Model wanabe vs Real model

Mar 13, 2012

Now days zaman fb, jadi most people try letak the most decent n nice picture, to share with their friend n families :)


But yg menyakitkan mata ily adalah, tetibe ade ramai yg jadi photographer tak bertauliah n model tak betauliah..

Kalau niat da minat tu takpe bagus, can do it as hobby.. But seriously? Nak gelak pun ade, nak nanges ade nak muntah pun ada.. I was like tetibe je tgk ramai lak yg tongeng sini sane take picture then declare diri sebagai model.. I was le wtf? Hahaha lawak


Then ade yg take picture yg (minta maaf ckap) ntah2 ape then declare diri as photgrapher... Hurm.. To me, if seriously wakr up hidup di dunia nyata jgn nak berangan sgt, kesian kami2 yg tertengok anda di news feed kami ni, nak tercabut biji mata.


Tp tang photographer tu ily takkesah sgt, sebab art is very subjectif, so ape yg ine party nampak seponyeh mungkin ade org nampak as abstract act or what eva..

Tp yg ily tak berapa berkenan is the model wannabe.. I was like "seriously?" *facepalm*. pleas you are insulting those people who earn actual money as a model. Kalau nak seronok2 take picture dgn team2 photgrapher ok la.. Mungkin. Ajk timba pengalaman.. Tp untuk declare diri sebagai model, walhal hanya lah pergi photoshoot free :) tak payah la buat lawak je tau



P/s : minta maaf la kalau ade yg terasa ke ape, sy tak ckap sy ni bagus. Sy pun banyak kekurangan.. But as a human I observe n I just share my taught based on my observation :)

2 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)