My Scary Sunday =)

Oct 31, 2010

Mari Breakfast yummy!
Hafiz dan ikha membelek
sedap
muke kennyang encik johan ariff
seram die tgk size cincin ily tuh.. hahahaa

bercam whore before masuk haunted house..
kite gigit die pulak

ok ni da nak balik,, hafiz dan muke drama nyer

Taylor Swift said this and i kinda agreed =)

Oct 29, 2010

She said in her ASK:Reply by VEVO and I quoted.

"If you meet the right person.It would be worth it to fight for love and work out the problem that you encounter along the way"

and i nod my head

BINTANG yg comel Bintang ku Bintang


Saya Suke lagu ini =) Bintang yg comel huhuhuhuhu

THE BLAMER vs THE AGGRESSOR (difficult person you have to face )

Oct 27, 2010

Dalam setiap office mesti ada difficult person.. tak kire la macam mane pun.. pergi la mane2 pun.. pasti ade.. because every ne have their own character and opinion.. so kat sini Ily just nka share memandangkan ily ambik degree in HR jd boleh la share sikit2 (org lain buat master tak kecoh pun hahaha) takpe la kite niat nak share infor tp kalau org pandang itu sebagai berlagak kite nak buat ape kan?


Ok sebelum lari tajuk.. actually there are 4 types of Difficult person

1) The Blamer (paling banyak yg jatuh pada ketegori ini, i might be one of them)
2) The Aggressor
3) The Backstabber
4) The Slave Driver

Ily akan forcus more on the first 3 difficult persons characteristic..

Ok lets stast with

THE BLAMER

Adalah org yg selalu atau sering menyalahkan orang sekeliling dan juga keadaan. (Kadang2 ily pun ada termasuk dalam golongan ini) Biasa la ngadu masalah kat kawan2 untuk relase tension da share tp tak niat ape2 pun..
But The Blamer ni adalah jenis yg over emotional dan sering pandang negative. Asyik konon2 nya mangsa dan orang lain tidak paham masalah die kerana die seorang sahaja yang malan dalam dunia ni.

Daripada menyalah kan orang sekeliling dan keadaan atau nasib, sile la improve diri awak tuh. Jangan nak duduk di takuk lama.. awak tuh nak gaji mahal nak pangkat besar tp cube fikir balik layak kah dngan perangai awak tuh?

Cube beza kan kenape org lain dapat benda lagi bagus tp awak tidak? Macam mana nak improve supaya you get what you want and deserve it. Improve attitude, displin diri tu dah cukup bagus? Kerje awak tu tak pernah lambat? Ade leadership material ke? Ada great sense of logic ke? Analytical knowledge hebat sgt ke? Passionate ke dgn kerje awak tuh ? Attendance dah cukup bagus? Itu semua di ambik kire dalam work performance. Kalau semua tip top insya Allah you deserve better..

Tp kalau nak merungut je tp diri tu.. tuhan je yg tahu,, pikir2 la yer.. tp jika anda da tip top semua nya tp tetap jadi mangsa, Segera la cari kerje lain.. di tempat yg lebih menghargai anda.. Tapi kan.. sebelum buat ape2 keputusan melulu.. Kadang2 kite lupe untuk bersyukur. Kira baiklah company ni nak ambik kite berkerja untuk mereka. Kat luar sane ramai lagi orang yg lagi bagus lebih komited kurang complain yg pada bila2 masa sahaja boleh ambik tempat kite.. Yang pastinya mereka mungkin lebih bersyukur..

Ok, NEXT THE AGGRESOR
Orang macam ni suke marah dan sgt sarcastic dan sgt demanding, tak mahu akui kesalahan senang sciter very loud and annoying.
Tetapi orang seperti ini normally adalah person yg can deliver.They normally hold better position which made them feel more superior.. Orang macam ni the best way adalah to BOH layan... atau pun senang citer ignore.. Buat derk je..

Kalau dorang anta email pelik2, jgn layan jgn nak turut emo seklai .. buat dek je..

If he/she decide to be unprofessional idiot, let them be.. Dont follow =)

Ok the Last person I want to discuss is THE BACK STABBER..

Actualy ada satu lagi jenis the slave driver tpp malas nak panjang citer pasal tu.. ily nak discuss pasal the back staber ni je last.

Org macam ni adalah yg paling merbahaya.. depan lain belakang lain.. Better ignore.. Jauh kan diri anda sebelum terkena.. lagi dan lagi dan lagi......

Itu sahaja bebelan ily kali ini.. dal ame kan tak update.. sekali update nah ambik kau.. macam nak tulis buku harry porter je pok pek nyer..

Saje la.. tulis ni untuk peringatan semua dan diri sendiri juga.. jadi la org yg bersyukur dan positive..
THE BEST IS YET TO COME =) hugs


p/s : MENULIS LAJU, so DO EXPECT TYPOS

Fire =) my fav song ever

Oct 14, 2010




suke sgt lagu ni comel je =)

Im driving in my car, I turn on the radio
Im pulling you close, you just say no
You say you dont like it, but girl I know youre a liar
`cause when we kiss, fire

Late at night Im takin you home
I say I wanna stay, you say you wanna be alone
You say you dont love me, girl you cant hide your desire
`cause when we kiss, fire

You had a hold on me, right from the start
A grip so tight I couldnt tear it apart
My nerves all jumpin actin like a fool
Well your kisses they burn but your heart stays cool

Romeo and juliet, samson and delilah
Baby you can bet their love they didnt deny
Your words say split but your words they lie
`cause when we kiss, fire

Get Slim, Get Healthy and Be happy =)


Hi there =)

ok just nak share, baru2 ni obsess dgn nak jadi kurus.. (im not physco ok?) tp ade beberape sebab kenape saya begitu obsess tetibe

1) ade ke patut ade org tu cakap saya punyer pic profile kat ym tu pic org lain? WTfish kan? kan?
(adakah itu bermakne sekarang sy da tak comel? sb tu pic mase 2006)

2) im feel like im boring now in terms of style, bcoz i am abit berisi now and im kinda particular about not revealing my tummy and thigh . (FYI :skinny people could wear anything and look great, how i hate them huhuhu)

So ape solution saya?

1) saya decide untuk bersenam dgn kadar yg sangat rajin jd saya beli cd aerobic dan buat kat umah huhuhu!

2) instead of nasi lemak or meehoon for breakfast saya bertukar kepada nestle fitness Cereal yummy! and fyi :mase u all beli cereal tuh die ade bg free fitness cd bole try juga =)

2) there meals a day, ily decide to take the cereal to replace my two meals and satu meal je makan nasi or benda berat which is on lunch time..


Mari kite tgk lagi 1 month what will happen =) pray for me ya! hugs!

Jom pegi Bukit Cerakah dan Go kart di Shah Alam

Oct 7, 2010




Hi all =) Muah2

Last week ahad ily ada class kat shah alam, yer la as you all know (perasan je, macam la org nak kesah) ily kerje and weekend ily belajar. So ahad aritu ily ade class kat shah alam.

Them class plak pukul 10 da habis. Nak dijadikan cerita,petang du dalam pukul 2ptg kawan Johan ade open house kat puchong. so tak kan nak melanguk je nak tunggu pukul 2ptg tu kan? 4 jam tu.. mahu berakar tunggu...

So kami pun decide untuk pergi merayap di Shah Alam. Ke mana kami pergi? Mesti la Bukit Cerakah huhuhu

Sape yg tak tahu, Bukit cerakah ni just belakang section 8, dulu ily pernah belajar kat Shah Alam 3 tahun mase tahun 2004 until 2006, tapi tak pernah pun pergi Bukit Cerakah.. ni da 2010 baru nak pergi hahah sakai tak?


Ok payment nak masuk hanya la RM 3.00 sahaja. murah tak? memang murah dan sangat berbaloi sebab dalam tuh best.. ade ikan comel2 ( gile ikan tomei)

Then sape yg takmo naik shuttle yg disediakan, boleh la sewa bicycle dalam rm7 je kot tak silap. Then you all boleh masuk rumah 4 season die tu. boleh main paint ball ke, macam2 ade actually tak larat nak tulis. tp yg paling best ily suke mase bagi makan ikan tuh. syok sangat! tp ily ni menag jenis suke ikan so tak sure la korang suke ke tak.. tapi if you all tak suke fish, you all boleh buat macam2 lagi activity kat sane.. ade pelbagai taman and macam2 la activity =)


Ok lepas tuh kami pun chow.. tp kan.. awal lagi la belum lagi pukul 1pm then kami pergi go kart la palk.. tapi kali ni encik johan yg excited lebih hhaahha.. turun kete terus loncat - loncat happy bebenor die nampak ape2 yg bermotor atau mempunyai engine ni (how could i fall in love with this physco? haha)

ok FYi untuk go kart tu rm 35 for 15 minutes then rm 50 untuk deposit. Kalau tak langar2 kaw2 die refund the deposit


ok dear enjoy the pictures

Hug n kisses,

illy








Weight loss

Oct 1, 2010

Have fun.. just like to share this to all =)

sape2 yg rase nak kurus.. jgn tension2 k? the main point is to be healthy and listen to this video helps =)

saya sayang kawan-kawan saya

kawan saya sgt tomei.. mereka sgt sweet dan very2 supportive trough my ups and down.

hari ini ade sorang kawan saya, die resign dan bakal kerje di tempat baru.

jadi apakah perasaan saya?

1) Happy sebab she got BETTER offer.

2) she is taking another step.. to even more brighter future =)

3) tp saya pun sedih juga.. nanti da tak dapat jumpe die hari-hari.

4) tp saya tak suke sedih2 sebab sedih2 tu tak best.

5) jadi sya takmo nangis or nampak sedih.

6) saya takmo la her last memory of us in the offcie together. dgn nangis2

7) jd saya kuatkan hati dan nampak happy je dan sibukan diri..


I gonna miss you Georgie =)

p/s : since u suke asyik2 tukar name.. next time u bace post ni kalau u tukar2 name lagi pun jgn lupe kami semua yer hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)