Nak kulit cantik? Meh baca nak share sikit

Dec 21, 2015


image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Siapa nak kulit yang cantik dan sentiasa muda? Harini illy nak share satu produk yang tak asing lagi which is Olay Total Effects 7 in One Day Cream SPF15. Bagi yang rajin pergi pharmacy mesti tahu pasal produk ni sebab Olay memang terkenal dari dulu lagi. In fact, dari zaman sekolah lagi I remember seeing them on the shelves di pharmacy. Kalau sampai sekarang masih ramai lagi yang setia dengan produk ni, well that says a lot about their effectiveness.. Yer la kalau produk tak bagus mesti orang dah tak beli dan stop production betul tak?

Dengan zaman sekarang ni makin mencabar, dulu seorang jaga diri sendiri jer. Sekarang ni ada suami, ada anak, ada kerja lagi so lagi lah extra challenging nak jaga kecantikan diri sendiri. Dengan tidur selalu tak cukup (salah sendiri susah sangat nak tidur kepala tu pikir macam2) makan pun sambil lewa, pollution apa semua masuk campur sekali kekadang tu memang tak larat sangat nak tempek mask kat muka pun rasa letih. Pernah tak rasa camni? Illy selalu.

image
Sofea suka sangat duk atas our luggage macam tu, dukung tak nak haha lawak betul..
Tapi kan, sebenarnya kita kena jaga diri kita letak sebagai salah satu priority sebab dengan kita menjakan diri.. kita akan rasa lebih happy dan bersemangat nak jaga family kita. Yer la kalau mak nyer selekeh nak sikat rambut anak pun jadi tak de mood betul? Cuba bayangkan pula kalau kita cantik, wangi pagi-pagi baru la rasa bersemangat nak jaga suami nak siapkan anak..

One of the main key factor untuk cantik bagi illy adalah good skin. Tapi takde masa (and peruntukan) nak pergi facial kerap.  DIY kat umah pun jadi lah betul tak? hehe Ni yang nak cerita pasal Olay Total Effect ni.  

2015-11-13 17.45.59

Senyum sikit.

image

Taaa daaaa… ini lah dia Olay Total Effects 7 in One SPF 15 Day Cream. Yang illy punya ni normal, dia ada normal or gentle. Boleh pilih nak yang mana satu. Harga sebotol RM 59.90 Personally bagi illy berbaloi sangat sebab dia bagi 50 gram dalam.

image
Nak tengok lebih jelas click kat gambar bole baca clearer

Ni pula kotak dia. Yang gambar first tu tulis semua bahan-bahan then yang gambar kedua tulis apa dia punya kebaikan dan yang gambar last tu ada direction and extra info about this product. Kalau kulit yang senang naik jerawat pun bole cuba sebab Olay Total Effect ni tak menutup pores kulit (non-comedogenic) then oil-fee and cepat serap. Picit sikit then urut sikit kat muka yang bersih (cuci la dulu tak kan pakai cream tak cuci muka haha). Bagus kalau pakai 2 kali sehari. Illy try pakai pagi and malam lepas baru cuci muka dan pakai toner.

image

Picit kat sini

image

Ni lah dia produk nya. Warna dia macam very light beige, texture wise creamy yet easily absorb dalam kulit. Masa gosok kat tangan mula tu macam lightly tinted then bila habis meresap dia blend nicely dengan warna kulit. Nak pakai before make up sebagai primer pun bole sebab dia bantu hydrate kulit. Bau dia very mild, macam bau buah pear pun ada bagi illy lah hehe..


image

Illy dah try pakai and suka sebab packaging dia best takda risau tumpah ke or nak kena pakai cotton ke tak yah risau sebab picit jer terus bole pakai tangan. On top of that mesti lah sebab all the benefit kan? Olay ni janji kan untuk melawan 7 tanda usia termasuk hilangkan kedut, garis halus, kulit tak sekata, pori besar, kulit kusan dan kering. Bagi illy, yang illy cuba ni illy rasa kulit lebih sihat sebab cukup hydration dan illy macam ada dry areas tepi hidung lepas pakai ni nampak macam kurang ada la perubahan kat situ. Pasal kedut atau wrinkles illy tak dapat nak comment sebab illy takde (amin semoga kekal cam gitu haha). Illy perasan macam ada glowing effect kalau pakai product ni dan bile illy pakai make up tahan lebih lama conpare kalau tak pakai Olay. Cuba korang try pula harap sesuai lah.





image

Okay tu jer la nak share hari ini. Jangan lupa pergi la check out kat pharmasi berhampiran or check kat fb Olay (here) sebab dorang akan buat promosi sepanjang bulan ni. Masa terbaik untuk grab bole jimat skit kan? Tu jer lah..  Harap bermanfaat and terima kasih sangat sebab sudi baca my blog. Really appreciate it. Illy akan cuba improve from time to time k? Illy doakan korang semua sentiasa happy, ceria dan cantik sentiasa dalam hadapi cabaran hidup hehehe amacam? macam pakar motivasi tak bunyi? haha Till next post!




* This is a sponsored post. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

10 comments:

  1. my sister pun pakai olay ni :)

    ReplyDelete
  2. dulu kakak kita pengguna setia Olay! And olay memang berkesan kalau sesuai degn kulit kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah. ikut ke sesuaian :) for me okay so far.. nanie try okay tak?

      Delete
  3. Sebelum ni kite pakai olay ni jugaq, yg touch of foundation.. Mmg best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang touch of foundation tu tak pernah try lagi :) good to know now interested nak try out! :)

      Delete
  4. Kalau tgk Olay mesti teringat zaman sekolah, hehe =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??? dair dulu lagi ramia yg pakai :) <3

      Delete
  5. lama tak pakai olay. masa remaja suka olay. Kulit masa remaja sangat sensitif. Tak berani try produk lain

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)