Things to do to keep your house as your HOME =)

Jun 30, 2010

ni just my personal view and my personal routine, i believe it would be great a idea to share this.. =)

1) organize
Semua bende kene organise walaupun benda2 kecik

2) Lantai
pastikan tak banyak benda atas lantai.. kalau boleh pastikan letak on the table ataupun dlm cabinet.. kalau beli cabinet or sofa pasti kan yg ade kaki.. kenape? hehe sebab nanti kalalu banyak barang kat lantai habuk senang kumpul and bile nak MOP dan Sapu/Vacuum susah..

3) Sanitize
Pastikan setiap tombol2 pintu lap dgn dettol every week.. sebab tangan kite banyak germs because kite pegang macam2 a.k.a tong sampah ect.. so pastikan tombol pintu di sanitize..
Mop as frequent as you could, for me i do twice a week (bz tak sempat nak buat hari2)

4) Green
Rajin2 la tanam pokok2.. It will make you feel nice.. mate kite ni kalau da penat2 tu bile nampak pokok2 tenang sikit, sejuk sikit hati tu.. Kalau tak suke tanam pokok besar2 boleh tanam pokok cactus pun boleh.. actually cactus sgt practical, bole letak kat cermin toilet and all..

5) Recycle
Tin makanan tu jgn buang, cuci bersih2 nanti bile boring2 boleh cat comel2 gune acrylic paint pastu buat as pot untuk pokok cactus yg comel lote itu =)

6)Mirror
I love mirror, it gave such great effects!

itu sahaja for now =) next time ily share lagi

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)