You have too many coins? Here is a simple n easy way to convert it to notes :)

Dec 16, 2012

Semalam ily pg Jusco kat OU... biase la merayap skit :) then..... I saw this super clever machine!


bole convert syiling then tukar jadi voucher... so balik tu ape lagi? ily pun korek la semua syiling yg ade kat umah n dalam tabung :) selama ni simpan duit syiling.. last malas nak gi hantar masuk bank sebab berat pastu cam segan.. selalu ily tgk budak kecik je bawak tabung gi bank :p


then the next day, ily pun pergi la try machine tu.. very impressed i must say :) da la laju je machine tu kire.. huhuhu.. instruction pun senang n very user friendly tau the machine :)

then lepas masukan.. dapat la RM 142.75. so die cam print out receipt.. lepas kena pg counter customer service (dekat je literally tepi tu je) then because the jusco voucher is in multiple of rm10

so ily pun bg kat cashier tu rm7.25 then dapat voucher RM 150.. huhuhu nice right? ily pun ape lagi... membeli la groceries alang2.... menyemak n berat je syilling tu bole tukar jadi notes kan? actually korang bole guna the voucher untuk ape2 je as long as dalam jusco :) electrical bole baju bole.. bedsheets bole... ape2 je la....


so pasni ily dgn my hubby nak buat new mission.. like a new year vision la...kitorang nak kumpul duit sylling banyak2 then nak pg tukar voucher jusco tu pastu nak beli lcd tv :p

nak beli lcd tv pakai duit syilling huhuhuhu wish for the best ay? tolong doakan kami berjaya k?

p/s : have you tried or saw this machine before?



12 comments:

  1. lupe nak citer.. org yg guna machine after ily kan, die tukar RM 500++ OMG!

    ReplyDelete
  2. Which jusco you went? I want to try!

    ReplyDelete
  3. Oh nio try yet.. U want c life of pi? Come join giveaway sherrygo.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice ah? I will check out the trailer :)

      Delete
  4. oh my... i never notice it at all!

    ReplyDelete
  5. thanks a lot for your intro, I'll check on it very soon

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)