Disney Princess comes to Life

Dec 29, 2011


Dari kecik until la now… I am a big fan of Disney princess =) *wink* *wink* hahaha kadang2 tu terpikir gak when la aku ni nak grow up… umur da banyak..

Anyway, there no harm liking what you like right? =) As long as it dosent hurt others of cause =)


So, ni die.. hasil nyer creative kan? Teringin la nak jumpe swow white n betty boop real life .. bukan yg pakai baju mascot kembang2 tu..


Enjoys the pics =)


Ni pocahontas, stylo kan?



A very famous Asian Princess .... Mulan


Ni Ursala.. orang jahat dlm citer little mermaid.. mcam bapok skit kan?


Ni rupe Esmeralda if die come to life. cun gak =) cam wild gitew


Ni princess Aurora in Sleeping Beauty. Cun giler.. da la dimple die cam model
Ni Belle yang kahwin dgn Beast


Princess Jasmine from Aladdin... I taught she would be fairer

Last but not least, Ariel =) comel giler muke die lame2 tgk cam nora danish pun ade skit =)


Photo by: jirkavinse.wordpress.com

Make up Murah untuk Dinner / Prom Night / Bertunang / Photoshoot dan Majlis RM 50 (area KL)


I’ve been gaining knowledge in make up and I am very passionate about make up. Mak sedara ily ade buka butik mengandam dan mak saya sendiri selalu make up kan kawan2 serta sedara mara..
Ramai juga kawan2 ily yang minta ily make up kan diorang mase majlis Dinner dan lain2.. So why not I start buat this as a part time income tak gitu?
Untuk permulaan ni ily buat promotion RM 50 je per session.. kalau area kl dan certain part of selangor tu memang takde charge la =)
Harga ini sangat murah sebab make up yang ily pakai is M.A.C dan other pharmacy brand =) bedak dan foundation ily pakai yang selalu mak andam2 dan make up artist guna.. memamng tahan lama da kulit jadi flawless gitu…. Nak tahu? Bole la try my special service =)
Tapi if jauh2, sian la kat ily =) Tapi ily akan cube juga cater if ade kesempatan =)

If you all ade photoshoot pun ily boleh dtg kat your shooting area n provide my service =)
I am very flexible =)
FYI : Ily make up sekali dgn gam bulu mate palsu =) baru la cantik mcam doll
Berminat? Boleh call ily at 018 248 2011 ( nombor ni memang pelik skit tp die number maxis) so don’t worry you can reach me =)
If nak tanyer2 dulu bole reach me at my email illy.ariffin@gmail.com


______________update 2016 ____________________________


illy dah tak buat make up service ni sebab tak cukup masa, skang focus pada anak, kerja and blog jer. 
thank you sudi singgah blog illy :) 

Bye Bye 2011

Tahun 2011 ni banyak suka duka yang da happen in my life =)

Actually it is one of the year that provide big impacts to me as a person…

Tahun ni adalah tahun yang ily tukar status.. dari jadi tunang org now da jadi wife orang..



Tahun ni juga ily is being very bold.. dari kerja di YTL selama nearly dua tahun I deicde to resign sebab dapat masuk agensi gomen kastam at kelana jaya..



But then I realize it is not suitable for me, then I took another step n join FedEx… Guess what? It’s the best choice that I ever made for my carreer..

I am so happy working with FedEx, so many great people around da la helpful and the environment is very warm =)


2011 ni ade la juga dapat berjalan skit2, tp dalam negara je =) yer la cuti2 malaysia katekan…


2011 is also the year saya pindah all the way from wangsa maju to Damansara, ingat senang je duk tempat baru? Tapi lame2 da aware dgn surrounding.. best juga =)




Actually in life, I learned that sometime you just need to come out from your comfort zone.

Be bold try something different and it might be the best decision that you ever made =)

Even if it doesn’t work out well, at least you have been there n done that =)

You gain experience n memories…To me.. that is priceless
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)