How to make your coffee table become more Interesting

Jun 30, 2010



you could paint it!

look at what i did =)

Things to do to keep your house as your HOME =)

ni just my personal view and my personal routine, i believe it would be great a idea to share this.. =)

1) organize
Semua bende kene organise walaupun benda2 kecik

2) Lantai
pastikan tak banyak benda atas lantai.. kalau boleh pastikan letak on the table ataupun dlm cabinet.. kalau beli cabinet or sofa pasti kan yg ade kaki.. kenape? hehe sebab nanti kalalu banyak barang kat lantai habuk senang kumpul and bile nak MOP dan Sapu/Vacuum susah..

3) Sanitize
Pastikan setiap tombol2 pintu lap dgn dettol every week.. sebab tangan kite banyak germs because kite pegang macam2 a.k.a tong sampah ect.. so pastikan tombol pintu di sanitize..
Mop as frequent as you could, for me i do twice a week (bz tak sempat nak buat hari2)

4) Green
Rajin2 la tanam pokok2.. It will make you feel nice.. mate kite ni kalau da penat2 tu bile nampak pokok2 tenang sikit, sejuk sikit hati tu.. Kalau tak suke tanam pokok besar2 boleh tanam pokok cactus pun boleh.. actually cactus sgt practical, bole letak kat cermin toilet and all..

5) Recycle
Tin makanan tu jgn buang, cuci bersih2 nanti bile boring2 boleh cat comel2 gune acrylic paint pastu buat as pot untuk pokok cactus yg comel lote itu =)

6)Mirror
I love mirror, it gave such great effects!

itu sahaja for now =) next time ily share lagi

Mid Term Exam

Jun 28, 2010

da start kene rajin buka buku balik ni.. must study extra. extra Extra hard!


5th July dan nak midterm ni.. =)

Pearls & pencil skirt & chubby hubby

Jun 23, 2010

Currently im in love with pearls.. lot of pearls hehee bukan ape Nampak sweet and classy suke sgt..


Tibe2 da muncul demam pencil skirts

Chubby hubby


Why i prefer chubby guys? Sebab when im with chubby guy I feel safe =)

they were like walking teddy bear =) so huggable and I love it

It dosent mean I hate skinny guys.. it is that just I so so so so prefer cubby guys

my adik = super bangang

Jun 22, 2010


Birthday die 27 june ni tp da berape kali dok asyik2 remind pasal hadiah die.. kalau dlm hp tu dah macam snooze.. da kejap bgtau kejap remind lagi... ape da.. yer kaklia tahu kamu nak psp tu.. berapa kali mahu kasi reminder da?


FYI : bukan ke kalau birthday org, kite kene bagi hadiah ikut ke ikhlasan org.. ni tak die punyer birthday die dok push2 kite bagi tahu specific nak ape ada ke patut?


Kamu tu da 20 tahun jadi adik kak lia, tak kan la tahun ni plak tetibe kaklia lupe kan? Last year pun kaklia bagi hp for your birthday.. pastu kejap je kamu pakai terus rosak, jatuh.. I feel very2 appreciated.

Yang membuat kaklia paling terasa, kamu tak sabar2 semalam pergi beli sendiri psp tu.. ok fine.. dah kamu beli kamu suruh kaklia bayar balik pulak kakt kamu..

Actually if you speak nicer i don’t mind to pay at all. But the way you said it very annoying.. rase macam nak sepak je.. tak payah la kamu nak remind pasal birthday kamu tu, bile kamu cakap banyak kali and push2 orang macam tu.. sape2 pun jadi HANGIN.. daripada betul2 ikhlas nak bagi jadi macam langsung malas layan.. tahu tak?

Selama kaklia jadi kakak kamu ni ape lagi yg tak cukup?

Saya mahu Tone up.. mahu jadi slim yet curvy =)

Jun 21, 2010

Setelah mendapat nasihat dari cik Georgie, ily telah decide untuk tidak put “i want to be slim slogan” but instead i want put “ I wanna get toned up!”



Huhuhu.. so dlm usaha ily ni, ily survey la berberapa website untutk tips how to tone up

Bukan tone tukar colour or sound tau =) tp untuk firm dan comel lote..


So girls and guys this is what i want to do in this couple coming weeks
ini di panggil TRICEP DIPS actually ni la yg paling senang ily nak try =)

for more info boleh try check out this page





Ring =)

Jun 20, 2010




Susah nak cari cincin kahwin rupenyer.. penat mengeledah tp takde yg betul2 berkenan di hati.. Walaupun event nyer next YEAR, but we both think it is important to survey and buy the perfect ring.. to get the prefect one.. we have to seek high and low..

But i prefer batu tanam then batu timbul, bukan ape batu tanam ni lebih selamat =) yer la the possibility of the diamond untuk jatuh susah skit =)

Hurm.. macam2 design ade kat kedai tp ily rase prefer yg simple yg cute and sweet









Beef Snack with Creamy crunchy minty dipping =)

Jun 14, 2010


BAHAN2 nyer wahai puan2

Snack :
1) Beef patty - potong kecik2 then goreng
2) fish ball - goreng
3)tomatoes - potong cube shape (no need goreng)


Yummy Dipping
1) Mayonnaise
2) Garlic -minced pastu goreng gune butter. (salted)
3) Mint leaf - potong hancur aka minced
4) Bawang besar/bawang merah besar - potong cube so that crunchy


Cara2 nya =)

1) da siap2 goreng semua snack hidang atas pinggan
2) campur semua bahan dipping pastu hias kat tepi snack td =)

Taaa...da..... siap

Will share more next time, FYI ini snack time tgk bola sgt best yummy!





Bonding

Jun 13, 2010


.Olla everyone =) Ape yg ily buat pada weekend yg lepas?


Last Saturday, ily pergi wedding dgn Johan and Adik johan name Danish.. Comel budak nyer.. da la comel lote baik plak tu.. nanti kalau dapat anak harap2 perangai cam Danish =)


Ok sambung citer pasal wedding tu.. ily pun ape lagi melaram la pakai kebaya sendat ala2 cik Salmah semata2 nak pergi wedding,.. da sampai tu.. tak Sangak Silap wedding Aduhai! Huhuhu buat malu je siap da ambik Goodies segala,...


Tp cut the story short kami pun akhirnya tibe ke wedding yg betul... Best dan Happening wedding nyer.. Cantik dan sweet..Tp satu la pengalaman baru first time pergi wedding dgr lagu2 Hindustan berkumandang.. best juga ay =)


My wedding next year macam mane la agaknye =) * berangan mode*


Ok then Sunday, actually ily ade class kat shah Alam tp macam manlas nak pergi takpe la next two weeks ily pergi Janji.. Shrek punyer pasal mane boleh tahan.. So i woke up early la.. pergi klcc tgk shrek pagi2 pastu pergi breakfast mamam bento.. pastu beli barang2 nak masak.. and then balik rumah masak la tom yam.. sebab Danish suke tom yam =)


And bdaway kami kene jadi baby sitter kepada Danish sebab Parents johan sedang berada in Far far away land tak la far mane tp boleh la dikatakan different continents.. ini semua training la ni.. takpe nasib Danish ni comel dan baik budak nyer.. senang kerje bakal kakak ipar die ni =)









Run away =) My Mini Escape!

Jun 7, 2010



Last week I took AL on Friday and decided to run away.. huhuuhu pergi mane tu? I went to Berjaya Hills with my bf and my friends enma and farid.


It was a fun journey.. syiok! Why? Sebab ade rabbit comel2


Later that nite we went to Genting and go watch movie.. seronok juga.. walaupun its freezing there..


Then kitorang semua jadi cam whore la ape lagi.. snap snap snap


Pastu ke esokan hari nya we all pergi jalan ke Japanese garden and colmar tropicale.. nice and sweet! So many flower i like! =)



So enjoy the pic =)









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)