Pobling Mini Ion Applicator by HermoMY

Sep 30, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Today illy nak cerita pasal gadget beauty. Pernah try or pernah dengar pasal Pobling Mini Ion applicator tak? Actually illy ada nampak on my timeline blogger friends share pasal ni and it caught my attention ever since. I really wanted to try it out and then Carin from Hermo hantar email and cakap dorang nak send one unit for me to review. My reaction? YEEEHAAAA! Of coz la seronok, sebab memang dah teringin nak try hehe.

 

Okay, before I start maybe I share skit la what makes this Pobling Mini Ion applicator is beauty must have. Mula- mula kita kena paham pasal skin absorption. Lagi berkesan absorption pada kulit lagi banyak good ingredients dalam our beauty product yang akan masuk dalam kulit. Kiranya, kalau pakai product mahal dan bagus pun tapi kalau tak betul menyerap dalam kulit kira macam membazir la sebab benda dah bagus tapi tak masuk effectively so macam mana nak berkesan kan?

Kat sini la this Pobling Mini Ion applicator dapat bantu. Sebab this device dia ni pakai technology Galvanic Ion. Actually kan, kalau korang pergi treatment facial spa mesti korang pernah dengar pasal Galvanic Ion treatment ni. Masa dorang pakai kan moisturizer atau serum dorang akan letak device galvanic ion ni untuk bantu serap lagi banyak goodness into our skin.
How it works? The Galvanic Ion technology bantu untuk ionises the product (serum or moisturizer) jadi it will absorb better and more efficient into your skin. Making it way easier for your skin to suck all the goodness and perform at optimum level.

Sekarang kat market ada macam-macam jenis device for Galvanic Ion dan harga nya pergh boleh buat pengsan. Yang Hermo jual ni best sebab da la comel macam pen jer besar dia so means bole mobile letak dalam beg make up pun muat. Most important tak payah nak plug wire ke apa sebab operate pakai battery AAA. Bagi illy memang senang, nak gi berjalan ke, nak balik raya pun bole bawa. Mudah dan design pun cantik Nampak cam canggih kan?


Illy pun baru tahu yang Pobling Mini Ion Applicator is made from Korea. Congrats to Hermo for being the first ever to bring this product in Malaysia. Yeay! It save us so much hassle then to purchase it all the way from there. Knowing that Hermo have a good reputation so it is never a worry to buy from them. If you don’t trust me, go la cari review on the internet you will bump into lots of happy customer yang pernah buy from them.

 

image

image

Okay ni rupa betuk box dia. Ada tulis some information about the product. Don't worry about the korean words sebab ada tulis english juga.

 

image

Cantik kan? hehe Pastu ada 2 colour korang boleh pilih nak grey atau yang pink ni. Illy semestinya pink pilihan di hatiku haha.. Canggih kan design dia? Nampak sleek sebab the metal like surface. Cuma korang kena rajin skit la lap sebab kalau pegang dia ada macam ada nampak hand stain. Ala… chill jer, menda boleh settle macam pakai compact powder yang casing metalic la mesti lepas pakai lap nak kasi nampak bersih kan?

 

image

image

Owh yes, tadi dah citer kan kena pakai battery AAA. Nanti masa korang beli tu dia tak include battery so pergi la beli battery tak mahal pun haritu illy beli dalam RM6 dapat dua. This Pobling Mini Ion Applicator pakai satu jer pun battery. Kalau takde juga, ambik jer battery remote tv hahahaha
 
 
 

A video posted by @illyariffin on

Ni cara nak pakai dia, masa pegang tu dia tak kan vibrate. Nak kasi dia operate you have to actually letak the device on your skin. Bila dia detect kena pada kulit baru dia vibrate. What I like to do, letak serum kat skin pastu just massage outward motion. Important note, this device is not waterproof so jangan suka hati pergi try pakai dalam shower. Korang pakai lepas mandi masa nak pakai skincare depan cermin.

Amacam? nak juga? hehe korang rasa berapa harga benda ni? Mesti terkejut.. Bukan RM100 bukan RM75 but RM38.00 sahaja!! Omg macam tak percaya kan? Sebenarnya the retail price is RM58.00 tapi kalau korang beli sekarang kat hermo jimat RM20 sebab dorang tengah buat promotion.

Honestly, RM38 investment untuk produk ni tersangat la berbaloi. Kalau pergi beli sendiri kat Korea ticket lagi dah berapa hahaha beli kat hermo jer la senang citer. Jimat pun jimat. Apa
lagi? Click la link kat bawah ni, illy dah sediakan kalau korang berminat.



 

Link to website: http://bit.ly/1V9qmth

Direct link to Pobling Mini Ion Applicator: http://bit.ly/1iLmenm

 

 

Okay tu jer la nak cerita this time around. Hope that you find this post helpful. Till next blogpost and dont forget to take it easy and smile!

 

 


 

* This is a sponsored post. Products courtesy of HermoMY. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain

25 comments:

  1. Replies
    1. can check their website now having the mycybersale2015 promo is not mistaken rm29 :) not sure until when but good time to grab haha

      Delete
  2. is it really useful help on product absorption?

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is :) since the galvanic ion technology help to ionize the products make it easier to absorb into the skin <3

      Delete
  3. Replies
    1. a ah.. memang menarik :) tq datang singgah sini Shila

      Delete
  4. waaa, it seems premium quality! ^^

    ReplyDelete
  5. very interesting stuff.. must try :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope you will like it as much as I did :) enjoy!!

      Delete
  6. Replies
    1. thank you Hoh Carrie :) hope you find it beneficial

      Delete
  7. hahaha comel!! nya akak punya tutorial

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sejer jer tau Liyliz ni :) kembang kitaaa hahaha thank you sebba visit my blog! :)

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)