Buka Puasa di Rail Canteen Kota Damansara

Jun 20, 2015

 

image

Assalamualaikum and olla everyone!

Harini nak bagi idea kat korang kalau korang tengah pikir2 nak gi buka puasa kat mana. Why not try Rail Centeen? Restaurant ni terletak di Sunwya Nexis, Kota Damansara. Nanti kalau korang pergi sila la calling2 illy sebba rumah illy memang teramat la dekat dengan kedai ni. hehe..

image

Baik punya tenung kat beriani ayam dia ni. Sebelum tu nak cerita skit pasal history Rail Canteen dan what make them special k? Kalau nak tahu Rail Canteen ni start di Kluang around 75 years ago, dan dah di turun temurun usahakan dari 3 generasi. Masa dulu2 kalau korang pergi kat Kluang, Johor punya Railway station haa.. mesti jumpa kedai Rail Canteen ni.

From there mereka berkembang dah sekarang orang kat kl or selangor dah tak payah  nak gi jauh untuk merasa masakan dorang ni. Just datang jer kat Kota Damansara insya Allah jumpa tempat nya. Sebab senang jer nak cari

 

image

  Sempat lagi posing dgn Ayue Idris ni ha.. kitorang kat wash hand area. Kalau korang perasan kat belakang tu open kitchen untuk apa lagi.. masak2 la buat air ke kan? hehe.. illy suka concept open kitchen ni bukan apa rasa ada ketelusan dan bole tengok sendiri cara mereka menyediakan hidangan. 

image

Bagi yang nak makan ringan2 bole try Roti Bakar. This one berharga RM3.50 yang special nya roti bakar kat sini sebab dorang pakai kaya spread homemade resepi turun temurun dan dibawa fresh dari Kluang,  Johor.

 

image

Bun Sambal Special RM 4.50 yang ni bagi yang nak ada rasa pedas. Illy try agak menerik yang ni sebab dalam tu ada sambal ikan bilis dan ikan bilis tu dia da fried garing before masuk dalam sambal. Pedas nya pun cukup rasa.

 

image

Ape snack jer kan? ada lagi actually banyak lagi.. hehehe tu baru mukhadimah jer tu. ni ha.. tengok tu nasi lemak baikk punya. Kat sini korang bole pilih nak Sambal Biasa, Sambal Udang, Sambal Ikan Bilis, Sambal Kerang, Sambal Bawang ke Sambal Sotong? Ada 6 pilihan sambal kat sini. Actually kalau korang order mee hoon siam ke noodle ke bole pilih nak sambal yang mana. Illy ni jenis traditional skit so my top choice is sambal ikan bilis. Nak tahu harga? Nasi Lemak Ayam Goreng RM12.50 bagi illy sangat affordable and plus portion banyak bole kalau nak sharing. 

 

image

From the left, yang tu nasi lemak rendang kambing (RM 14.90) then kita ada Mee Siam Rendang Ayam RM 12.50 then kalau korang rasa cam nak makan noodle dorang ada offer Mee Kari RM 11.50 dan Mee Rebus RM 11.50

2015-06-11 21.42.01

Kat sini tak sah la kalau tak order kopi kan? Kalau korang nak try Kopi kat sini harga bermula dari RM3.50 secawan. Kalau nak try air yang special bole cuba yang kat dalam pic yang belah kiri tu Kopi Cendol Ice (RM 4.90) or kalau teringin nak makan ice cream bole cuba yang satu lagi tu 3-Layer Ice Cream (RM9.80) First layer dari bawah kita ada coffee, then vanilla and pastu chocolate siap dengan cream topping. 

 

2015-06-11 22.00.32

Eh ada orang jeling kita punya cake la,.. hehe gurau jer tu one of my bloggr friend Mahadi nama nya. illy duk sibuk berselfie dengan cake comel ni tak perasan lak dia kat belakang.. haha anyway kalau korang teringin nak makan cake pun ada kat sini. Yang illy pegang tu nama dia Kopi Cheese Cake (RM9.80 per slice) bole juga cuba Kopi Cream Puff (RM2.50 per pcs) or nak Kopi Mousse Cake (RM9.80 per slice) kalau nak ABC pun ada (RM5.90) ish.. citer pasal abc sedap tul time bulan puasa ni kan? lega tekak

 

image

image

Bersempenaan bulan Ramadhan juga Rail Canteen ada offer Ramadhan Set. Korang bole pilih antara nak Nasi Lemak with Ayam Goreng punya set atau pun Nasi Briyani Ayam Masak Merah. Harganya RM 19.90 bagi illy memang berbaloi la kan sebab disediakan sekali dengan Sirap Limau Ais, pudding dan juga kurma. Nak more info pasal Rail Canteen bole check out below :-

 

 www.facebook.com/pages/Rail-Canteen

https://instagram.com/railcanteen/

Address: Unit D-GF-02, Sunway Nexis Jalan PJU 5/1A, Petaling Jaya, Selangor Contact: 03-61501802

Operating Hours: 0800 – 2200 daily

 

 

 

 

*This is a sponsored post. Opinions expressed are my own. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty.  Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

13 comments:

  1. Hai. Maisarah blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Maisarah, thank you sudi singgah kat sini.. okay nanti illy check it out :) tq for sharing!

      Delete
  2. macam menarik je tempat ni..nak kena cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole try dia punya roti sambal pun sedap :)

      Delete
  3. Besar gile portion die kak illy. Makan sorang memang tak habis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup portion dia quite generous :) ayam potong empat so bahagian besar bole share2

      Delete
  4. nice price, great portion and looks so yummy :) must go check it out :)

    ReplyDelete
  5. Portions look big. Mau try Mee Rebus and Mee Siam ^-^

    ReplyDelete
  6. omg! so big portion, great price, definitely a must go place :)

    ReplyDelete
  7. great price
    definitely a must place

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)