Picnic di Lake Garden KL

Sep 25, 2010


Sabtu ily pg Lake Garden buat Steamboat.. selalu nya kalau org pergi picnic mesti ade nasi lemak la.. mee kari la.. sandwich la.. etc. tapi kali ini kitorang decide nak buat STEAMBOT huhuu best nyer!

tp jangan la cuaca panas nanti berpeluh2 pulak.. so Alhamdulilah cuaca menyebelahi kami hari itu.. mendung dan selesa je.. nasib tak hujan hehe

Bahan nak buat steamboat

1) any fresh seafood (udang, ketam, sotong)
2) dory fish fillet yg yummy!
3) fish ball, ketam ball dan segala jenis ball yg korang suke hehe
4) wantan (kalau suka)
5) fish cake
6) chicken fillet
7) meat fillet
8) kailan,sawi ,pak choy (up to you)
9) mushroom

Soup
1) ingat nka buat tom yam tp rasa nye kalau buat simple soup air tambah garam dah cukup sebab semua flavour seafood tu da sedap nanti.. lagi pun ada udang kan..

sos aka pencicah
1) cili padi potong, sesame oil dan kicap

2) cara nak buat - tumis cili kering then letak fresh cube tomatoes banyak2 then tos kan.. ambik yg gravvy pekat only.


ok sampa kat sane you all boleh la nka pilih nak berkelah kat mane.. ade banyak bangku dan temapt disediakan..

sape yg bawak anak tuh lagi la sesuai dtg sini sebba ade banyak mainan.

kami pilih nak picnic di taman herba di lake garden. cantik facilities pun ok. siap ade kipas lagi.

ade tong sampah dah persekitaran bersih. well maintained. thumbs up!

kalau malas nak bawa makanan.. ade gerai disitu so boleh la makan kat sana.

Enjoy the pic yer! hugs



ni ondaway balik hafiz dan danish tertido kekenyangan
ni semua tiga - tiga tido berjemaah

ni time da nak balik
nyum nyum!
sedap tau.. nanti korang try yer
the view

kami posing
sedap tu da la fresh
ni tgh set up

ni baru sampai
on daway pergi lake garden

if you have a bad day, watch this video =)

Sep 23, 2010

this is a very2 inspiring video by Kandee

just like to share.. hope it brighten your day



Open House

Sep 17, 2010


time lepas raye ni.. open house dimana2

dan ramai juga yg kahwin bulan Syawal ni.. esok nak pergi wedding bestfriend mase kat skola smart dulu.. lame tak jumpe die.. tak ingat berape tahun maybe dekat 7 orlapan tahun juga tak jumpe ni..

rindu sgt dgn cik SABIL NAQIBAH.. esok die da jadi PUAN Sabil naqibah.. seronok je.. sorang demi seorang rakan2 masuk ke alam baru.. new phase as wife =) rasa seronok dan happy untuk mereka semua... semoga berkekalan hingga anak cucu yer!

aik da lari tajuk nampak.. ok citer pasal open house ni.. seronok sebab boleh makan2 borak2 catch up dgn kawan2

so sape2 yg ade open house tu jgn la lupe jemput ily yer.. insyaAllah ily dtg =) tp datang selalunya bawa bodyguard saya la.. hehehe

ni die pic raya pertama illy dgn johan =)


Aquaria KLCC review

Sep 7, 2010

Hari tu ily da janji nak buat review pasal aquaria..



actually da pergi dua kali.. last year and this year.. banyak la juga perubahan, obviously price change la kan.. buakn makin murah tp makin mahal.. tu la maybe shark tu makan banyak so nak tampung overhead cost kot hehehe

ini adalah admission fees FYI kalau student dapat extra discount lagi RM5 to be deducted.

Kenape aquaria best?

1) boleh pegang shark (tp shark yg no tak ganas punyer) and boleh pegang star fish yg tomei

2) every 4pm boleh tgk feeding prihanha show

3) boleh snap pic banyak2 (sesuai untuk cam whore macam saya)

4) best sgt tgk fish ( juga sesuai untuk peminat ikan macam saya)

5) boleh dapat alot of info




ini seahorse yg tomei

ini pic gedik ily last year

this is me and my bro (mase tuh rambut die belum jadi biri-biri lagi)

me and johan


ni my bro (with his biri2 hair) and johan



So go there jalan2 tgk2 why not kan?



for more info go to this link ok =)

p/s : lepas tgk pic ni.. i think i have to change my hairstyle la.. same je cam last year.. boring je.. time ni la nak experiment.. lepas raya haji dah nak start with my new make over da =) hehehee



Seronok

Sep 5, 2010

Weekend ni sgt happy kenape ?


1) pg buka puasa dgn ayah,johan,hafiz,fatin,ma,iddin,kawan ayah,khusairi sedap!

2) dapat kasut raya dan baju raya pemberian bakal ibu mertua =)

3) friday aritu dapat berita gembira.. hehe (yg ni rahsia, malu nak citer)

4) da settle register oum new semester (after alot of hassle in the campus)

5) hurm.. minggu ni hati terbuka untuk membuat sesuatu.. sesuatu perubahan.. mungkin perubahan ini berlaku secara official nyer lepas raya haji.. insyaAllah tgk la.. semoga tuhan mengkuat kan iman dan menekadkan hati ini... (mesti my parents, my family, my future in law and johan happy)

6) dapat pg beli steam iron.. no more old iron ngok ngek.. now i have a steam iron.. yes! diri pun boleh iron la nak buat dry cleaning bole.. nak steam muka boleh.... nak gosok silk sambil gantung je baju kat hanger pun boleh yer puan2... hehe poyo giler =)

itu sahaja ini nak mengarut.. thats it for now! buybuy hugs!

Take my heart =)

Sep 1, 2010

In the lovey dovey mood huhuhuh

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like








Raya

Tinggal less than 10 days nak raya.. YES!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)