Second trip to Cameron Highland Review

May 31, 2012

Last two weekebd ily pg caneron highland, kali ni pg da tukar status bini org. kitorang pg dgn nenek ily yg comel :)

Kitorang tido kat royal lily apartment price rm200 pernight. apartment tu ada 3 bilik ade water heater then ada dapur fridge n tv. Selesa sgt :) price pun very affordable. Actually at that area memang kawasan apartment in tanah rata. ada org yg memang duduk situ, ade juga yg beli umah then tukar jadi homestay. So tahap keselesaan depending on which house yg di maintain oleh tuan umah la. So nasib baik la kami dapat tuan umah yg memang particular pasal umah die bersih n very selesa :) the house pun detail siap ade plaster ceiling n beranda :) extra comforter so sesuai ah if nak bring family.

Mlm tu kitorang beli sayur fresh2 from pasar mlm kat brinchang pastu buat steambot dlm apartment. Sebab mase kahwin tu bnayak dapat hadian brg electric, so kami pun bwak la electric cooker buat steambot :) yummy fresh veggie da la nurah sayur bnyak plak dpan ug rare2

Tapi if pergi cameron memang korang kena pg la raja punyer plantation. Besar n selesa plus tak crowded. Cume nak cari payah skit. Bole tanyer org2 kat sane la for direction.

Ape yg best asal raja plantation ni, korang bukab saje bole jalan2 kat kebun die malah bole try yummy food yg dorang jual mostly strawberry base :)

Pergi tu kami jalan tempat jual la pasar bunga la pastu jalan kat tea plantation :) segar je rase :) very calming. Rase cam takda masalah je.


Ondaway pg kami dari kl straight masuk kat simpang pulai then ambik exit cameron. Jalan ni jauh skit but the road tak pening sgt not so lingkang lengkok :) cume jauh skit ah. Esoknya kami balik dgn ikut tapah :)


So enjoy the pics :) ade picture nenek ily yg tomei

4 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)