Hearty YES

Mar 30, 2010


Many people walks different walks of life.. kan?


Ade org jadi lawyer, ade org jadi shoe maker, ade org jagi doctor, ade org jadi manager, ade org jadi penyanyi...

Well in some cases ade yg kene paksa or terpaksa... pilih jalan to walk..


Macam2, janji jadi orang jangan jadi hantu or jadi criminal sudah la...


The big question is whether you are going to be able to say a hearty yes to your adventure. Can you?



Jangan pandang rendah, never look down

Mar 29, 2010

Hurm.. tak baik kite pandang rendah ada org lain, macam cleaner ke janitor ke pengankut sampah ke or conductor ke or sape2 je la...

Disebabkan our bad perception la, ramai yg rompak bank la samun la ragut la.. so to stop the crime we have to change our way of thinking..

ALWAYS REMEMBER

They can always choose the easy way out, but they choose to WORK HARD..

So respect their decision. =)

show i spend my Weekend =)

Mar 28, 2010

Saturday - Bangun pergi class, pastu gerak pergi OU.. then lepak dgn Johan and his workmates at Chilli's yummy! steak yg debab lagi menyelerakan... Borak2 gelak.. jumpe kawan2 office johan best juga.. they all very friendly and funny =)

Then lepas mamam.. pergi survey barang nak buat hantaran.. tgk latest design jam.. pastu survey set untuk toiletries and perfume.. really love euphoria by CK untuk guys.. Wangi sgt.. yg best nyer mase bagitau sales person tu yg nak buat hantaran.. die siap bagi banyak2 goodies and miniatures siap nak bagi beg lagi tu.. tq tq tq! As for ladies Diamond by Emporio Armani.. tp takde 100ml paling besar pun 75ml, takpela janji wangi and best =)


Sunday - Pergi class lagi.. then pergi mamam, then pg JJ bukit raja.. beli purse baru.. pastu.. jalan2 lagi seperti biase survey barang untuk Kahwin lagi.. huhuhu (gedik gile)

Balik tu ape lagi penat tido.. bangun online pastu study.. exam dah dekat.. ni japgi nak tido esok nak kerje, nak ngajar lak... =) itu saje rakan2

p/s : how you spend your weekend?

I say a little Prayer for YOU =)

Mar 26, 2010



in the mood for this song Now hugs! hugs!



The moment I wake up
Before I put on my makeup
I say a little pray for you
While combing my hair now,
And wondering what dress to wear now,
I say a little prayer for you

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever, we never will part
Oh, how I love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only meen heartbreak for me.

I run for the bus, dear,
While riding I think of us, dear,
I say a little prayer for you.
At work I just take time
And all through my coffee break-time,
I say a little prayer for you.

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever we never will part
Oh, how I'll love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only mean heartbreak for me.

My darling believe me, ( beleive me)
For me there is no one but you!
Please love me too (answer his pray)
And I'm in love with you (answer his pray)
Answer my prayer now babe (answer his pray)

Forever, and ever, you'll stay in my heart
and I will love you
Forever, and ever we never will part
Oh, how I'll love you
Together, forever, that's how it must be
To live without you
Would only mean heartbreak for me (oooooooooh)


The BEST Nasi Beriani in town =)

Mar 25, 2010

Arini nak makan dekat nasi beriani yg yummy! yes!

Lebih yummy bile makan dgn kawan2 =)



Untuk sape2 yg office dekat dengan central kl ni boleh la try nasi beriani ni…

FYI diorang telah berpuluh tahun beroperasi..


The best part pernah feature dlm THE STAR untuk the best nasi beriani in Town..

Nak tgk boleh click kat SINI



Da la murah sgt2 rm 5.00 je sepingan .. tp kedai die tepi lorong2 je la… Owner die name encik Tajuddin

Huhuhu… yummy!


AWARD =)

Mar 24, 2010


Dear All,

Beribu terima kasih khas buat Amalina sb memberi award ini kat illy.. terharu and tq =) hugs!

Ini first time ily tene tag sebab ily pun baru je jinak2 buat blog ni to be exact 11/2/2010 aritu.. so baru sebulan lebih la...

Blog ini masih baby.. banyak nak kene blajar dari Sifu2


Dlm tag ni arahan die seperti di bawah :

1) Thank & link the person that gave u the award
2) Pass diz award onto 15 bloggers u've recently discovered n think are fantastic
3) Contact said blogs and let them know they've won the award
4) State 7 things about urself

This award goes to
~Aina ~ Raflesia ~ Hans ~CikHel ~ Dhiyauddin Ariffin ~Ladyana ~Joseph ~ Ria Izzati ~
~Iman ~ Perantau London~

7 info about myself

1) Illy love rainbow .. saya sangat suka rainbow..

2) Roses always made me happy, ape2 colour tak kesah janji rose ( yer la tau la memang typical)

3) Used to think and BELIEVE that prince charming really do exist.. (lagi satu perangai budak2 saya)

4) Tak pernah potong rambut pendek kurang dari bahu semenjak berumur 7 tahun...
(asyik rambut panjang je.. paling kurang pun trim je)

5) Suka kumpul kasut.. I have a deep passion for shoes.. selesa dan pelbagai warna

6) Masih suke tgk citer cartoon

7) Believe that SMART is the new SEXY

Kepada semua yg telah di TAG.. Congratulations! Yeay! Terima la Award =)
and sekali lagi TERiMA KASIH yg tak terhingga to cik Amalina =)

Things could be great if you see it in a good view =)

Mar 23, 2010



As usual, again nak share la dgn semua.. how I take things in life..


For me everyone akan dapat masalah masing, Tuhan akan sentiasa uji dgn pelbagai cara..

Tp baik buruk sesuatu yg berlaku tu depend dgn macam mane kite tgk benda tuh...

It all depends on our view..

For example :

1) Kalau org bagi feedback – do you take it as insult? Or as a way to improve yourself?

2) During Sale - you spend money or save money?

3) Break up - lonely or free?

4) Child birth – Blessed or never ending headache?


See? Nampak tak? Anything that happen is a blessing in disguise.. so rileks je la.. take it easy..

As for me.. i always try my best to see thing in the most positive way.. pening pun tak , tenang dan happy je..

p/s : Bersih kan hati dulu ape2 pun.. ily pun bukan baik sgt.. tp seperti biase di Ulangi semula.. sucikan hati tu..

Jangan nak buruk sangka je.. tak suka layan org yg terlalu NEGATIVE geli busyuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)