Beli Buku Aktiviti Baby Paling Murah dan Selesa

Jul 26, 2015


20150726_181459

Olla everyone!
Semalam illy ada pergi jalan kat Amcorp Mall. Memang dalam kepala satu je motif. Nak pergi beli as many educational and activity book untuk Sofea. Kalau korang tengah nak cari idea apa activity nak buat dengan your own toddler or untuk anak sedara ke ni illy nak bagi share skit kat mana murah pastu nak mebeli pun selesa.




Honestly, illy memang tak minat sangat pergi BBW sebab ramai sgt orang pastu parking jauh pastu macam2 mengada kan? actually kan, bila da ada anak kecik ni korang ingat senang ke nak berjalan? kita kena ikut mood dia. Jadi nak bersesak semata nak beli buku tu illy rela offset. Tapi yang best nya illy jumpa tempat ni nama dia BookExcess location kat tingkat 3 Amcorp Mall. Mostly buku kat sini memang discount melampau. 50-80% tak tahan babe. Pastu selesa nak membeli sebab dia dalam shopping complex, nak parking pun tak susah. Kedai pun luas walaupun banyak buku tapi walkway alley dia jaga jadi nak membeli selesa siap ada corner untuk lepak baca dulu apa semua. Jadi tak payah nak bersesak or nak stress semata nak membeli. Kalau beli borong dengan kuantity banyak berbaloi la pergi fest apa semua tu. tapi illy just nak for personal usage jer. So far ni la tempat paling murah dan paling selesa untuk kami. Dulu masa illy pregnant ada beli siap2 dalam 2 buku kat sini. Ni nak restock bagi buku baru and first time bawa Sofea shopping buku.

Memang banyak sangat choices, cakap jer nak buku apa insya Allah ada. For us, masa tu memang da aim nak beli buku baby. Bukan apa illy kalau bole prefer anak illy more to baca buku and spend time buat activity to develop her brain instead of the “screen alternative”. Risau ketagih pula nanti, illy banyak tengok orang share kat fb pasal cerita and pengalaman anak-anak yang ketagih main gama apa semua. Bagi illy yang penting kesederhanaan. Tak bagi langsung nanti anak kita ketinggalan pula. Yer la budak sekarang ni belum bole baca pun dah ada yang pandai main game.  So, sekali sekala illy bagi juga pendedahan tapi with a strict monitoring dan memang illy hadkan sebab risau rosak mata kan kecik lagi tu. Okay dah la membebel tu jom tengok apa yang menarik nak?

20150726_182007

Buku Kain – RM 17.90 Seriously berbaloi la bagi illy. Jadi dari kecik pun kita da bole bagi dia pegang sendiri tak payah risau paper cut. Pilihan memang banyak dan superb. 

20150726_181940
Tak sampai RM20 pun da bole dapat macam jenis buku. Buku activity buku yang pop- out pun ada. Ish illy yang tengok ni pun geram rasa terus nak rajin baca buku hahaha
20150726_181846
Siapa cakpa beli buku untuk anak mahal? RM 6.90 buku jenis puzzle ni pun ada. Bole bagi dorang main sampai belajar.

20150726_181327
Jenis nak buku textured pun ada. Harga sangat berbaloi tau, kertas dia high quality pastu baru RM 17.90, if nak beli untuk anak kawan, anak sedara or anak sendiri pun bagus.

20150726_182101
Waterproof book untuk masa mandi pun ada. Comel tak? yang ni baru RM 9.90 berbaloi sangat kan? Kalau nak tengok lagi apa yang dorang ada bole la visit them k? Illy tak dapat komisyen apa benda share ni. Just share sebab mungkin dapat bantu other parent out there. I hope you enjoy shopping educational and activity books for your kids!

20150727_042054
At the end, lepas pilih, ni yang kami beli semalam. Total cost? RM105.90 yeay!!! Berbaloi sangat rasa happy bile dapat beli barang murah dan jimat duit. Paling penting beli benda yang berharga for my daughter. Okay lepas ni mummy nak kumpul duit lagi, beli more fun books for Sofea wee!

Follow my social media site below and do leave your footstep by comment. I will be dropping by at your accounts too!

instagram : http://instagram.com/illyariffin
twitter : https://twitter.com/illyariffin
fb page : https://www.facebook.com/illyariffinblog


* I am not paid to write this. Bought the product with own hard earned money. This is my personal experience. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

20 comments:

  1. Kak illy kita pun selalu beli kat Amcorp Mall book xcess tu. memng murah dan banyak pilihan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! ada geng :) seronok la pergi situ dok berejam pun takpa :)

      Delete
  2. Rasanya bookexcess ni penganjur bbw tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. then it make sense :) tapi tak sanggup la nak gi bbw T.T bersesak

      Delete
  3. :)) hehe that is my fav. spot too.
    Near my house. Lepas beli, I suka gi Korean Jap restaurant kat situ coz pricing 30-40% cheaper & portion banyak.

    Opps masuk topic makan pulak.
    Anyway big boss BBW sama dgn BookXcess. Golong Gen-Y tapi bijak biz sebab passion suka membaca dia terfikir cara utk beli deal direct dgn publisher or printer yg reject old editions so harga lebihhhh murah, minus all middle ppl.
    That why their plastic last time sebiji.

    The store bersih, music best thn u baca 3-5 jam kat situ pun dia tak halau.
    Kalau kedai buku lain fuuu dah lama kena laser.
    Oh ya did u apply card? Ada card dpt 10-30%.. Vouchers too.
    Bday month dpt more % and... sometimes anniversary u can renew card free :D

    Ooh and.. jangan lupa simpan receipt. Hehe can -tax :D
    At the same floor dgn bookXcess is a toy store. Boss BookXcess buka :D

    ReplyDelete
  4. wow! great prize for all the books :) well, when my kid is young till now, we bought cloth books or hard cover books.. they just love to tear if we give the paper type... i hope they will outgrown tearing soon :)
    but yes, we can loose track of time when we are in the book shop...
    its just amazing :) well, i have not visit this place yet but ill drop by when i go to kl :) thanks :)

    ReplyDelete
  5. Tengah survey kedai-kedai buku baby yang murah-murah jugak untuk Aneeq ni. Dasyat jugak diskaun dia bagi tu. Rasa macam berbaloi gila kalau beli.

    ReplyDelete
  6. Murah ni...nanti boleh kami terjah beli buku bebudak ni

    ReplyDelete
  7. boleh beli utk baby irdina nnti.. tq for the review

    ReplyDelete
  8. Hi..salam,
    Saya pun suka shopping buku toddler kt sini..now sy suka shopping buku toddler kt littlebookz.com.my. ..

    ReplyDelete
  9. I love BookXcess too for they are so much more affordable :)

    ReplyDelete
  10. yippee... i just love love love books :) thanks for telling there is a place to get better deals :)

    ReplyDelete
  11. Wow , i can buy more book for my nephew for reading and drawing
    thanks for sharing with us for great place

    ReplyDelete
  12. Thanks for sharing
    I can buy more book for my baby

    ReplyDelete
  13. bookexcess memang cheap...tapi tunggu sampai bigbadwolf promotion lagi best!

    ReplyDelete
  14. too many book
    thank sharing now to go buy more story book for my daughter

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)