Citer Pasal Sahur Pulak

Jul 12, 2015

 

Salam Ramadhan and Olla everyone!


Kali ni nak bercerita sikit pasal sahur. Masa kecik dulu illy punya la liat nak bangun sahur hahaha… Kekadang tu sampai sanggup skip sahur semata sayang tidur punya pasal. Tapi kan sebenarnya banyak tau kelebihan sahur ni. First off kita akan mendapat pahala sebab ianya Sunnah and at the same time juga it is actually the best timing untuk tunaikan Qiamullail dan nak solat subuh lagi mudah sebab memang da bangun kan alang2?

Kalau masa kecik tu ada parents yang bole sediakan sahur untuk kita tapi da besar ni da jadi wife orang ni kita punya turn la pulak nak sediakan betul tak? Husband illy jenis sempoi punya orang, dia kalau sahur prefer yang ringkas. Buat air, bagi manisan skit pun dah cukup.

image

 

Jangan nak risau tak cukup vitamin la apa la bagai. Senang citer #SAHURDENGANHORLICKS lagi sempoi. Tak payah nak risau for the whole day sebab Horlicks ni memang dari dulu kita tahu memang banyak nutrients. Siap ada multivitamin and macronutrients. Nak tahu apa? Bukan satu bukan dua ada 23 vital nutrients siap dengan vitamins and minerals. Nak citer banyak pasal rasa tak perlu kot sebab mesti dah pernah rasa kan? It is filled with natural goodness of milk pastu ada dietry fibre, matled barley dan juga wheat. I would say cukup untuk tampung keperluan seharian.

 

image

amacam sedap ke bang? hehe.. that is my husband and my bro


Bagi yang ada anak kecik pun elok bagi #SAHURDENGANHORLICKS sebab bukan sahaja bagi nutrients malah the ingredients actually also contained Calcium and Vitamin D yang memang diperlukan untuk budak- budak. So takde la cepat penat. Sofea kecik sangat lagi baru 1 year plus, tapi kalau dia da besar skit nanti masuk zaman kanak-kanak da bole berpuasa, memang illy tanpa ragu nak bagi #SAHURDENGANHORLICKS

Untuk those yang under no sugar no salt diet bole jer minum dan #SAHURDENGANHORLICKS sebab takda minuman ni takda any artificial flavour, colour, preservatives or sweetener. Kalau yang rajin bole buat cookies pun pakai Horlicks ni, korang ada ke resepi nak share? Share la skit nak try gak hahaha..

 

10561779_580414645433693_6092809742604532517_n

 

Owh ya, alang ni nak citer Horlicks ada buat contest sekarang ni. Kalau teringin nak menang STOCK HORLICKS SETAHUN bole cuba join k? illy pun teringin nak join. Horlicks Ramadan Experience Contest ni nak cari 5 pemenang. Ada harapan tu.. cara nak join pun tersangat mudah. Just share picture Sahur Recipes pastu jgn lupa letak #SahurdenganHorlicks. For those yang nak join pakai facebook pun bole jer. Parents boleh upload picture anak punya fasting experiences pada fb page Horlicks. Contest run dari 18 June sampai la 16 July 2015.Tinggal seminggu lebih jer lagi ni.. cepat kang jangan cakpa illy tak share plak :P  For more info check out links below k?

Horlicks’ Website

Online Video

Horlicks Ramadan Experience Contest (Terms & Conditions)

 

 

 

*This is a sponsored post. Opinion expressed is my own. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

17 comments:

  1. Replies
    1. nyum nyum! terliur pula :) hehe thank you datang singgah n comment kat sini :)

      Delete
  2. Masa mengandung anak first. hari-hari mesti nak horlick. Keluar putih melepak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ke? hahaha dah bole ladi model horlick ni :) hehee gurau jer tau

      Delete
  3. i love horlicks :) yum yumy yummmmyyy :) i drink it everyday too :)

    ReplyDelete
  4. Lepas 3 bulan bersalin hari tu, susu dah tak banyak. Mungkin jugak sebab puasa. Saya google ada orang suggest minum horlicks untuk tambah susu badan. Saya cuba dah 3 paket tapi tak jadi. Maybe tak kena dengan saya kot. Tapi sekarang still consume sebab sedap :D

    ReplyDelete
  5. wow ! u love horlicks? i love it a lot , i drink it everyday.. i actually eat the powder :) i mix it with my cold milk and sprinkle the powder on the top.. super duper yummy licious :)

    ReplyDelete
  6. horlicks is my favorite during childhood. I love the horlicks snack too~

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)