Lawatan Ke Melaca

May 12, 2010


Semata nak makan Asam pedas punyer pasal..

kami gerak ke Melaca.. sila la paham saya mempunyai bakal husband yg KAKI Makan..

but the best part is that I'm a food lover too.. in moderate amount i mean.. =) Well i guess semua org pun FOOD LOVER rite?


So kami pergi la melaca.. Vrooommm...

ok ni die kedai Asam Pedas yg teramat Yummy! kedai ni dekat dengan KOTA LAKSAMANA

kalau pergi bandar melaka tu.. die dekat je dgn the Famous Jonker Walk..

Satu set dlm RM 7 sahaja.. die bagi ikan (macam2 ada tenggiri, pari,kembung dan macam2 just pilih je) pastu die bagi nasi and timun and telur masin.. Tumbs up! affordable dan yummy!



Pastu esok nyer kami nak makan ikan bakar plak.. lauk2 kampung yg best..
ni medusa the melaca version.. ada ular2 segala.. huhuu
Then kami ke kedai Ikan bakar.. Tgk signboard tu .. Pasti Tinggal Tulang.. ya betul! memang yummy!

yang ni semua sekali rm 26.40 termasuk 3 drinks.. jangan tanyer kenape banyak... kan saya dah kate my future hubby kuat makan =) hehehe

4 comments:

  1. my future hubby kuat makan..hehe

    makan tu sangat best tau illy..

    ReplyDelete
  2. cik hel =) die memang kuat makan.. huuhuhuuh

    ReplyDelete
  3. Well, camtu teacher belajar masak asam pedas lah.. Tak payah pergi jauh jauh lagi.. Asam pedas senang je nak masak.. =)

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)