Sofea first casting experience!

Jul 29, 2015


IMG_20150123_175734

Olla everyone!
Harini nak share skit pengalaman Sofea jadi cover packaging baby diaper. Hehehe.. Actually, illy peram cerita ni da setengah tahun. Sebab kena hormati contract yang tak boleh reveal brand name before it officially out to the market. Basically, Sofea terpilih jadi the new face untuk size M huggies new packaging. Masa mula tu memang excited and happy sangat for her. Tipu la cakap tak happy kan.. memang bersyukur sangat tuhan jer la yang tahu.




Kami dapat tahu ada open casting thanks to Gary Talents. Hari yang pergi casting tu, illy pun bawa la sofea. Masa tu my bro Dhiya yang teman. Sebab dia da banyak pengalaman buat job TVC apa semua ni. Untuk bagi semangat la tu yang my bro teman tu. Masa kitorang pergi casting tu memang ramai sangat baby yang hadir sama. Semua pun comel siap ada yang mata biru mix and macam lagi. Memang happy jer sepanjang casting sebab most of them memang sangat friendly and have a great positive vibe. Lepak dikerumuni baby, for those yang suka budak mana la aku tak happy kan? hahaha Sofea pun very good mood sebab ramai kawan – kawan.

IMG_20150123_175741
A video posted by @illyariffin on
Masa casting tu, actually kejap jer tapi tunggu tu yang ambik masa skit. Tapi agak terhibur sebab sambil tunggu bole tengok aksi gelagat baby lain. Geram jer semua pun comel.Masa pergi tu memang la berharap, kalau dapat ni best nya la untung la sofea. Takde lagi dalam keluarga kami yang dapat peluang macam ni. Semua pun bagi suppost yang positive. Masa sampai tu ambik nombor pastu dorang bagi tukar baju and then shoot for casting.

Masa shoot tu, illy yang nervous semacam. Tolong la jangan menangis sofea (keep on chanting dalam hati hahaha) and Alhamdulilah. Sekejap jer ambik gambar berapa minute pastu da siap. Kami diberitahu yang mereka akan contact kalau terpilih. Kami sekeluarga memang berharap, tapi kitorang pun tahu, kalau tak dapat pun takpa da cuba. The most important da try yang terbaik and after all it is a very good experience. Alhamdulilah Sofea is not camera shy and very friendly.

IMG_20150130_134941
Couple of week after that, diam jer takde berita. Illy pun da rasa maybe tak dapat kot. Takpa lah dan cuba Smile Then, lepas tu dapat call yang bagitahu Sofea terpilih. Ya rabiiiii.. Alhamdulilah. Satu rumah excited, kitorang pun update our close family and bagitahu. Rasa macam tak percaya pun ada.
Tiba waktu yang da ditetapkan, kitorang pun pergi la untuk shoot. Sampai jer, terus masuk bilik tukar baju pastu ada lampu2 macam artist tu chewah… mak dia yang excited lebih tu. I always wanted to have that kind of mirror yang di kelilingi lampu ala macam actress punya dressing table tu kan, hahaha merasa la juga sekejap.
Pastu dorang bagi Sofea tukar 2 shirt. Satu warna hijau and the other one warna light red. Illy dengan johan pun segera la work with camera man, director dan juga make up artist untuk prepare Sofea for the shoot.

IMG_20150130_131105

Hambik kau.. ingat senang nak suruh baby 6 bulan merangkak pastu stop kat designated spot pastu pandang camera and senyum? Macam senang kan bunyi nya? Tapi tuhan jer yang tahu. Berpeluh kitorang. Lagi sini, lari sana, pujuk itu pujuk ini. Nak kasi dia good mood. Berapa kali shoot tak tahu la yang pasti 2 hari berkampung kat studio. hahaha
Terima kasih pada whole team sebab beri kepercayaan pada Sofea dan kerana melayan kami dengan sangat baik. Dorang siap prepare mainan sebakul lagi nak kasi Sofea good mood. Masa tu ada lagi 5 orang baby. Umur paling kecik dalam 4 bulan tak silap illy. Paling besar 2 tahun. Semua pun comel, parents dorang pun sangat baik yang friendly.

After that, it is the waiting game.. Waited for more than 4 months to see the final result and then taaaa daaaaaaaaaaaaaa! yeay!
A photo posted by @illyariffin on

I got few comments saying that it does not really look like Sofea. Aduh.. menusuk ke jantung ku hahahaha takpa yang penting honest comment. Actually Johan pun cakap ni maybe the illustrated version pada website so tak nampak as realistic. So, kami pun start la hunting nak tunggu kat shelf. Cari punya cari tak jumpa- jumpa. Most of the places masih tengah habiskan yang the old packaging. Illy still cari until today.

AhbBqjaabzp57fETYR8aEdfMrWnX7Obl-9eDdYZwxLz0
Ni Ayah Su kepada Sofea. Thank you to Tok Ayah, Tok Ma, Ayah de, Mak Teh and juga Ayah Su. Sebab share happiness dengan kami. Also to the rest of ahli keluarga kedua pihak sebab sentiasa doakan yang terbaik dan bagi sokongan kepada Sofea and our little family.

image
Kawan blogger pun ada tag. alhamdulilah. Terima kasih banyak  to Azlinda and her baby sebab sudi support. Azlinda pun ada blog, bole visit and say hi to her here k?  www.azlindaalin.com


image
Ayu pun ada post kat fb yang jumpa juga packaging yang muka Sofea tu. hehehe terima kasih banyak Ayu Rafikah. Illy ni memang kagum la dengan si Ayu ni. Da la kerja full time, pastu super momma jaga anak 6 orang lagi rajin blog dan join contest. Hard work really pay! Kalau nak baca blog Ayu, bole juga visit kat sini  http://ayuarjuna.blogspot.com/

Okay tu jer la nak citer kali ni. Nak kongsi kegembiraan dan lahirkan rasa bersyukur serta berterima kasih. Pastu kan, actually illy pun ada pergi casting untuk TVC last couple of days. Entah la dapat ker tak.. Tengok la rezeki. Kalau dapat ada la tu… Yang penting da cuba yang terbaik kan? hehe.. Nasib baik the tentative date shooting on weekend tak payah ambik cuti. Doakan yang terbaik please Smile 




** This is our personal experience. I am not requested or paid to write this.  I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

28 comments:

  1. tahniahhh baby girllll..i pun try cari dekat sini tak de lagi..lepas2 ni mesti ada :)

    ReplyDelete
  2. sofea memang comel sangat....

    moga sofea membesar sihat dan ceria...

    auty doakan moga sofea dapat job lagi...

    amin...

    grats for both illy and sofea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Ayu :) amin ya rabal alamin...

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulilah.. berpeluh mak ayah dia risau haha

      Delete
  4. bestnyaaa..baby sofea memang comel.seronok dapat pengalaman and abadikan kenangan ni sampai bila2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :) alhamdulilah.. yang penting sihat :) terima kasih support <3

      Delete
  5. congrats to u illy!keep up the good work!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you very much for the support Cindy! :)

      Delete
  6. Bertuah nya sofea!! Kipidap! Nanti lepas ni jadi model untuk produk lain pulak. AMinnn

    ReplyDelete
  7. Tahniah Sofea. Harap Illy dpt utk TVC. Good luck.

    ReplyDelete
  8. congrats to baby sofea! so happy for you :) you must be a proud mama :)

    ReplyDelete
  9. comel nya awak syg.... hehehehhe..

    ReplyDelete
  10. Congrats to you and Baby Sofea. As a parent, you must be so proud ^-^

    ReplyDelete
  11. Rezeki sofea tu....tp kt penang ni i duk cri gak huggies sofea ni...xjmpa2 lagi...

    ReplyDelete
  12. hahaha bb Sofea start bcome little model. she's so cute~

    ReplyDelete
  13. wow! so so cute sofea! well, i never knew tat was her pic on the diaper pack.. now i know :) hehehe :) congrats :)

    ReplyDelete
  14. As a parent, you must be so proud ^-^

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)