More tips on how to be happy =)

Jul 28, 2010


after ily dok belek2 posting lama.. tiba-tiba rasa macam nak update entri..

so gurls and guys..


more tips from me on how to be happy


1) Surround your self with positive people, lagi bubly lagi bagus =)

2) Spend your time doing this that you love, as for me i love cooking, mengecat or tanam bunga =)


3) have some ME time, kadang2 kite kena manja kan diri, yer la penat da badan kite ni pergi kerje pergi class, sekali sekala manja kan dia, pergi spa ke or nak lagi best do home spa =)

4) have a quality time friends and love one.. its not about the quantity its about the quality, sekali sekala outing with office mate tgk wayang ke gelak2 have fun!

5) The most important thing, must always BE GRATEFUL semoga kite semua termasuk la ily agar sentiasa bersyukur. bile kite bersyukur, kite akan rase lebih tenang da happy =)

Resepi Puding Caramel

Jul 25, 2010

olla =) arini ily masak puding caramel, so saje je ingat nak share =)

bahan Fisrt

a) telur 5 biji
b) susu cair or full cream milk or fresh milk
c) vanilla essence few drops

bahan second for gravy

a) gula 8 sudu besar


cara2
ok mule2 panas kan kuali, pastikan kering yer then masukan gule.. pastu masak lame

after die da jd pekat and jadi warna brown boleh tutup api. biase sejuk skit pastu letak air dlm suku cawan... (kene tunggu sejuk skit kalau tak nanti meletop)

da siap tuh boleh tuang kat dalam bekas yg sesuai untuk letak pudung nanti.


ok next dlm bekas lain campur susu cair td dengan semua telor. kacau skit tapi jangan sampai buih. sikit2 je da.. then masuk perasa vanilla tuh sikit, kacau lagi.


da siap tuang bahan tu dlm bekas yang awal td.

ok then ambik dulan for oven tu letak kan air skit, lepas tuh kat atas dalam bekas tu masukan bekas puding tadi. panas kan dlm oven suhu 180'c and selama 20 minit.


paling elok mase nak letak dlm pinggan =) siap ta..da.... huhuhu

good luck =)

Banyak Kerja

Jul 20, 2010

bz bz bz bz bz bz bz bz bz bz bz bz full stop =)





dancing in the moon light =)

Jul 15, 2010

Restaurant Cerana Cheras Review =)

Jul 13, 2010



ok kali ni nak review restaurant cerana di cheras.. pernah dgr tak? actually kalau nak makan seafood yg yummy! boleh la try kat restaurant ni kenape?

1) Lebih dekat kalu nak di bandingkan dari nak kene pergi PD or pelabuhan kelang yg Tanjung Harapan tu

2) SEdap,, yummy! seriously

3) ade live band and permandangan cantik sebab terapung atas tasik



Ok mule2 nak cari restaurant ni tak la susah mane, kalau you all familiar dgn area Cheras lagi senang.. die just depan sikit dari Plaza Pheonix tuh, pastu ade petronas, haa... yg Retaurant Cerana ni betul2 belakang Petronas tuh.. ade tasik yg comel skit..


Mule2 sampai tu you all kene la pilih dulu nak ikan yg mane, udang berape ekor,sotong ke ketam ke... boleh la pilih2..

lepas pilih tu mereka akan timbangkan.. ha.. mase timbang tu you all boleh la decide nak masak ape dgn seafood yg you all da pilih td tu..

So aritu mase ily pergi dgn Johan.. Kami ambik

1) KetaM Stim (sebab kalau georng nanti tak juicy)tp ikut selera you all la nak macam mane kan

2)Butter Prawn -(yummy! thumbs up!)

3) Ikan siakap 3 rase - yg special kat sini, ikan die goreng tepung dulu pastu baru curah kan kuah.. so ikan more crispy =)

4) Kalaau nak sayur, macam2 pilihan ade.. tp kami pilih asparagus goreng belacan.. (sedap juga)



So secara kesimpulan nya, kalau you all ade ape2 event nak celebrate birthday ke ape ke,, boleh la dtg sini sebab at 8.30 die ade live band yg perform seronok gak..
Boleh la request2 song and dedication..


Enjoy the Pic =)










If you have one Wish that might come true.. what would it be?

Jul 5, 2010


Semalam tgk channel E, pastu ade citer Bank of Hollywood.. Cite ni pasal ada 4 hollywood celebrities yg ade banyak duit pastu they will give it to anyone who ask for it..


But mesti la ade requirement.. the person who ask must have a good reason or at least a reason that will charmed the heart of the four celebrities..

Pastu macam2 la org dtg minta duit ade yg ngarut2 ade yg funny reason ade yg sedih pun ade.. macam2..





Pastu ily pun dok la berangan teringat lak dulu kan ade rancangan lebih kurang macam ni mase ily kecik2 dulu kalau tak silap Benson & Hedges pernah menaja rancangan B&H Golden Dreams (kemudian B&H Gold & Dreams) dan B&H Golden Dreams Xtreme di TV3 pada sekitar tahun 1990-an. Tu mase ily kecik2 dulu.. suke sgt tgk citer ni pastu Berangan2 la kalau ily nak mintak ape ek?

In this show die lain skit dari Bank of Hollywood tu, sebab bank of Hollywood bagi duit dan biar the contestant tu pandai2 sediri la manage duit tu,,,



Tp B&H ni die monitor dan menrealisasi kan dream org tu from start till end pastu die record and put on the show on tv.. macam syok sikit la sebab boleh tgk camner akhirnyer org tu dapat dream die kan? Tp mungkin yg ni more cost la.. i don’t know this is just my personal view.


Tp sekarang ni dah takde da show ni.. hurm (sedih) maybe sebab B&H ni company tobacco kot..


Ok anyway.. my dream would be..... Uwek! Rahsia mane boleh bagi tahu.. kalau bgtahu nanti tak jadi..


FYI : semua pic di atas di pinjam from Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)