Exam hampir tiba =)

Nov 29, 2010

In a couple of weeks, ily dah nak exam.. banyak betul exam =)

need to polish lagi la, kena rajin baca buku... ni tak niat je lebih, bace lebih kurang..

hurm.. nak study la.. nak rajin2 =) buybuy!

Dah serabai


Pagi tadi ily naik lif mase kat office, ofcouse macam biasa mesti la tengok cermin dalam lift u..
Hurm what do I saw?
1) Seorang budak yg da berisi, ala........ nak kurus balik nak jadi slim cam dulu =(
2) Seorang yg rambutnya serabai
3) Ily rase ily da macam tak particular sgt pasal my work attire, dulu bukan main jaga.. now da serabai
4) Im losing im flaw (rase macam dull je)
ps: please
What will I do?
1) Ily nak jaga makna ily lepas ni, nak jadi kurus dan nak diet yg sihat =)
2) Nak selalu pakai hair treatment, kesian my hair die cakap “help! Help! Help!”
3) Nak jadi more particular about my appearance, aritu ily ade terbace.. your cloths determine your salary range
4) Nak polish up my self, to be more happy more vibrant =)
Hopefully Berjaya.. Amin!

ps: please ignore my typo and the pic abpve is from google.. where else?

life update

Nov 28, 2010

hurm.. macam2 berlaku in this couple of weeks =)

ily list out je la senang citer (fyi ni random list tau ikut pe yg ily ingat je n tak ikut turutan)

1) the best part, the company that i worked for Launch product nyer pada 19th Nov 2010

2) pergi tengok citer Rapunzel dgn hafiz (super comel citer dier)

3) pergi muzium with Danish and Johan (what a fun day! nanti ily blog pasal muzium review)

4) teman johan pergi autoshow, nasib baik la best juga ( ily ingatkan boring)

5) had a small misunderstanding with my friend

6) kerja di office semakin melambak dan bertimbun

7) hurm, had a discussion with Johan and dalam usaha nak pujuk die bawak gi vacation hehe =)

8) ape lagi yer? 'owh yer semalam pergi Pusat science negara with johan, danish and hafiz (best tu!)


ok chow cincau,, nanti la ily ade mase nanti ily blog setiap satu point di atas yer.. but masesekarang nak kene study.. exam da nak dekat buybuy! *wink*wink*


Air di cincang tak kan putus =)

Nov 16, 2010

Semalam ily balik umah ayah, biase la hafiz sebagai body guard ikut la =)

Lame tak jumpe ape lagi session berborak sampai lebam.. Berborak dgn faten smaapi jam pukul 2 lebih pun tak perasan mase laju je.. habis semua topic kami borak =)

teringat zaman kecik2 kenangan manis masam masin semua ada.. what ever we go trought actually made us who we are today =) and for that I glad

My father is aging gracefully.. time have been kind to him.. when i look at my dad, he look just the same.. big smile just like what i remember since i was a little girl.. seme je.. cume makin handsome and younger at heart (he log in to fb 24hrs won let his phone be 1 meter radius away from him) hahaha takpe la janji happy

then hari ni ily pg rumah Mak Jah.. she seem so sweet as usual.. so warm and nice.. she made you fell comfortable just by sitting beside her =) hugs!

lepas tu da smaapi rumah mak jah tu, jumpe la cousin2 yg da lame kaw2 tak jumpe.. ade yg makin kembang ade yg makin lonjong.. macam2 (sedap cakap org awak tu princess ke? same je ily pun burubah segi size dan lain2..hehe)

yang best nyer pg umah mak jah ni.. ramai baby! yummy! best nyerdah lame tak pegang baby dan bau baby yg Umphh.. suci murni dan menenangkan.. Terkejut juga ramai cousin yg dah ade baby =) happy for them honestly.. seronok tgk new generation.. ade la kot 0.05% my blood kot hahha.. rase cam pelik bile org panggil makcik.. (ngade nak auntie je hahaha)

As time goes by.. looking back all these years that have past.. hurm.. macam2 jadi.. macam berlaku dlm family.. good thing bad thing.. confusing thing... takpe la.. yg penting time raya ni lebih baik ambil yg jernih buang yg keruh sahaja..

I have no hard feeling what so ever.. like i said before, what ever happen in the past made us who we are today and I am glad =)

PS : Air dicincang takkan putus...


Im not Worst or the Best.. But you got to respect my honesty =)

Nov 14, 2010

Gundah gulana... rase macam tak bersedia lgi la untuk suprise yg dijanjikan suppose to happen this week tuh..................

camner ni... kejap rase nka lepas tuh rase macam tak bersedia...

macam mane ni pening la, kalua nak buat tu biar ikhlas, haritu actually rase macar da bersidia and tak sabar2 lagi... tibe bile da last minute ni rase berdebar pulak..

rase cam tak sedpa rase macam tak happy seperti yg di bayangkan.. iman kurang sgt ke?

Sakit Tekak yg dashyat

Nov 10, 2010


Kali ni ily sakit tekak.. sampai takde suara.. kalau cakap suara da macam PonDa* da.. serak semacam.. berapa banyak fisherman;s friend dan strepsils da makan tp masih skait tekak.. macam mane la nak communicate kat office esok ni adeh.. nampak gaya nyer pakai email je la sepanjang mase..

nak pakai sign language tp tak pandai, kalau pakai pun org lain paham ke? hehe

takpe la.. tak baik complain banyak2.. Orang lain tu lagi la macam2 dugaan.. ni baru sikit tuhan uji.. baru sakit tekak.. kan?



Al Baqarah

Nov 8, 2010

ayat 86 bermaksud

Mereka itulah orang-orang yang membeli (mengutamakan) kehidupan dunia (dan kesenangannya) dengan (meninggalkan perintah-perintah Allah yang membawa kebahagiaan dalam kehidupan) akhirat; maka tidak akan diringankan azab seksa mereka (pada hari kiamat), dan mereka pula tidak akan diberikan pertolongan.

Ya Allah.. lindungilah aku dari asyik mengejar dunia.

Truth

Nov 7, 2010

hurm.. after a while..

after doing so many mistake in life.. i decided to become a better person..

next week insya Allah ada perubahan yang akan ily lakukan... big change in term of my appearance =)

i am well aware of the consequence and judgement.. but i have my choice =)

i want to be a better person. semua org pun nak jd better person kan?

this is not to satisfy anyone.. I am doing this because I want to do it..

actually banyak factor yg affect my decision.. I seek for the truth.. I watch so many youtube video, read so many notes and journal.. it have been in front of my eyes all the while and why did i tend to ignore it?

Alhamdulilah Tuhan buka mata ily..

Selama ni sembahyang tak cukup.. I promise to myself that i will pray 5 times a day from now on..

selama ni buta kejar dunia je.. I promise to myself to also full fill my "true" goal..

this will come in stages.. but as for now there are few thing that i wanted to do..

1) remove/hide my photos in my fb
kenape ily nak buat camni? sebab setiap satu helai rambut dosanya bagi org yg bukan muhrim tengok Masya Allah dashyat sangat2.. jadi setiap kali org tgk pic ily (dah la rambut lebat) berape banyak ily buat dosa? gambar dlm fb tuh 24hours available to public? so am i making dosa every second even when i sleep?

2) im going to spread more positiveness in life.. i do seriously understand how small contribution this is but it takes one small step to finish a journey..

3) I am going to learn more about my religion, i want to be a better person spiritually..

4) nak update post2 lame kat blog ni

5) i want to be a good daughter and a good sister.. insya Allah next year i will have to opportunity to be a good wife as well..

wish me all the best ya! and ignore the typo =)


Janda Baik Review =)

Nov 5, 2010




Hi,

last week saturday ily pergi Janda Baik.. seronok air dah la sejuk fresh plak tu...

kalau korang nak pergi, masuk kat simpang genting sempah tu.. lepas tu ade signboard.. sile ikut je terus sampai kaw2

mase kat sane kami decide untuk masak tempura sambil mandi air sungai yg sejuk itu.

nak di jadikan story, da sampai je di port pilihan hati, buka camping punya stove tu.. jeng jeng jeng hahahaha tin gas lupe bawa gile la hampe.............. hahahaha

tp berkat usaha my bro hafiz dan encik Johan my super hero.. mereka pun pergi start engine dan cari kedai runcit terdekat...

penat tu ily dgn ikha tunggu.. lame nyer mak ai.. macam nak tumbuh janggut da..
dan akhirnya mereka tiba dgn berita gembira.. boleh la kami masak =)

Best tau pergi janda baik ni.. ramai yg prefer tido chalet tp kami tgk banyak gile chalet tak tahu nak gi yg mane and pikir balik better balik hari je la more jimat hahahahahaha

ok kalau korang nak pergi Janda Baik pergi la =) syiok tuh

alrite ignore the TYPO hahaha..

bahan- bahan nya

dapur camping yg buat hal =)

on the WAY NAK JG HULK

best je jalan die tenang je
hafiz n ikha posing

SEJUK TUH

budak kecik ni nak twisties ikha..



hafiz yg bongek kasi simbah air kat kakak yg comel ini


si putera nak selamat kan dugong

muke happy nak balik dah
nak chow
buat ape tu? hahaha
jom lumba
hafiz kuat posing

ABC yg layan


pontianak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)