Tuesday, June 30, 2015

GUCCI BAMBOO Fragrance Review

 

main.original

pic credit

 

Salam Ramadhan and Olla everyone!

Do you know that Bamboo able to flourishes in extreme conditions. Apart that Bamboo able to withstand a hurrican’s force it also helps mitigate water pollution due to its high nitrogen consumption. It also able to generates up to 35% more oxygen then equivalent stand of trees. These are some of the many reason Gucci decided to came up with Gucci Bamboo.

The modern Gucci woman shares bamboo’s characteristics. She balances strength and confidence with her innate femininity. She bends yet she does not break. Like bamboo, she is full of vitality, she is adaptable, and she faces life’s changes with ease. She is an alluring mix of many sides.

If you follow GUCCI then you might have noticed that this fragrance is actually derived from their famous GUCCI Bamboo Handbags collections. In fact, the iconic GUCCI bamboo handles for handbag first appeared, World War II in 1947. The bamboo handles were so interesting and distinctive that the bags became an instant hit, sticking around well past the end of the war to be carried by some of the biggest celebrities and tastemakers of the 1950s and 60s.

 

Move forward to current time, we now have GUCCI Bamboo fragrance.

 image

The one I am holding in the picture is 50ml version. If you can see the box is in light pink shade that represent the feminine side of a woman. The strong elegant GUCCI logo in silver match the overall personality of the perfume.

 

image

Look at the bottle. So stunning. It comes in a diamond shape glass bottle with a silver cap that replicate bamboo. After all it is GUCCI Bamboo. I personally like the classy vibe it gave to my vanity table.  

 

image

As for the smell, it is more towards floral yet woody. It greet you with citrusy smell of bergamot. It also comes with the exotic floral heart of ylang-ylang, Casablanca lily and orange blossom. The woody notes comes from sandalwood, Tahitian vanilla and amber were used for the base.

Personally, I would wear this perfume for an important corporate meeting or a date night out with my hubby. Because of the feminine yet empowering scent, it gave the sense of confidence.

 

image

 

The thing is here, have you personally smell GUCCI Bamboo before? If you haven’t, you might want to drop by at nearest Gucci flagship. It is actually available at all Parkson Department Stores nationwide starting from June 18, 2015. You may also order GUCCI Bamboo EDP 75ml now online at www.klsogo.com.my (available July 7,2015).

On top of that, during this festive season, if you decided to grab 2 unit of GUCCI Bamboo EDP 75ml, you will get a beautiful flower arrangement like what I got earlier.

 

THE LINEUP

Gucci Bamboo EDP 30 ml RM 260

Gucci Bamboo EDP 50 ml RM 361

Gucci Bamboo EDP 75 ml RM 463

 

That’s it for today. Thank you for dropping by at my humble blog and for checking this post out. Hope you have a splendid day ahead!

 

 

www.gucci.com

 

 

*Products  courtesy by GUCCI.I am not paid to write this review. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

Sunday, June 28, 2015

Gempak Raya bersama Jakel 2015

2012-01-03 09.56.16

Salam Ramadhan and Olla everyone!

Nak bercerita and share sikit harini pasal promotion hari raya di Jakel. Korang dah check it out ke belum? Bagi yang masih tengah survey2 bole la get more info kat sini. Baru2 ni illy dijemput untuk hadiri majlis Penampilan Artist dan Pelancaran Gempak Raya bersama Jakel di Shah Alam.

2012-01-03 09.28.29

 

Actually this is the 5th time dorang buat roadshow dan di final nya dia Shah Alam on 27 June haritu. Illy setiap kali gi shah alam mesti teringat zaman study dulu hehe. Chewah.. banyak betul perubahan and kalau korang familiar di sini. Confirm senang nak cari Jakel. Sebab bangunan nya betul2 bertentangan dengan pintu belakang Uitm Shah Alam. Bangunan 3 tingkat ni punya la banyak pilihan dan memang bole rambang mata rasa nak  semua sebab cantik –cantik sangat.

Seperti 3 tahun yang sebelum nya Aaron Aziz adalah ambassador baju melayu Jakel dan tahun ni digandingkan bersama Nabil Ahmad. Bagi pakaian Wanita kita ada Rozita Che Wan dan bagi kanak- kanak pula kita ada baju raya koleksi upin ipin yang di gayakan oleh Mia Sara dan juga Raykal. On that day, illy berkesempatan la jumpa mereka kecuali Che Ta. Tapi kalau korang ada datang Jakel outlet KL on 13 atau 20 Jun masa tu Che Ta ada. Pengacara hari tu ada Dee Jangan Ketawa, terhibur kami dengan pengacaraannya.

Masa tengah sidang perasmian tu, kami diberitahu yang Jakel da sediakan 1 JUTA baju raya pada harga yang menarik serta design yang pelbagai untuk jadi pilihan bergaya di hari raya. Bagi siapa yang ada kat Shah Alam haritu juga 100 helai baju melayu Aaron Aziz ada di beri percuma untuk peminat dan pelangan setia Jakel. Syarat nya korang datang ambik coupon lepas tu beli baju melayu Aaron Aziz (hari tu discount RM150 jer) pastu bole redeem sat u lagi pasang free. Tak ke berbaloi tu? Kita selalu kalau beli satu baju melayu dah berapa kan? pastu nak kena beli butang la sampin la banyak citer.. Kalau beli set Aaron Aziz, Nabil Ahmad atau Upin Ipin. Tak payah risau semua tu da dijual sekali termasuk.

Actually, ini adalah tahun pertama baju melayu dan baju kurung Upin Ipin berada dipasaran. Illy pun pergi la jengok apa yang bezanya baju melayu upin ipin ni dari yang lain. Kualiti bagus, kain sejuk, (adik Raykal cakap ada air-cond haha) pastu ada sulam kat pocket dan butang baju melayu dia comel karton Upin Ipin. Paling best ada 30 warna yang bole dipilih. Jadi tak kesah korang tema warna apa, Insya Allah datang jengok sini ada la yang sesuai tu.

 

2012-01-03 09.42.41

Tengok tu bukan main ramai peminat nak tangkap gambar dengan Upin Ipin, adik Mia Sara dan Raykal.

Pada hari roadshow ni special sikit sebab ada lelongan baju raya oleh artist ni. During Happy Hour dorang pun lelong baju-baju koleksi mereka dan memang ramia orang rebut peluang tu. Punya la ramai orang serbu Jakel aritu memang meriah la.. Kalau korang tak suka bersesak dont worry… Bole datang timing yang korang rasa selesa sebab Jakel buka 10pagi sampai 10 malam sampai la malam raya. So kalau korang jenis yang suka beli last minute tu pun boel singgah Jakel malam raya before balik kampung.

2012-01-03 09.52.15

hatiku berkenan yang royal blue hujung sekali tu

2012-01-03 09.53.53

comel kan? siap dengan manik dan sulaman punya la cute

2012-01-03 09.54.49

kat belakang illy tu baru sebahagian jer tu

 

Honestly speaking, illy rambang mata. aku dah macam tak keruan. Semua pun cantik menarik. Kalau duit ni bole main petik2 jer dari pokok memang illy da borong la untuk family dan sedara sebab ish… memang cantik la choices pun teramat la banyak nyer.

 

2012-01-03 10.00.07

Kalau korang naik tingkat satu akan jumpa koleksi baju Aaron Aziz dan Nabil Ahmad. Macam - macam colour ada and colour yang dijangka hit tahun ni antaranya hijau zamrud (colour fav my dad), pastu biru diraja (royal blue) , peach , jingga, hijau tiffany, hijau mint dan merah cili. Kalau beli Nabil punya collection dia jenis 2 tone so macam ada gradient baju nya.

2012-01-03 10.00.51

Bosan yang kosong? yang bercorak pun ada.

Bagi yang teringin nak melaram macam Che Ta, kali ni Jakel ada keluarkan 10 rekaan eksclusif Baju Kurung Moden Rozita Che Wan dan harga nya bermula dari RM329 ke atas. Bole la jengok2 Jakel yang berhampiran untuk check it out k? Buat masa sekarang Jakel ada 19 cawangan termasuk satu di Sabah. Dengar citer cawangan di Serawak juga tengah dalam planning. Patut la sambutan hebat illy da tengok dengan mata kepala sendiri memang macam- macam ada.

2012-01-03 10.03.14

Kalau korang nak cari sejadah pun ada, songket pun ada, actually langsir pun ada nak tempah dorang minta jahit ikut design korang pun bole. Cakpa jer nak apa

 

AvRHKUKkOqups7qXTPLTANYIjx8NNVarkvRfcI4_diVV

Ni antara rakan blogger yang hadir pada event aritu. Seronok jumpa korang! nanti insya Allah jumpa lagi k?  Terima kasih juga buat Ruby sebab extend this invite. Okay la, illy dah nak out ni, semoga perkongsian harini bermanfaat. Selamat berbelanja, semoga raya kali ini lebih bermakna dari yang sebelumnya.

 

 

 

*This is a sponsored post I am invited by Ruby.my and Jakel to experience it on my own. Opinion expressed is my own. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty.  Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...