Pengalaman ke Johor - 8 List Tempat Menarik, Wajib Singgah!

Dec 3, 2019

Pengalaman ke Johor List Tempat Menarik, Wajib Singgah!

Assalamualaikum dan Olla Everyone! 

Ni dah musim cuti sekolah kan? Kalau ada yang plan nak ke Johor, illy ada cadangan beberapa tempat menarik yang korang boleh masuk list wajib singgah. Serious best and paling penting family friendly. Sesuai nak bawa anak berjalan dan cuba aktiviti lain dari yang lain. 


No 1 : Laman Mahkota Istana Bukit Serene 

Laman Mahkota Istana Bukit Serene

Ni tempat wajib datang kalau ke Johor. Nak datang tengah hari pun boleh, nak santai datang malam pun boleh. Ada parking luas disediakan yang lokasi betul depan istana. Mahkota tu adalah replika sebenar Mahkota Sultan Johor yang di reka khas oleh pereka yang sama untuk Mahkota Queen Elizabeth. Cantik permandangan di sini dan kat tepi tu pun ada air panjut, bawa budak seronok boleh main tepi air pancut dan ambik gambar. Kalau nasib baik mungkin boleh jumpa Sultan Johor sendiri sebab dikatakan Sultan kadang ada keluar dan datang jumpa rakyat di bawah replika mahkota. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)