|The Wedding Heritage| Wedding Planner Pilihan Pengantin Bijak!

Feb 7, 2017

16231501_10208675066253426_874825429_o

Assalamualaikum and Olla everyone!

Ada sesiapa yang tengah merancang nak berkahwin? Semua orang nak yang terbaik lebih lagi untuk hari bersejarah. Sekali seumur hidup. Kalau boleh nak semuatetamu happy, tak nak mak ayah juga sedara penat, sebab hari tu bakal jadi kenangan sampai tua nanti. Kalau korang tengah mencari dan survey illy ada suggestion. Boleh cuba khidmat The Wedding Heritate (TWH). Mereka adalah wedding planner. Nak tahu apa yang best pasal TWH? Okay jap illy citer.

TWH ni konsep dia tak payah nak pening. Bagi illy lah. Suka hati panggil concept tak payah pening haha. Tapi serious memang tak payah pening sebab dorang urus serba serbi. Harga pun bermula dari RM9,500. Mula- mula korang kena pilih nak buat kat lokasi mana, dorang ada 2 jenis lokasi :-

Cawangan

Lokasi

Spesifikasi Majlis

Villa TWH

“Wedding Venue & Eventspace”

Taman Sri Ukay, Ampang

- “Birthday Party”

- “Product Launching”

- “Open House”

- Berendoi & Aqiqah

- Tunang/Nikah (100-200pax)

- Private reception

*Terhad kepada 500pax

Banglo TWH

“Wedding Venue”

Seksyen 6, Kota Damansara

- Malam Berinai

- Nikah

- Night Reception

- Day Reception

- Corporate Open House

*Terhad kepada 2,000pax

16251500_10208675066173424_864806252_o

16326012_10208675066333428_224428861_o

Apa yang buat The Wedding Heritage lain pada yang lain? Selalu kalau korang sewa tempat mesti timing dorang bagi ngam-ngam jer kan? Okay kalau pilih THW dorang ada bagi extra timing 2-3jam. Maklum lah nak rehat sikit sebelum mengemas after majlis tu. Dah seharian layan tetamu mesti nak ambik nafas juga before start kemas kan? Selain tu kalau ada tetamu yang tersesat ( hahaha ni macam citer pengalaman sendiri jer ni) still boleh jumpa pengantin. Pastu kalau ada makanan lebih ada lah masa juga nak bungkus bagi sedara mara yang hadir.

TWH ni juga boleh dibawa berbincang. Maklum sekarang ni ekonomi tak berapa nak bagus, jadi berjimat tu bagus. Kalau rasa nak jimat, ada certain budget jer. Pun boleh bincang dengan TWH dorang akan custom kan package mengikut budget. Deposit pun seredah RM2,500. Ada masa up till 3 bulan sebelum majlis before korang kena buat next payment.

Bagi yang ada buget lebih, boleh juga request nak menu sampingan, nak apam balik ke, nak kambing golek ke, nak abc or pisang goreng cheese pun boleh. Best tak?

16491442_10208742817907175_1779747523_o

16466207_10208742817307160_381539272_o

Kalau pilih buat di Banglow Kota Damansara tu, siap dapat stay 2D1N kat situ. Sedara mara boleh datang sekali, Jadi suasana meriah macam kat rumah sendiri. Kelengkapan dia pun style macam hotel ada seterika, ada water heater, barang mandi pun ada, tuala serta extra bantal and tilam pun ada untuk sedara mara.

Kualiti semestinya TIP TOP. Sebab semua vendor dan panel undet TWH ni dah ada pengalaman lebih 20 tahun dalam bidang masing-masing. Wedding planner pula adalah pangkat senior dan pada hari majlis memang dia akan ada uruskan semua tugasan sebagai floor manager. Jadi tak yah nak risau. Semua mereka urusan supaya majlis korang nanti berjalan lancar.

Sampaikan RELA pun akan disediakan secara PERCUMA untuk majlis nanti. Jaid tak payah pening mana nak contact nak cari RELA untuk jaga lalu lintas masa majlis.

Kalau yang last minute, yer lah dah sampai jodoh baik segera kan betul tak? Atau punyang sibuk kerja bila lah nak ada masa nak urus macam – macam kan? TWH ni boleh handle even dengan 2 weeks notice sebelum majlis. Sebab ada juga kes last minute mak andam demam ke atau apa – apa lah kan, benda nak jadi. So, takpe kalau kadi kes macam tu still boleh contact TWH untuk selesaikan masalah korang tapi syarat dia tarikh tu masih kosong lagi lah. Kalau orang lain dah booking then tak dapat lah nak tolong. Tu sebab, kalau boleh booing awal – awal dengan TWH senang citer.  Anyway, kat bawah ni ada antara package yang korang boleh tengok :-

16251214_10208675127374954_1770342903_o

16251127_10208675127414955_2147352769_o

16244979_10208675127894967_1066051469_o

16244705_10208675127494957_721692208_o

16325972_10208675127454956_224335143_o

APA NAK DISCOUNT? I hear you! Okay kalau korang nak RM500 discount contact TWH pastu mention “BOOKING BLOGGER” rebat RM500 dah sah akan dapat. Tapi kena booking sebelum end of MARCH 2017. Terlambat tak dapat sorry k?

Website

www.theweddingheritage.com

Instagram

@theweddingheritage_official

Facebook

The Wedding Heritage Com

Mini-site

theweddingheritage.blogspot.my

Contact Number

Irfan: 013 -5225952

Waida: 019 -503 7476

Asyraf: 019-6377762

Okay tu jer lah illy nak share harini, harap bermanfaat. Semoga majlis korang semua diberkati dan berjalan lancar amin!

2 comments:

  1. Is that Sofea in the first photo? So cute <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan haha.. tapi ada gaya sofea kan? <3 <3

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)