Tomorrow will the the last day of year 2010

Dec 29, 2010

So many things happened during this year.. ade yg manis ada yg masam ada yang pahit ade yg kelat pun ada.. but the most important part I survived =)

Alhamdulilah dipanjang usia oleh Allah untuk menikmati tahun 2010..

Looking back last year at this kind of moment, today I am a more matured woman.. I grew up a lot mentally ( badan pun grew gak)

Next year I will try my best to

1) Worry less

2) Smile more

3) Accept critism

4) Take responsibility

5) Listen & Love more

6) DONT HATE

7) Embrace change

8) The most important part “FEEL GOOD ANYWAY”

Tahun 2011, Insya Allah akan jadi antara tahun yang bermakna dalam hidup, I will step futher in my life phase. Tahun 2011 ini akan menyaksikan ily bakal bergelar tuning orang dan pada bulan Nov 2011 ily bakal menjadi isteri serta menantu. Gelaran2 ini membawa cabaran baru dalam hidup, tanggungjawab akan lebih bertambah..

I pray to Allah to give me courage to go through all this. Hope fully it would a year to be remembered all my life.

Esok Cuti

yeeeeEEhhaaaAaaAAAAa!


Best kaw2 sempena Malaysia menag bola makan kami semua rakyat Malaysia cuti =)

Syok nyer! thank you kepada pemain bola sepak negara yg berjaya Kalahkan indon semalam

Update Majlis Pertunangan =)

Dec 26, 2010

Petang tadi da pergi duta vista.. da discuss dengan mr.Fahmi aka in charge manager untuk duta vista. pasal tempat da settle. pasal food ayah settle kan dgn kawan die abg din =)

sekarang tengah draft atucara majlis dan urusetia.

Penyambut tetamu : Hafiz dan Ikha
Urusetia Goodie bag : Faten
Urusetia Keselamatan Budak-budak :

Pengacara Majlis :
Pembaca Doa :
Juru cakap : Ayah,makwa mak yang dan pihak Johan




Atucara Majlis

4.30pm : tetamu pihak lelaki tiba
4.40pm : Bacaan Doa oleh pembaca doa
4.50pm : Upacara dan perbincangan bermula
5.30pm : Jamuan makan
6.00pm : Sesi pergambaran


Ni tengah memikir ape lagi nak buat..

1) next week or lagi dua tiga hari nak buat invite di facebook untuk untuk relative.
2) Banner untuk tempat makan - hafiz buat
3) Photographer tag - dah siap
4) Kek - belum tempah - next week
5) cupcake - Tengah tunggu confirmation
6) Coklat - done
7) Bunga rampai - done
8) Dulang - pinjam dengan mak wa, nanti ambik dengan kak nurul 3 hari sebelum (jumaat)
9) Photographer - double confirm dgn fikky (tq!)
10) Baju - this Tuesday 28/12/2010 pergi beli dengan parent johan.
11) Veil/selendang - pinjam enma (tq!)




i HEART this song =)

Dec 22, 2010







Keep drinking coffee, stare me down across the table

While I look outside
So many things I’d say if only I were able
But I just keep quiet and count the cars that pass by

You’ve got opinions, man
We’re all entitled to ‘em, but I never asked
So let me thank you for your time, and try not to waste anymore of mine
And get out of here fast

I hate to break it to you babe, but I’m not drowning
There’s no one here to save

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

You sound so innocent, all full of good intent
Swear you know best
But you expect me to jump up on board with you
And ride off into your delusional sunset

I’m not the one who’s lost with no direction
But you’ll never see

You’re so busy making maps with my name on them in all caps
You got the talking down, just not the listening

And who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

All my life I’ve tried to make everybody happy
While I just hurt and hide
Waiting for someone to tell me it’s my turn to decide


Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

Let me hold your crown, babe.

Mahu Holiday!

Dec 20, 2010




Pening kepala melayan kerja di office..

Semakin berlambak,, tak pernah surut =(

Takpe la kire kene bersyukur la ade kerje.. org lain tu susah sgt nak cari kerje..

Da hujung tahun ni, cuti extra banyak tp takde idea nak pergi mane =) nak jalan pun tak boleh 28/12/2010 ni exam..

Study je la.. takpe la org yg sabar semoga kesudahan lebih bagus =)

p/s : Ini entri khas untuk sedapkan hati yg duka lara serta gundah gulana

No merisik, tunang terus

Dec 12, 2010

Latest update.

Setelah berbincang. Diputuskan tak payah merisik.

Tunang je terus. 31.1.2010 akan jadi tarikh bersejarah. Kami bakal bertunang.

Sedikit excited tetapi berdebar..

Macam nak buat ni.. tp alhamdulilah la atleast cut off budget ler.. sebab buget merisik boleh support tunang punyer

Getting married to stranger =) wedding daze

Bz dizzy

Dec 11, 2010

hari ini ily sibuk buat another blog baru..

sebaba rase macam crowded kat sini.. so another blog tu..

specially dedicated to capture my step by step journey to another phase in my life.

lagi pun senang ade check list la.. ade macam2 senang nak tgk..

list of vendor pun ily buat =) bole jadi rujukan sambil bg credit pada vendors.

ape url? hehehe not now.. tgh in progress lagi ni...

sabar yer.. nanti ily akan share juga =)

Tak Pernah Bermurung, Tetap tersenyum walau kesedihan menyelubung =)

Dec 9, 2010

Metro Oh Metro

ily memang tak minat bace metro, berita nyer ntah ape2 semua nyer unsur pelik2...

macam akhbar melucah pun ade.. kes rogol la kes khalwat la.. semua kes2 itu2 je yg di gembar gemburkan..

banyak lagi cerita positive lain, bace berita lain ok je.. takde la issue 'itu' je memanjang

Berangan bukan kene Bayar

Dec 5, 2010

seronok pula survey harga katering dan pelamin

sambil pikir untuk merisik nanti nak hidang makan ape yer?

nasi ayam ke? masakan kampung ke?

nasi beriani or nasi bukhari tu simpan la untuk tunang

kahwin da sah2 la nasi minyak

banyak juga harga da pakej menarik..

cume tak tahu sedap ke tak. risau order banyak2 nanti kalau tak sedap aduh.......

takpe la buat mase ni berangan la dulu, merisik tu orang kata minum2 petang je..

tapi mesti la buat makan2 juga.. nak masak boleh tp macam better katering la tak penat kot =)

menyenangkan parents kedua belah pihak =)

kite tungg ucamne buat mase ni berangan dulu.... bukan kene bayar pun berangan kan?

Merisik khabar

Ape preparation kalau org nak dtg merisik?

Segan je =) nak prepare ape yer? food? baju?

orang cakap merisik ni macam minum2 petang je..

hurm,, perlukah preparation? sebab first time dalam hidup kalau boleh nak yg terbaik dan memorable..

hurm.. ada masa lebih kurang sebulan untuk fikir dan planing.. harap2 berjalan lancar Amin =)

My Feeling

Dec 3, 2010


I tempts to hide my feelings, but suppressed tension that I have previously avoided now comes to the surface, whether I am ready or not.

Yes, I do have feelings too

I Think I'm Ready

Katy Perry =)

Lelaki dan Rambut

Dec 2, 2010

Jangan ingat perempuan je yang particular pasal rambut.. guys pun actually sangat particular pasal rambut..

ily ingat lagi mase ily kat uni shah alam dulu, ade satu org kawan ily ni guys la.. die ni agak macho orgnyer, lepas tu diam2 tanyer ily, kalau nak rambut lembut pakai ape ek?

ily pun jawab pakai serum la.. then die beriya2 korek info ape brand ok la.. then macam2 lagi persoalan yg ily kene jawab.. mase tu ily cam pelik la.. owh laki pun kesah pasal rambut ay? hahahaha

ok tu citer dulu sekrang ade lagi dua kisah

Kisah pertama = my beloved bro

hurm.. ni payah nak explain.. macam2 gile style rambut die.. dari fashion biri2 ke fashion rambut todak semua die try.. tp takpe la janji happy and still muda so try ape2 pun tak la pelik sgt kan?

cume yg fashion paling ily tak suke die buat yg fashion ala2 biri2 tu.. ntah mende2 ngarut macam mat bangla.. tp die cakap style.. katenyer org saloon semua puji pakar rambut je paham.. ok la suke hati anda la labu =) janji ko happy

tp sekarang die da potong rambut die tu and da senonoh dah ily tgk...


Kesah kedua = my beloved bf

ni sorang lagi.. nak tahu tak die pernah bela rambut sampai ke bahu.. dah macam awek2 pun ada.. kalau review elok sikit kite boleh cakap macam hang tuah la konon2..

mohawk pun die pernah buat gara2 terpengaruh tgk citer GLEE..

dan fashion terbaru dan ily rase paling sesuai untuk die adalah fashion botak licin die sekarang (i like) very the KEMAS


so conclusion nyer ily prefer laki yang
1) rambut nyer bersih dan wangi ( takde rambut pun takpe janji nampak kemas)

2) no dandruff please!

3) jgn pakai minyak sebotol.. geli ok?

Thats it for now =) enjoy the pic

ini rambut biri hafiz dan baju hijau tu ikha 

ni fashion ngarut hafiz

mase ni rambut die ok

ni rambut hafiz version ber 'colour'
ini die di perkenalkan fashion IKAN TODAK


mase ni johan rambut panjang.. tepi tu ily la sape lagi

ni mase johan rambut sopan comel je

panjang tu rambut die

ni fashion ngarut kami

ni rambut yg senonoh



ni rambut terbaru hafiz.. smart kan? baru la ok

ni mase johan rambut layer

johan dan mohawk style nyer
ni rambut terbaru johan KEMAS

Save the BEST for the Last.. i present to you bunch of guys hair style
(dah macam majalah mangga je)
p/s: sorry guys, it was hilarious i have to share it =)

What happen when I switch off my TV and Laptop

Dec 1, 2010

I use to whine about how little time I have considering the amount of things I have to do, well guess what today I decided to switch off my TV and miracle happen =)

tetibe je I have enough time to do all the things below during weekday night:

1) to do my pedicure on my own

2) I have enough time to do my hair mask routine

3) and the best part I even have time to reorganize my wardrobe...

macam tak percaya kan? wait for the best part...

I did this all in two hours time huhuhuhu cayalah =)

Rupe2nyer all this while, the whining habit of 'ala.. tak sempat' is just because sometime I am too lazy to get my body off the sofa =) hahhaa

p/s : this might be very lame, but sometime I guess my tv is actually chewing my precious time slowly and unconsciously .... hahahaha

Exam hampir tiba =)

Nov 29, 2010

In a couple of weeks, ily dah nak exam.. banyak betul exam =)

need to polish lagi la, kena rajin baca buku... ni tak niat je lebih, bace lebih kurang..

hurm.. nak study la.. nak rajin2 =) buybuy!

Dah serabai


Pagi tadi ily naik lif mase kat office, ofcouse macam biasa mesti la tengok cermin dalam lift u..
Hurm what do I saw?
1) Seorang budak yg da berisi, ala........ nak kurus balik nak jadi slim cam dulu =(
2) Seorang yg rambutnya serabai
3) Ily rase ily da macam tak particular sgt pasal my work attire, dulu bukan main jaga.. now da serabai
4) Im losing im flaw (rase macam dull je)
ps: please
What will I do?
1) Ily nak jaga makna ily lepas ni, nak jadi kurus dan nak diet yg sihat =)
2) Nak selalu pakai hair treatment, kesian my hair die cakap “help! Help! Help!”
3) Nak jadi more particular about my appearance, aritu ily ade terbace.. your cloths determine your salary range
4) Nak polish up my self, to be more happy more vibrant =)
Hopefully Berjaya.. Amin!

ps: please ignore my typo and the pic abpve is from google.. where else?

life update

Nov 28, 2010

hurm.. macam2 berlaku in this couple of weeks =)

ily list out je la senang citer (fyi ni random list tau ikut pe yg ily ingat je n tak ikut turutan)

1) the best part, the company that i worked for Launch product nyer pada 19th Nov 2010

2) pergi tengok citer Rapunzel dgn hafiz (super comel citer dier)

3) pergi muzium with Danish and Johan (what a fun day! nanti ily blog pasal muzium review)

4) teman johan pergi autoshow, nasib baik la best juga ( ily ingatkan boring)

5) had a small misunderstanding with my friend

6) kerja di office semakin melambak dan bertimbun

7) hurm, had a discussion with Johan and dalam usaha nak pujuk die bawak gi vacation hehe =)

8) ape lagi yer? 'owh yer semalam pergi Pusat science negara with johan, danish and hafiz (best tu!)


ok chow cincau,, nanti la ily ade mase nanti ily blog setiap satu point di atas yer.. but masesekarang nak kene study.. exam da nak dekat buybuy! *wink*wink*


Air di cincang tak kan putus =)

Nov 16, 2010

Semalam ily balik umah ayah, biase la hafiz sebagai body guard ikut la =)

Lame tak jumpe ape lagi session berborak sampai lebam.. Berborak dgn faten smaapi jam pukul 2 lebih pun tak perasan mase laju je.. habis semua topic kami borak =)

teringat zaman kecik2 kenangan manis masam masin semua ada.. what ever we go trought actually made us who we are today =) and for that I glad

My father is aging gracefully.. time have been kind to him.. when i look at my dad, he look just the same.. big smile just like what i remember since i was a little girl.. seme je.. cume makin handsome and younger at heart (he log in to fb 24hrs won let his phone be 1 meter radius away from him) hahaha takpe la janji happy

then hari ni ily pg rumah Mak Jah.. she seem so sweet as usual.. so warm and nice.. she made you fell comfortable just by sitting beside her =) hugs!

lepas tu da smaapi rumah mak jah tu, jumpe la cousin2 yg da lame kaw2 tak jumpe.. ade yg makin kembang ade yg makin lonjong.. macam2 (sedap cakap org awak tu princess ke? same je ily pun burubah segi size dan lain2..hehe)

yang best nyer pg umah mak jah ni.. ramai baby! yummy! best nyerdah lame tak pegang baby dan bau baby yg Umphh.. suci murni dan menenangkan.. Terkejut juga ramai cousin yg dah ade baby =) happy for them honestly.. seronok tgk new generation.. ade la kot 0.05% my blood kot hahha.. rase cam pelik bile org panggil makcik.. (ngade nak auntie je hahaha)

As time goes by.. looking back all these years that have past.. hurm.. macam2 jadi.. macam berlaku dlm family.. good thing bad thing.. confusing thing... takpe la.. yg penting time raya ni lebih baik ambil yg jernih buang yg keruh sahaja..

I have no hard feeling what so ever.. like i said before, what ever happen in the past made us who we are today and I am glad =)

PS : Air dicincang takkan putus...


Im not Worst or the Best.. But you got to respect my honesty =)

Nov 14, 2010

Gundah gulana... rase macam tak bersedia lgi la untuk suprise yg dijanjikan suppose to happen this week tuh..................

camner ni... kejap rase nka lepas tuh rase macam tak bersedia...

macam mane ni pening la, kalua nak buat tu biar ikhlas, haritu actually rase macar da bersidia and tak sabar2 lagi... tibe bile da last minute ni rase berdebar pulak..

rase cam tak sedpa rase macam tak happy seperti yg di bayangkan.. iman kurang sgt ke?

Sakit Tekak yg dashyat

Nov 10, 2010


Kali ni ily sakit tekak.. sampai takde suara.. kalau cakap suara da macam PonDa* da.. serak semacam.. berapa banyak fisherman;s friend dan strepsils da makan tp masih skait tekak.. macam mane la nak communicate kat office esok ni adeh.. nampak gaya nyer pakai email je la sepanjang mase..

nak pakai sign language tp tak pandai, kalau pakai pun org lain paham ke? hehe

takpe la.. tak baik complain banyak2.. Orang lain tu lagi la macam2 dugaan.. ni baru sikit tuhan uji.. baru sakit tekak.. kan?



Al Baqarah

Nov 8, 2010

ayat 86 bermaksud

Mereka itulah orang-orang yang membeli (mengutamakan) kehidupan dunia (dan kesenangannya) dengan (meninggalkan perintah-perintah Allah yang membawa kebahagiaan dalam kehidupan) akhirat; maka tidak akan diringankan azab seksa mereka (pada hari kiamat), dan mereka pula tidak akan diberikan pertolongan.

Ya Allah.. lindungilah aku dari asyik mengejar dunia.

Truth

Nov 7, 2010

hurm.. after a while..

after doing so many mistake in life.. i decided to become a better person..

next week insya Allah ada perubahan yang akan ily lakukan... big change in term of my appearance =)

i am well aware of the consequence and judgement.. but i have my choice =)

i want to be a better person. semua org pun nak jd better person kan?

this is not to satisfy anyone.. I am doing this because I want to do it..

actually banyak factor yg affect my decision.. I seek for the truth.. I watch so many youtube video, read so many notes and journal.. it have been in front of my eyes all the while and why did i tend to ignore it?

Alhamdulilah Tuhan buka mata ily..

Selama ni sembahyang tak cukup.. I promise to myself that i will pray 5 times a day from now on..

selama ni buta kejar dunia je.. I promise to myself to also full fill my "true" goal..

this will come in stages.. but as for now there are few thing that i wanted to do..

1) remove/hide my photos in my fb
kenape ily nak buat camni? sebab setiap satu helai rambut dosanya bagi org yg bukan muhrim tengok Masya Allah dashyat sangat2.. jadi setiap kali org tgk pic ily (dah la rambut lebat) berape banyak ily buat dosa? gambar dlm fb tuh 24hours available to public? so am i making dosa every second even when i sleep?

2) im going to spread more positiveness in life.. i do seriously understand how small contribution this is but it takes one small step to finish a journey..

3) I am going to learn more about my religion, i want to be a better person spiritually..

4) nak update post2 lame kat blog ni

5) i want to be a good daughter and a good sister.. insya Allah next year i will have to opportunity to be a good wife as well..

wish me all the best ya! and ignore the typo =)


Janda Baik Review =)

Nov 5, 2010




Hi,

last week saturday ily pergi Janda Baik.. seronok air dah la sejuk fresh plak tu...

kalau korang nak pergi, masuk kat simpang genting sempah tu.. lepas tu ade signboard.. sile ikut je terus sampai kaw2

mase kat sane kami decide untuk masak tempura sambil mandi air sungai yg sejuk itu.

nak di jadikan story, da sampai je di port pilihan hati, buka camping punya stove tu.. jeng jeng jeng hahahaha tin gas lupe bawa gile la hampe.............. hahahaha

tp berkat usaha my bro hafiz dan encik Johan my super hero.. mereka pun pergi start engine dan cari kedai runcit terdekat...

penat tu ily dgn ikha tunggu.. lame nyer mak ai.. macam nak tumbuh janggut da..
dan akhirnya mereka tiba dgn berita gembira.. boleh la kami masak =)

Best tau pergi janda baik ni.. ramai yg prefer tido chalet tp kami tgk banyak gile chalet tak tahu nak gi yg mane and pikir balik better balik hari je la more jimat hahahahahaha

ok kalau korang nak pergi Janda Baik pergi la =) syiok tuh

alrite ignore the TYPO hahaha..

bahan- bahan nya

dapur camping yg buat hal =)

on the WAY NAK JG HULK

best je jalan die tenang je
hafiz n ikha posing

SEJUK TUH

budak kecik ni nak twisties ikha..



hafiz yg bongek kasi simbah air kat kakak yg comel ini


si putera nak selamat kan dugong

muke happy nak balik dah
nak chow
buat ape tu? hahaha
jom lumba
hafiz kuat posing

ABC yg layan


pontianak

My Scary Sunday =)

Oct 31, 2010

Mari Breakfast yummy!
Hafiz dan ikha membelek
sedap
muke kennyang encik johan ariff
seram die tgk size cincin ily tuh.. hahahaa

bercam whore before masuk haunted house..
kite gigit die pulak

ok ni da nak balik,, hafiz dan muke drama nyer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)