THE BLAMER vs THE AGGRESSOR (difficult person you have to face )

Oct 27, 2010

Dalam setiap office mesti ada difficult person.. tak kire la macam mane pun.. pergi la mane2 pun.. pasti ade.. because every ne have their own character and opinion.. so kat sini Ily just nka share memandangkan ily ambik degree in HR jd boleh la share sikit2 (org lain buat master tak kecoh pun hahaha) takpe la kite niat nak share infor tp kalau org pandang itu sebagai berlagak kite nak buat ape kan?


Ok sebelum lari tajuk.. actually there are 4 types of Difficult person

1) The Blamer (paling banyak yg jatuh pada ketegori ini, i might be one of them)
2) The Aggressor
3) The Backstabber
4) The Slave Driver

Ily akan forcus more on the first 3 difficult persons characteristic..

Ok lets stast with

THE BLAMER

Adalah org yg selalu atau sering menyalahkan orang sekeliling dan juga keadaan. (Kadang2 ily pun ada termasuk dalam golongan ini) Biasa la ngadu masalah kat kawan2 untuk relase tension da share tp tak niat ape2 pun..
But The Blamer ni adalah jenis yg over emotional dan sering pandang negative. Asyik konon2 nya mangsa dan orang lain tidak paham masalah die kerana die seorang sahaja yang malan dalam dunia ni.

Daripada menyalah kan orang sekeliling dan keadaan atau nasib, sile la improve diri awak tuh. Jangan nak duduk di takuk lama.. awak tuh nak gaji mahal nak pangkat besar tp cube fikir balik layak kah dngan perangai awak tuh?

Cube beza kan kenape org lain dapat benda lagi bagus tp awak tidak? Macam mana nak improve supaya you get what you want and deserve it. Improve attitude, displin diri tu dah cukup bagus? Kerje awak tu tak pernah lambat? Ade leadership material ke? Ada great sense of logic ke? Analytical knowledge hebat sgt ke? Passionate ke dgn kerje awak tuh ? Attendance dah cukup bagus? Itu semua di ambik kire dalam work performance. Kalau semua tip top insya Allah you deserve better..

Tp kalau nak merungut je tp diri tu.. tuhan je yg tahu,, pikir2 la yer.. tp jika anda da tip top semua nya tp tetap jadi mangsa, Segera la cari kerje lain.. di tempat yg lebih menghargai anda.. Tapi kan.. sebelum buat ape2 keputusan melulu.. Kadang2 kite lupe untuk bersyukur. Kira baiklah company ni nak ambik kite berkerja untuk mereka. Kat luar sane ramai lagi orang yg lagi bagus lebih komited kurang complain yg pada bila2 masa sahaja boleh ambik tempat kite.. Yang pastinya mereka mungkin lebih bersyukur..

Ok, NEXT THE AGGRESOR
Orang macam ni suke marah dan sgt sarcastic dan sgt demanding, tak mahu akui kesalahan senang sciter very loud and annoying.
Tetapi orang seperti ini normally adalah person yg can deliver.They normally hold better position which made them feel more superior.. Orang macam ni the best way adalah to BOH layan... atau pun senang citer ignore.. Buat derk je..

Kalau dorang anta email pelik2, jgn layan jgn nak turut emo seklai .. buat dek je..

If he/she decide to be unprofessional idiot, let them be.. Dont follow =)

Ok the Last person I want to discuss is THE BACK STABBER..

Actualy ada satu lagi jenis the slave driver tpp malas nak panjang citer pasal tu.. ily nak discuss pasal the back staber ni je last.

Org macam ni adalah yg paling merbahaya.. depan lain belakang lain.. Better ignore.. Jauh kan diri anda sebelum terkena.. lagi dan lagi dan lagi......

Itu sahaja bebelan ily kali ini.. dal ame kan tak update.. sekali update nah ambik kau.. macam nak tulis buku harry porter je pok pek nyer..

Saje la.. tulis ni untuk peringatan semua dan diri sendiri juga.. jadi la org yg bersyukur dan positive..
THE BEST IS YET TO COME =) hugs


p/s : MENULIS LAJU, so DO EXPECT TYPOS

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)