Jom join ILM Arts Festival 2015

Aug 27, 2015

 

muslim_children_by_mukhiddin-d30ojtx

pic credit

Assalamualaikum and Olla Everyone!

How are you today? Hope everything is great at your end. Alhamdulilah things are going awesome at my end too. Today, illy nak ajak korang meramaikan majlis ilmu yang julung kali di buat kat Malaysia. Nak tahu apa yang menarik? Jap eh…. excited nak citer sebab memang best, rasa teruja nak join and get the positive vibe. In fact, it is claimed as the largest gathering of Muslim talents from all across the globe, the ILM Arts Festival is the world's first international festival which features performances from artists and personalities from all over the world and this came out from BBC themselves.

GUARDIAN People’s Choice Award 2015

 

Guardian PCA 2015 - Caroline Mak with Most Voted Brand Maybelline's team

Assalamualaikum and Olla everyone!

Last week, I am invited to witness the prize giving ceremony that was hosted by Guardian. This is an annual event where customers get to vote their most favourite brand and those brand will be crown as the People’s Choice. As a beauty blogger, I love it when the user get to have their say. Anyway, the event was held at Ruyi in Bangsar South Village.

Fikcles TTDI sedap betul lah

Aug 26, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla eveyone!

Harini nak share lagi satu tempat makan best yang korang bole try. Sajer la bagi idea kot2 la korang da boring asyik makan tempat sama or sekali sekala nak berehat memasak ke kan? Kali ini illy share about this restaurant that is located at TTDI and nama dia Fikcles. Actually, tak susah cari tempat ni senang jer.

Wajib try RIMBA & RUSA by Wondermilk

Aug 25, 2015

 

image

 

Assalamualaikum and Olla everyone!

Korang dah pernah try makan kat Rimba Rusa tak? Best tempat ni, nak tahu kenapa best, jom baca my latest entry. Hehehe So, actually recent weekend kami sekeluarga nak gi cari barang keperluan rumah pastu decide alang – alang makan kat luar jer la karang da penat masak kalua kat umah karang tak jadi keluar pulak kan? So, kitorang pun pergi la try Rimba Rusa ni first sebab dekat dengan rumah second sebab kat situ senang parking.

 

Tips Putihkan Kulit Segera, Berkesan dan Selamat

Aug 23, 2015

 

Assalamualaikum and Olla Everyone!

Harini illy nak share skit pasal tips putihkan kulit. Macam – macam cara ada sekarang ni. Nak putih? Nak kecik? Nak besar? Nak segitiga macam2 ada.. yer la orang makin pandai teknologi pula makin canggih. Jadi macam la product dan juga services yang ada untuk apa sahaja yang kita mahu. Tapi kekadang tu frust sebab tak menjadi kan? Duit dah habis banyak tapi result tak ke mana  betul tak? Harini illy nak share tips yang korang bole cuba. Cara cepat ada cara lambat skit pun ada.

                   11108241_676156569181727_102968498112519215_n11049114_683934451737272_7995401489792664428_n

Cara DIY ni makan masa lambat skit la sebab kena rajin pastu consistent. Buat sekali mana nak nampak hasil. Kena rajin. Dalam dunia ni apa pun kena rajin dan consistent baru la ada hasil. Macam tanam pokok la.. mana ada tanam semiggu pastu nak collect buah dah kan? Kena jaga elok2 kena siram baik bagi pencahayaan apa semua baru la tumbuh menjadi kan?

 

GIVEAWAY

GIVEAWAY
Aug 7 - Aug 31, 2015
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)