Have you try out Shopee? Rugi tak try sebab best!

Dec 17, 2015


Assalamualaikum and Olla everyone!

Happy nyer illy nak share, pasal ni, eh jap before that korang pernah dengar tak pasal shopee? Illy suspect mesti pernah sebab nampak banyak juga kawan2 illy ada kat fb pasal shopee ni. Illy first time cuba and actually quite interesting la.. Nak register pun senang jer, seriously within couple of minutes jer illy register.




All you need to do is just pergi kat korang punya apps store pastu search Shopee. Then download. Lepas tu korang bole register using your email or nak senang register pakai facebook terus pun boleh. Illy buat pakai facebook jer. 






Actually kat Shopee ni bukan beli barang jer senang, Nak jual barang pun senang, Tak risau pasal kena tipu ke apa sebab Shopee ni will only bayar pada seller lepas kita received product. So, kita bayar tu kat Shopee dorang hold duit tu until kita dapat barang then baru bagi kat seller. Cara ni lebih selamat and fair la bagi illy even if kita jual barang pun kira fair and square.






As for my self kan illy ada jual Organic Homemade Scrub yang kecil - kecilan tu kan? So, I pun try la why not publish kat Shopee juga kan? 






Seriously memang senang sangat, kalau penat nak cari gambar dalam folder siap bole list direct dari our instagram account. Ish... illy memang suka sebab yer la blogger ni handphone penuh dengan gambar nak search satu - satu take time so bile bole capture direct dari instagram memang mudahkan kerja sangat. Plus, I also found out kalau nak jual banyak barang in the future dia ada juga desktop version so kalau nak tulis description panjang ke apa selesa la sikit nak type tu kan? Kalau korang nak check out yang desktop version bole try kat sini  https://seller.shopee.com.my/account/signin



If you would like to know more bole juga check out youtube video kat bawah ni.. kalau malas nak baca la yang ni sekali tengok terus paham.






For buyer, memang mudah on the go.. tengah baring kat katil pun bole shopping tak payah nak redah jem cari parking apa semua. Plus, kat Shopee ni dia chat function boleh direct tanya2 dgn seller macam tengah chat. So, memang selesa sebab tak payah nak bagi personal contact number kita. Kalau tak nka kena whatsapp apa semua kan? kat shopee tak payah :) so for me bagus more privacy untuk buyer.

Pasal payment, credit card boleh, online banking or bank transfer pun bole.. and kalau ada masalah apa bole direct contact dengan Shopee customer service dorang will revert asap. The system bagus sebab dia provide all rounded support. Dari delivery status up to product quality.


As a seller pula, bagi illy la so far illy suka concept listing dia. Straight to the point and memudahkan. Apps dia pun tak berat and tak hang.. smooth jer illy pakai. Rasa semangat pula nak masukan barang - barang lain. Yer la dah hujung tahun ni nak buat cleaning la skit. Jual barang2 yang tak pakai dah dari berhabuk take up space kat umah.. if others would like to give them love and a new home why not kan?  Save the earth sikit, we share and reuse!  


Owh ya lupa nak cerita kalau korang daftar sekarang kannnn ada dorang bagi RM10 voucher code. Eh siapa nak bagi macam2 juga bole dapat tau.. illy bukan main syok lagi membelek barang yang dorang jual kat sana banya kyang menarik ni pula dorang tengah ada year end sale ni memang lagi sedap la browsing hehehe



Nanti bila korang register account, terus dia ada bagi cam kat print screen illy ni. The code WELCOME783 minimum spending RM20 and for first time buyer only. Nanti masa nak beli tu kan time check out masuk code. Jimat dah RM10 bole simpan tabung hehe

and yes, thank you for staying with me hehe sebagai hadiah nah.. tengok video satu lagi hehehe enjoy! 






Website: http://shopee.com.my/mobile/



Mall: http://mall.shopee.com.my/



Facebook: https://www.facebook.com/ShopeeMY



Instagram: https://instagram.com/shopee_my/



YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuo-9GW0hmlGviP9LGbd9PA



Check out them now! by clicking here 

and download the app by clicking here

* This is a sponsored postAs usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.


No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)