Terjebak ke K Fry Urban Korean | Honest Review |

Feb 28, 2019






Assalamualaikum and Olla everyone! 

Illy telah berdosa. Ni kalau dr chee baca my blog mesti i kena membebel hahahaha.. Takpe kot sekali sekala makan menda sinful. Nak citer pengalaman pergi makan kat K Fry Urban Korean. Kami pergi cawangan One Utama. Lokasi dekat old wing bahagian LG. Kat tempat banyak kedai makan punya lorong dia sebaris dengan sushi tei, kenny rogers. Kalau pergi old wing one utama confirm jumpa la. 

Kitorang pergi time dinner, memang expect ramai orang sebab kedai ni tengah hip sekarang ni. Tapi takda la sampai kena beratur lama. Still reasonable. Illy kalau dah nak kena beratur sejam lebih memang sorry la aku nak layan. Tunggu dah redha hype baru pergi. 

Kedai dia punya atmostphere, ala lampu malap tapi ada banyak jugak neon punya lampu, macam happening la juga. Seating ada, yang tall table ada normal seating. Kami ambik normal seating senang nak letak babyseat. 

Satu nak puji, kat sini pakai staff local. Bukan nak racist ke apa, tapi kalau kita order pastu yang mengambik nyer blur pastu nak citer pun cam tak paham, agak potong di situ. Bila pakai staff local, kita nak tanya senang nak communicate tu mudah. Kalau nak pakai non-local staff pun boleh jer, tapi pastikan dia punya communication level tip top. Banyak jer tempat yang pakai non-local tapi mudah nak berurusan. Training main peranan penting. Illy tgk kat sini memang rasa puji manager dia. Sebab staff kat sini nampak cukup training. Sopan, sabar pastu proper sop, tangkas dah tahu nak buat apa. 

Flower Fun Brunch | Tanamera Malaysia + Bloomingwithilly |

Feb 24, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

Hari ini illy ada nak share pasal Flower Fun Brunch. Kita ni kadang - kadang terlalu sibuk dengan hal kerja, hal rumah tangga sampai lupa bertapa penting untuk kita pamper diri. Pamper diri tak semestinya pergi massage jer, luang masa untuk bergaya dan jumpa kawan pun boleh release stress tau. Sebab tu baru ni, illy host Flower Fun Brunch semperna bulan Mar ni ada sambutan International Women's Day. 

Kali ni, Tanamera sweet sangat sebab sudi nak sponsor Flower Fun Brunch. Illy kan, kalau orang baik dengan illy, lagi illy rasa nak try my best untuk balas berlipat kali ganda. Masa Catherine contact illy cakap nak bekerjasama, memang happy sangat. Sebab illy rasa ada peluang untuk kongsi kegembiraan ni dengan kawan - kawan yang sudi support perjalanan blog illy selama ni. Sambil boleh meet up kawan lama, boleh juga kenal kawan baru. Kalau selalu nya asyik contact kat instagram kali ni boleh jumpa face to face. illy suka kenal kawan baru sebab illy realised banyak illy boleh belajar dari setiap orang yang illy jumpa. 





Event kali ni buat di Two Sons Restaurant di The Starling Mall. Senang just depan tu jer dah kedai Tanamera. Lepas habis event boleh terus visit Tanamera punya official shop. Illy suka bila orang sekeliling illy happy. On that day, illy sengaja datang awal nak decor dulu lunch table. Biar tetamu rasa happy dan dihargai. Harap dorang suka la dengan decor simple ni.  Tema pun flower, kena lah ada flower atas meja baru matching. 

Super Nice High Tea + Free Flow @ The Stripes Hotel |HONEST REVIEW|

Feb 22, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone!

Nak citer sikit pengalaman kitorang pergi high tea bawa budak-budak. Ni first time anak illy nak merasa high tea. Sekali sekala bagi dorang happy perasan princess. Husband i jenis memang control pemakanan anak, nak bagi gula ke jalan memang payah. Kalau fruits atau benda yag non-process takpe yang dia sokong. Tapi kali ni exeption la bagi la juga anak nak merasa makan dessert. Kesian la pula asyik kena makan sayur jer kan hahaha.. Hidup kena lah balance. Mak dia tang cari alasan pandai LOL 

Okay sambung citer, kitorang pilih nak spend time dengan budak dekat The Stripes Hotel sebab utama dia punya high tea free flow. Anak - anak boleh makan dengan puas. (ALASAN). MAk ayah dia pun dah berapa lama diet eat clean ni nak baru nak merasa buka pantang sikit hahaha.. Yer korang kalau tak caya tanya orang kat office illy. Memang minimum 3 kali seminggu I minum juice jer for lunch. Kat sini the price for HighTea RM55 per person (feb 2019) kebetulan masa pergi tu ada promo chinese new year agaknya tiba dorang cakap eh.. buy 1 free 1 tau. Okay bagus, rezeki jangan tolak. 

Blooming with illy 2.0 | Fancy Hat Picnic Party |

Feb 12, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

How are you? Hope you are feeling wonderful. Today I would like to share with you my experience organizing Blooming with illy 2.0. The theme was voted by some of my lovely friends on instagram and it we came up with a Fancy Hat Picnic Party theme! On every #Bloomingwithilly, the plan is to host a knowledge sharing session. As I said it before and I am going to continue saying it, we can always learn from each other. All of us goes through a different kind of experience in life, with that we gain info. After all, our current human intelligence and knowledge depend on how we collect and use sharable resources. Sharing knowledge has always been a key part of human evolution. Come to think of it, it seems like we have this strong urge to do a knowledge transfer even from the ancient time. If not then why would those ancient Egyptians spend their time to craft those symbol on the walls? It is for the sake of knowledge sharing. 

Maybe that is the same reason why many people started a blog a decade ago. Look around. The conversation we had, the book we read, the video we watch, the song we listen to. We crave for all kind of information and we are just genetically programmed to then spread the knowledge to people around us.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)