Unplanned and totally spontaneous trip to Fraser Hill Review

Dec 30, 2012

ily dgn hubby main selamber je redah pg fraser hill ni.. kitorang gerak from kl actually from umah kitorang dalam 110+km tapi sebab kitorang ade sesat mase ke kuala khubu baru tu yg jadi lambat skit sampai tu... kami takde gps.. pakai phone pun cam berape accurate so kitorang main selamber jer la use old fashion way.. tanya orang kat traffic light n tanya kat fuel station :)


so sampai la juga :) mase sampai tu cam malam... jalan landai but banyak sgt selekoh n turning2 so if korang jenis cepat mabuk.. ily nasihatian bawak minyak angin just to be safe :) pastu nak naik atas tu takde lampu jalan jadi tersangat la gelap... kitorang cam seram2 juga.. ily dlm kepala asyik terpikir citer hantu jer...

makanan kat atas ni agak pricey.. yer la jauh kan nak bawak bahan mentah naik atas.. but sekali sekala..takpe la.. yg unik kat foodcourt die ada jual lempeng kelapa as breakfast.. unik :) kat kl payah nak ade camtu...

overall, kat sini takde la plantation2 cam kat cameron.. tempat shopping pun takde.. but if korang suke tempat yg calm, n sejuk, more to nature this is the place.. kat sini tarikan die is the paddlock (tempat naik kuda n memanah) then air terjun, then burung2 ( ramai kitorang tgk org bawak camera canggih2 ambik picture burung) the big clock, n banyak trail untuk yg suka hiking :)

other than that biase2 jer.. bole la jalan2 yg penting da sampai.. org asyik cakap fraser hill, kali ni dapat juga merasa pergi :)


enjoy the pics!
















7 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)