Pengalaman ke Taman Botani Perdana

Sep 25, 2018

PicsArt_09-11-05.05.49-01

Assalamualaikum and Olla everyone!

Kalau takda idea nak spend time weekend activites dengan kids, then boleh consider pergi Taman Botani Perdana. Tak silap illy dulu nama dia Lake Garden. Last sekali pergi lebih 5 tahun lepas. Tujuan nak picnic bawa anak pergi taman. Dulu kitorang selalu juga bawa anak pergi taman – taman kat Putrajaya, kali ni rasa nak try Taman Botani pula. Actually, not bad at all. Taman ni cantik, luas, bersih dan rasa selamat sebab ada pasukan keselamat jaga seluruh kawasan.

Pengalaman ke Jeju Island

Sep 12, 2018

P1100429

Assalamualaikum and Olla everyone!

  Ada plan nak ke Jeju ke? illy nak share pengalaman kat Pulau Jeju mana tau boleh bantu korang. Nanti boleh lah korang lebih enjoy lagi kat sana. Salah satu sebab menarik nak ke Pulau Jeju ni sebab seluruh pulau dan lava tube diiktiraf UNESCO HERITAGE. Cerita dia dalam 2 million tahun dulu Pulau Jeju ni terbentuk sebab ativiti volcanic. Jangan lak risau nak gi, okay jer skang takda meletup ada dah. Last sekali meletup pun dalam 25 ribu tahun dulu.

Pulau ni besar, hujung ke hujung dalam 73km. Lagi besar dari Langkawi. Senang bagi contoh Langkawi sebab Pulau Jeju ni kira macam pulau percutian untuk orang Korea. Dorang kalau lepas kahwin nak honeymoon atau pun saja nak bercuti bawa anak pun mereka memang suka pergi Pulau Jeju. Satu pulau tu memang khas main economic activity adalah perlancongan. Memang tourist friendly.

Illy ada buat vlog dekat seminggu kami kat sana. Ni kami punya annual dating trip dari before dapat anak lagi memang setahun sekali gi dating kat new place. Anyway, jemput tengok vlog harpa boleh la bagi korang idea and gambaran macam mana Pulau Jeju before korang pergi nanti. Kalau dah pernah pergi tapi rindu kat jeju pun boleh jer tengok hahaha.. Sambil tu please like and subscribe, kalau suka la video tu,kalau tak.. takpe tak paksa hehehe

DIY Kid’s Room Decor Tips with Nippon Paint

Sep 6, 2018

20180905_122130

Assalamualaikum and Olla everyone!

Today I would like to share with you on tips how to DIY a Room Decor or Mini Make Over for kid’s room. Before that, I would also like to share my experiece at CIY Workshop with Ben Fridaus. Because it is where I gained some inspiration on giving a lil spice to my daughters room. The event is called Nippon Paint Sayangi Malaysiaku CIY Workshop. Actually, I am quite confused why it is called CIY when I am more familiar with DIY. Was told CIY stand for Create It Yourself hahaha. This is my second time attending workshop by Nippon Paint and I learned lots of interesting technique each session. Why not share it with all of you here.


image002

This event is hosted in conjuction of Malaysia Day this coming week. It is our 61 years of Independence and proud to say that I am really grateful to be a Malaysian. Can spend all day talking about why I felt so, but that is not what our focus is now. Ben Firdaus is the guy there wearing melayu with songkok. I know it is obvious, but just incase… He is an amazing interior designer and you can also catch him on TV3 on every tuesday at 9pm on Calit, Si Cilik Calit program together with Nippon Rangers. Jokingly asked him when he want to come over to my house to give make over, he said he will send qoutation LOL

Istana Negara Malaysia |Honest Review|

Sep 3, 2018

20180826_134207(0)

Assalamualaikum and Olla everyone!

Pergh, kali ni lain macam review Istana Negara hahaha.. Kami tak tidur just gi melawat Istana Negara di Jalan Istana sebab sekarang dah di jadikan Royal Museum dan orang ramai serta pelancong boleh masuk tengok sendiri. Kami pergi ahad, pagi tak ramai orang so seronok and tak sesak.

Ticket Masuk untuk Malaysian RM5 seorang. TIcket budak bawah 5 tahun percuma. Jadi kami bayar total RM10 untuk satu family. Okay la, berbaloi sangat. Kita dapat spend time dengan family sekali dapat belajar lagi.  Dah jom sambung, nak tengok tak dalam istana macam mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)