Tips Putihkan Kulit Segera, Berkesan dan Selamat

Aug 23, 2015

 

Assalamualaikum and Olla Everyone!

Harini illy nak share skit pasal tips putihkan kulit. Macam – macam cara ada sekarang ni. Nak putih? Nak kecik? Nak besar? Nak segitiga macam2 ada.. yer la orang makin pandai teknologi pula makin canggih. Jadi macam la product dan juga services yang ada untuk apa sahaja yang kita mahu. Tapi kekadang tu frust sebab tak menjadi kan? Duit dah habis banyak tapi result tak ke mana  betul tak? Harini illy nak share tips yang korang bole cuba. Cara cepat ada cara lambat skit pun ada.

                   11108241_676156569181727_102968498112519215_n11049114_683934451737272_7995401489792664428_n

Cara DIY ni makan masa lambat skit la sebab kena rajin pastu consistent. Buat sekali mana nak nampak hasil. Kena rajin. Dalam dunia ni apa pun kena rajin dan consistent baru la ada hasil. Macam tanam pokok la.. mana ada tanam semiggu pastu nak collect buah dah kan? Kena jaga elok2 kena siram baik bagi pencahayaan apa semua baru la tumbuh menjadi kan?

 

 

Antara tips yang illy nak share :

1) Rajin kan la scrub badan – Badan kita hasilkan 30000 and 40000 dead skin setiap jam. Bila terkumpul tu yang jadi daki. Bila daki dah berkeladak berkerak tu yang kepam tu. Jadi rajin2 kan diri scrub. Scrub bole beli kat kedai atau pun nak diy pun bole. Sila check blgpost lama2 illy ada banyak illy share resepi buat diy scrub. Kalau malas nak buat beli jer.

2) Pakai Sunblock – Melanin dihasilkan oleh badan kita bile kita terdedah pada matahari. Sebab itu cara badan kita nak protect dari kena kanser kulit. Bila melanin ni banyak tu yang bertambah gelap. Jadi cara tak nak kasi badan hasilkan banyak melanin, sila pakai sun block and kurang kan berjemur tengah panas kalau bole.

3) Pakai lotion yang ada unsur vitamin C. First of all sebab vitain C ni memang kaya dgn anti oxidant so selain dari bantu putihkan kulit bole bantu lambatkan process penuaan.

4) Makan pun jaga, makan benda yang sihat banyakan makan sayur dan buah untuk dapat segala good nutritions. Bukan sahaja bole bantu cantikan kulit sekali harung jadikan kita sihat.

 

Ada tak yang tak sini nak result confirm pastu cepat? kalau ada, illy nak suggest ambik Transgluta by Zenia.

11696450_683934821737235_2343862401901227231_o

Kalau ambik yang ni pantas result nya. Apa yang sebab kan dia bole putihkan kutli kita? Rahsianya sebab product Transgulata ni penuh dengan GLUTATHIONE. Apa pula la GLUTATHIONE ni kan? hehe.. Okay kalau korang nak tahu actually badan kita memang ada hasilkan Glutathione (jadi tak merbahaya) cuma kekadang tu tak berapa banyak dan ikut pada badan masing – masing. Jadi bila kita ambik Glutathione ni maknanya kita bantu badan kita. Macam macam supplement la kan. Mungkin ada yang risau kalau ambik Glutathione ni tak pe ke tak bahaya ke? For your information, menda ni kalau ambik banyak dia akan turun and keluar dari badan dalam bentuk air kencing. Jangan lupa pula, minum air.

11811419_698731930257524_8053968489442263570_n

Product Transgluta ni pakai teknologi Korea. Kalau korang teringin nak gebu macam artist korea tu bole la cuba product ni. Tak payah nak inject itu ini. Dan dah ramai orang try and akui keberkesanan nya.. Kawan blogger illy kak su pun da cuba. Actually kalau korang nak baca review blogger bole click link kat bawah ni :

 

1) http://nameeroslan.blogspot.com/2015/07/putihkan-kulit-dengan-cara-selamat.html

2) http://surayasulatin.blogspot.com/2015/07/putih-satu-badan-dengan-transgluta-by_30.html

3) http://surayasulatin.blogspot.com/2015/07/putih-satu-badan-dengan-transgluta-by.html

 

 

Antara testimoni pelanggan lain :

 

11108241_676156569181727_102968498112519215_n11049114_683934451737272_7995401489792664428_n11666218_681928348604549_3041976970018108072_n10403603_677717515692299_8412955939028559325_n

11755714_690568471073870_8300125239745628013_n

11796311_699261346871249_6406644476320894301_n

 

Illy pun cam berminat sangat nak try product ni. Mana tau bole lagi gebu kan? Ada tak yang kat sini pernah try juga? Korang da nampak result tak? share la nak tau juga.. For those yang berminat nak try bole contact details kat bawah ni k?

 

Instagram - @fy_zeniabeauty

ORDER - Whatsapp 0129184042 (Suraya)

FB page : Transgluta by zenia

COD Area KL - PETALING JAYA - KLANG VALLEY - SHAH ALAM - SUBANG JAYA - PUCHONG 

 

Buat masa sekarang ni dorang tengah ada promotion, so kalau korang beli zenia collagen + transgluta dpt free zenia foundation for only rm240 (free postage). Harga asal zenia collagen rm150 Harga asal transgluta rm139.90 (promotion rm89.90) Sebelum habis promotion ni bole beli sebab karang da habis prmotion melepas pulak kan?

 

Alright, tu jer la yang illy nak share harini. Harap bermanfaat and selamat memutihkan dan mengebukan kulit anda! hehe

 

 

 

 

 

*This is a sponsored post. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

14 comments:

  1. The dream of all ladies - having radiant white skin ^-^ Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  2. Wow , all ladies also wish got white skin

    ReplyDelete
  3. Stil teragak2 nak try glutacaps ni...
    Tp nak la kulit flawless kan...
    Putih tu brp nk kisah sgt...cuma nk flawless ja...

    ReplyDelete
  4. Awesome product.
    Thanks for sharing

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)