Mighty White Cupcake, Sedap and Berbaloi

Jul 13, 2015

 

image

Salam Ramadhan and Olla everyone!

Cuba tengok gambar kat atas tu, geram tak? haha.. Dah la tengah bulan puasa ni kan? haha.. Eh, korang takda buat open house ke? Kalau ada jangan la jemput illy and family. Bole juga jumpa eratkan silaturahim. Bagi yang nak plan buat open house tu, and da bosan asyik hidangkan kuih raya jer apa kata kita hidang cupcake pula nak?

Apa cupcake mahal? siapa cakap, kalua tahu beli yang mana confirm jumpa yang sedap dan berbaloi macam Mighty White Cupcake ni. For your info Mighty White Cupcake ni ada flavour Original, Chocolate and Orange. Illy da cuba semua terbaik boss.. bagi satu thumbs up!

 

image

image

Cuba tengok ni, yang ni original flavour. Punya la lembut spongy dan tak manis sangat sebab dalam takde cream. Jadi kalau yang prefer tak manis tu bole makan tanpa was – was. Illy rasa memang sesuai sangat kalau beli barang terus bawak balik kampung pun bole. Sebab dia individual packaging and tak yah nak risau cream bersepah ke apa. Beli la lebih skit bole kongsi – kongsi makan dalam perjalanan balik kampung. Nak jamu untuk orang datang pun terbaik juga. Harga pun berbaloi RM 0.95 satu. Tak sampai seringgit pun. Kalau buat door gift orang kahwin pun macam okay kan?

 

For those yang nak buat open house bole juga personalise your own cupcake. Mana tahu nak tunjuk bakat hehe.. tak payah penat nak tidur tepi oven semata nak bakar cup cake. Beli jer terus siap pastu tinggal nak hiaskan sahaja. Nak letak apa pun bole ikut la your own taste. Kalau illy suka letak buah pastu cream.. hehe

 

image

 

Amacam comel tak illy hias cupcake Mighty White ni? Sedap tau.. kalau tak caya pergi try beli satu rasa dulu. Tak mahal pun 95 cent jer satu. Besar plak tu, so bagi lly memang puasa hati la dengan harga and rasa nya.

 

11248058_623731577763936_579275766063871481_n

Nak lagi jimat? Korang pergi fb Mighty White, mereka tengah ada promotion. 30% disoucnt kalau beli lebih dari 300 biji. So kiranya kalau order 300 pics patut bayar RM285 jadi RM199.50 kat situ pun da jimat banyak tu. So apa lagi? Nak browse atau nak beli, bole click link kat bawah ni k?

www.facebook.com/pages/Mighty-White

 

Okay la tu jer nak citer kali ni, harap this post memberi manfaat and idea untuk korang semua. Illy tahun ni balik raya perak.. Doakan perjalanan kami pergi dan balik ya? n Hope it is not too early to wish Selamat Hari Raya!

 

 

 

 

*This is a sponsored post. Opinion expressed is my own. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

18 comments:

  1. sedap pulak nampak cupcake ni

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya in advance for illy n family. Kami beraya kl tahun ni, bagus idea cupcake ni bole tanya husband i kalau nak order.

    ReplyDelete
  3. Dia pny cake soft kan...
    Pastu roti dia pun sedap2...
    Dlu brand ni xfemes...
    Ada kt area melaka n johor ja msa study kt melaka dlu....
    Now da whole semenanjung da ada

    ReplyDelete
  4. Tak pernah jumpa lgi cupcake nie..sebab tak perasan maybe. Thanks for sharing..

    ReplyDelete
  5. Boleh buat idea untuk open house ni, letak whipped cream dan tabur buah. Healthy meal for guest and kids too ;)

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  6. sounds yummy :) never thought they will look and taste good - will give it a try next time :) original flavour the best?

    ReplyDelete
  7. Kreatifnye letak whipped cream and buah. Saya suka roti sambal ikan bilis dieorang. Waktu pregnant dulu kalau travel jauh-jauh, mesti kena ada roti sambal ikan bilis pedas mighty white ni. Kalau tak, meroyan >.<

    ReplyDelete
  8. Hahahahaaaa.. DIY. My kids like this muffin. You are really creative to add on fruits to make it evenmore vitamin, I’ll definitely give it a try too. ^^

    ReplyDelete
  9. Texture looks soft. Never tried it before. Will grab one the next time I see it ^-^

    ReplyDelete
  10. i just got one today after reading ur review.. will try tomolo with my kids :) looks yummy :) i got the orange one :)

    ReplyDelete
  11. Good DIY
    Try it tomorrow.
    Thanks for sharing

    ReplyDelete
  12. wow...never know can diy like this. thanks for sharing

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)