Rysya Skincare Gold Serum 24K Review

Nov 4, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Korang pernah pakai emas kat muka tak? Illy first time cuba hehe.. best juga rupanya. Terima kasih pada Azlinda sebab introduce product ni pada illy untuk cuba. Do you know that produk Rysya ni duta dia adalah Che Ta? Cantikan dia, nampak sentiasa anggun dan muda. Actually dulu kan illy tak tahu yang Che Ta ni ada anak besar memang tak gaya langsung.

 

 

 

image

Untuk skincare Rysya ni dia 4 jenis product semuanya. Ada body Scrub (siap masukan bird nest),  Facial Cleanser, toner, Gold Serum dan Miracle Cream. Kali ni illy cuba yang Gold Serum. Cara nak pakai dia mudah macam biasa kita pakai serum, guna everyday lepas pakai toner. Urut perlahan in circular motion. Illy suka sebab texture dia macam pekat tapi jangan risau sebab dia serap cepat dalam kulit so takde rasa melekit pun.

 

image

 

Apa yang menarik pasal Gold Serum dari Rysya ni sebab dia masukan Gold Dust. Kalau korang tengok betul gambar kat bawah tu ada nampak dots of Gold dust. Illy memang teruja yang amat. Bukan main exclusive ni siap pakai emas pula kat muka hehe.. nak tengok juga kesan nyer camna kan?

I think almost everyone tahu yang emas ni memang banyak function, selain pada buat bahan kemas, illy pernah tengok rancangan ada dorang tunjuk kedai tu siap buat dessert dari emas lagi fulamak siap makan yer? haha tak mampu lagi la sampai nak makan emas pulak kan?

Kalau korang nak tahu, Gold ni dalam dia special properties yang boleh react dengan electron dalam kulit kita. Gold dust tu akan activate ions dalam tissue kulit dan bantu untuk encourage penghasilan kolagen so dalam masa yang sama bantu untuk elak kulit dari sagging. So, bila pakai ni kulit akan kekal anjal, cantik takde la kedut dan nampak muda sentiasa.

Selain pada tu, LY 25K Gold Serum from Rysya ni juga ada phyto placenta extract dan bermacam lagi bahan yang memang sesuai untuk jadikan kulit kita sihat sentiasa.

image

Personally bagi illy, berbaloi harga nya sebab satu bekas ni ada 30 gram dan sekarang harga retail dia RM140. So, memang berbaloi kan? Rasa nanti nak bagi mak illy cuba juga, mesti dia suka. Okay, kalau korang berminat bole contact Azlinda. Details semua kat bawah :

012 6460421 – Lynda

@rysyaskincareselangor  - instagram

 

Okay tu jer la nak cerita kali ni, terima kasih tau sudi visit blog illy and for reading this post up. Take care and till next blogpost.

 

 

 

*I am not paid to write this. Product courtesy by Azlinda. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

7 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)