Pengalaman ke Bukit Tinggi, Berjaya Hills

Aug 15, 2016

 

WhatsApp Image 2016-08-13 at 16.54.01

Assalamualaikum and Olla everyone!

Recent weekend, kami sekeluarga pergi ke Bukit Tinggi, Bejaya Hills. Sebenarnya last illy pergi lebih kurang 6 tahun lepas. Kali ni pergi bawa anak. Cepat betul masa berlalu. Tujuaan utama nak bawa sofea interact dengan rabbit dan kitorang berdua pun nak spend quality time dengan sofea.

WhatsApp Image 2016-08-15 at 15.02.42

Lokasi nyer tak jauh, lebih kurang 30-45 mins dari rumah kami. Plan nyer nak breakfast kat situ, tapi al-maklum ada anak kecik ni nak keluar rumah ambik masa sikit haha.. nak kena kejar dia dulu nak kasi mandi then pujuk pakai baju etc. By the time masuk kereta dia pula buang air besar. Very normal for time t o be delayed haha.. Last sekali kitorang breakfast kat Petronas Gombak jer. Pakai my starbuck point. Nasi Lemak tu illy beli kat gerai depan petronas tu. Jangan gi order nasi lemak kat starbuck plak nanti k? hehe

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.15.13

Sampai jer tu, nanti korang kena bayar entrance fee. Dewasa RM15 then kids RM8. Parking tak susah kat sini ada banyak parking and the parking free.Sampai jer tu Kami pergi makan kat Restaurant La Cigogne. Cantik tempat ni ala france small town. Ada banyak port untuk bergambar. Sesuai kalau korang jenis yang suka ambil gambar kenangan. For us, terus cari kedai makan sebab dah tengah hari and dah lapar.

 

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.15.15

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.15.17

Sofea kami orderkan mushroom soup sebab dia memang suka mushroom soup. My husband and I share traditional crab soup. Sefap juga rasa nya. Then for main kami order ribs and beef steak. Harga dia above average sebab restaurant ni jenis yang macam fancy skit, total damage RM240+. Tapi ada few other choices kalau korang nak cuba, ada kedai bakery ada pizza shop so ikut lah selera nak makan apa ke nanti. One meal lebih kurang RM20 kalau other restaurant around there.

I am happy sebab my daughter tak merengek ke, lari pusing restaurant ke haha.. lega hati i. Kira boleh bawa ke majlis lah. Nasib dia behave. Semoga kekal macam tu sampai dewasa. amin2  To be honest, tempat ni simple jer. Yang menarik sebab design bangunan dia ala french. Then ada banyak pokok bunga. Sesuai kalau bawa budak kecik atau orang tua sebab suasana dia macam chillax relaxing.

Kali ni kami tak pergi Japanese Garden, dia ada sediakan shuttle kalau korang malas nak drive. Tapi masa kitorang nak pergi tu the next shuttle lagi sejam time tu plak tengah panas terik jadi takpe lah kitorang drive jer la senang citer. Actually tak pergi Japanese Garden tu kena banyak hiking naik bukit sebabkan kitorang bawa budak kecik jadi tak sesuai karang dia cepat penat. Jadi kami relax kejap di Masjid. For muslim tak susah, kat sini ada masjid untuk solat.

 

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.15.13 (1)

Kitorang tak jadi pergi Horse Stable sebab cam panas time tu. We end up going to Animal Park. Entrance fee RM4 untuk adult. Budak free kalau tak silap. Kalau nak bagi makan pada binatang, mereka ada jual food RM3 seplastic kecik. Kami beli 2 packet. Puas juga bagi makan. Ni part paling best sebab sofea happy sangat. Bila tengok anak happy, kitorang mak bapak pun automatically happy.

Feeling macam snow white ada bambi ada rabbit, what more could we asked for? They even have donkey! Comel jer, Sofea mistaken those donkey for  a horse hahaha comel jer, mesti bangga donkey2 tu sofea panggil dia horse!

 

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.15.14

WhatsApp Image 2016-08-13 at 18.17.22

We had a great time at Bukit Tinggi. We created lots of beautiful memories together as family. Happy dapat spend masa melayan kerenah anak. Sebab dorang ni cepat jer besar, next year Insya Allah boleh bawa adik sofea pula join sekali. Anyway, illy ada buat video nanti kalau rajin jom lah tengok k? Dont forget to subscribe too!

 

 

 

 

* I am not paid to write this. This is our personal trip and we paid everything with  our own hard earned money. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

4 comments:

  1. Seronok Sofea jd Snow White ek? hehehe =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab perasan memang best Ayna :) hehehe

      Delete
  2. Dah lama tak pergi sini.. last masa anak sulung umur 7 bulan.. skrg anak dah 7 tahun.. hahaha dengan tengah bawak perut.. uhuii kompom tak larat jalan.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Jue, nanti lepas adik dah keluar boleh bawa pergi :) hehe semoga everything goes smooth with your pregnancy! <3 n terima kasih sudi singgah blog illy <3

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)