Nippon Paint - Inspi Raya Warna Raya - Workshop with Ben Firdaus!

Apr 24, 2019



Assalamualaikum and Olla everyone!

This is my third year attending the workshop by Nippon Paint and I am always learning something new from each session. This time around the workshop name is Nippon Paint - Inspi Raya Warna Raya - Workshop with Ben Firdaus! First of all, I would like to thank Nippon Paint Malaysia team for having me. 

Pengalaman ke Pulau Pangkor - Coral Bay Resort, Seafood Dinner Sedap + Murah, Rojak Udang Besar Tepi Pantai

Apr 22, 2019



Assalamualaikum and Olla everyone! 

Banyak benda yang kami satu family spend, everytime kalau spend untuk pergi bercuti memang tak pernah menyesal. Tahun ni kami aim nak saving banyak nak cover balik duit simpanan yang pakai lepas kes rumah terbakar haritu. Jadi, kita kena jadi creative untuk spend masa dengan anak. Kalini kami pergi trip budget yang selesa untuk satu family. Kami ke Pulau Pangkor. Walaupun dari kecik dah berapa kali pergi pangkor dan dua tahun lepas pun ada pergi masa tu baru lepas keguguran.. Tapi tak pernah tulis pasal pengalaman ke Pangkor. Husband tersilap gi delete gambar satu memory card, jawapan dia nak tulis blog apa kalau gambar semua delete hahahaha.. 

Panjang nyer intro, sian korang.. Sorry la.. I sebenarnya rindu nak free write. Okay sambung citer. Kami pergi Pangkor ni agak terhad masa sebab just pergi sabtu balik ahad. Weekend Short Gateway. Walaupun short tapi cukup untuk bagi nafas baru. Rasa recharge. Kami bergerak dari rumah tak sampai 3 jam dah sampai ke Jetty Lumut. 





Sedap keropok udang ni. Siapa pernah makan? Daripada makan jajan banyak chemical baik makan keropok udang buatan sme. Boleh support local industry. Dah la sedap, anak illy pun enjoy makan dalam kereta. 


Asam Pedas Premier - Setia City Mall - Review





Assalamualaikum and Olla everyone!

When is the last time you had a mouth-watering meal with your family? If you are looking for a place that is pocket-friendly that served yummy Asam Pedas then you need to try out Asam Pedas Premier at Setia City Mall.  



The restaurant is located at LG-75 Lower Ground Floor of Setia City Mall. It is very easy to find the restaurant just walk ahead toward the end and you'll find Asam Pedas Premier shop at the same area of other eateries. As you can see the design of the shop is very welcoming and suitable for a family gathering. I personally like to wooden table top, it somehow reminds me of a kampung feel. 

Buffet Buka Puasa di Íntercontinental Hotel Kuala Lumpur (17 GAMBAR)

Apr 11, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Baru ni kami sekeluarga di jemput untuk Preview Buka Puasa di InterContinental Kuala Lumpur. Sebenarnya hotel ni agak banyak memory. Dulu the same building is Hotel Nikko. Ingat zaman sekolah lalu depan hotel ni sebab nak pergi bangunan sebelah tu CitiBank kat tingkat 30 ada library Japan Foundation. Banyak la juga memory termasuk pergi high tea dengan kawan - kawan. Kali ni pergi cipta memori baru dengan family dan kawan - kawan baru. Terima kasih Miki Tan atas jemputan. 



Apa yang menarik buka puasa buffet di Intercontinental Hotel ni? Illy masuk jer terus terpandang lemang pulut hitam ni. Bagi illy ni menarik sebab bukan selalu jumpa. Rasa dia pun sedap dan moist. Boleh pairing dengan pelbagai serunding yang di sediakan. 


Tengok la tu, ada tahu sumbat dan pecal juga. Popiah basah dan ulaman pun ada. Illy sampai rambang mata sebenarnya nak makan mana dulu ni. Semua pun nampak sedap. Di sini tema Buka Puasa Buffet, Warisan Tradisi di Serena. Memang ngam nama dia warisan tradisi sebab kebanyakan resepi di sini di turunkan dari family Chef. Japgi illy citer lagi, jom tengok apa lauk next.. 

BLOOMING with ILLY 3.0 - Under The Sea High Tea




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Hope you re doing great. I still remember the Blooming 1.0 and now look where we are! Today, I would like to share with you my humble experience hosting blooming with illy 3.0. This time around we are doing knowledge sharing regarding beauty. The event was hosted on 4 April 2019, last weekend.

The initial plan is to host a bbq on a rooftop, however since I can't be able to get a sponsor for the food, the best I could afford is to bring 30 pax for a nice High Tea at Hilton Garden Inn Puchong. The reason why I pick Hilton Garden Inn is that our family have stayed there before plus we genuinely like the services there. Instead of just sharing it on my blog, I guess it would be a better idea to bring my friends to come to experience it too! 

ROOM TOUR - illy ariffin

Apr 2, 2019


Sebenarnya banyak juga la video illy upload kat youtube tapi ada yang tak share kat blog lagi. Kali ni illy share room tour. Jemput la tengok hahaa.. Bilik illy simple jer, sebab illy dan suami memang suka macam ni. Sedap kami pandang and tak serabut, paling penting senang nak maintain bersihkan. 

Tips dan Cara Handle Duit

 Assalamualaikum and Olla everyone!

Before illy start, nak bagitau awal yang illy bukan expert in finance. Illy just share tips berdasarkan pengalaman sendiri Mana yang baik korang ambik yang tak baik, jangan ambik.

First before kita boleh simpan mesti kita kena dapatkan duit dulu. Macam illy dah biasa memang dari start keja dulu memang illy sentiasa ada part time job. Masa first kerja dulu di Nokia (masa tu kemain gah nokia macam apple lah sekarang ni dah tak strong sangat), okay masa tu pun illy memang dah start ajar tuition lepas balik kerja dan juga weekend. Sebab apa? Sebab illy tahu konsep dia. Kalau kita makan gaji kita akan trade kita punya time untuk duit. Jadi nak ke tak nak, masa memang tetap akan berlalu, so alang – alang tengah muda baik illy guna sebanyak masa untuk start kumpul. 




Let's Recycle and Rewarded with Bare for Bare

Apr 1, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

IF you are looking for natural based products that are also easy on your wallet then you have to try out Bare for Bare. This brand is not new to me as I have tried them before and I think their quality is quite impressive. You can read my previous blogpost about their green tea range here.  This round, I have amazing news to share with you. But before that, allow me to introduce some of my new discoveries with the latest Bare for Bare range. 

Buka Puasa di Hilton Petaling Jaya

Mar 31, 2019







Assalamualaikum and Olla everyone!

Kalau korang tengah survey mana nak bawa family pergi buka puasa buffet then illy nak suggest Paya Serai Hotel Hilton Petaling Jaya. Baru ni keluarga illy dijemput pergi buka puasa preview. Tempat ni memang agak nostalgia sikit sebab bangunan Hilton Petaling Jaya ni memang dah lama. Ada chef yang dah kerja 20 tahun lebih, yang chef buat kerabu pun dah 15 tahun kerja kat sini. So boleh bayangkan dorang puya experience. Masa preview tu head chef siap bagitau yang chef masakan briyani pernah bekerja untuk keluarga Diraja Sultan Pahang. Wah.. ni memang confirm sedap ni. Actually, siapa yang pernah makan kat Paya Serai akan tahu kualiti makanan kat sini memang tak pernah mengkecewakan. Nak tengok apa yang menarik? 



Ikan kembung bakar berempah ni dah la seksi, pastu sedap. Just nice bakar dia tak kering dan rasa rempah tu memang sebati. Cicah dengan air asam lagi la terangkat. 

A year after our home was caught on fire

Mar 27, 2019



 Assalamualaikum and Olla everyone! 

I don't really like to remember the event but it is okay, I guess it can somehow help the healing process. It has been a year. Exactly a year ago, our home was on fire. We lost the majority of our physical possession and when I taught it was just that, I realized that every big event in your life tends to shape you as a person. 

Freeman Hydrating Water Gel Mask and Soothing Cooling Mask |Review|

Mar 26, 2019



Assalamualaikum and Olla everyone!


How are you? Hope you are doing great. If you are not then not to worry because I am about to share a de-stress product! Yup, I always relate any facemask products as one of my go-to for if I ever need to de-stress. It is when I enjoy a good 10-15 minutes and practice self-love. Introducing this two facemask which is the HYDRATING Cactus + Cloudberry Water Gel Mask and SOOTHING Watermelon + Aloe Cooling Gel Mask. Have you tried them before?

Foreo Luna Play Plus





Assalamualaikum and Olla Everyone! 

Today, I would like to share with you about my experience adding Foreo Luna Play Plus to my skincare routine. I've heard about Foreo for awhile. Have always been wanting to try them out. Since it was a want to me rather than necessity,  it has been in my wishlist for a while. Imagine my excitement when I finally own one! It better worth my cravings LOL

There are a bunch of models that you can pick from. If you are wondering the difference between Luna Play and this Luna Play Plus, the Play Plus is slightly bigger with longer bristles and operated with AAA battery. 

I don't get the rave at first but I have been noticing them on my timeline a lot. I tried Clarisonic before and few other face cleansing brushes but this is my first time trying out the silicone bristles. Personally, I think this Foreo Lune Play Plus is way easier to be maintained. I don't have to worry about the need to repurchase the brush or charging port or the need to have a dedicated charging outlet in the bathroom or wires. I mean I don't bother to bring so much stuff with me during travel and I would prefer to reduce the number of wires I need to pack. Having Luna Play Plus make things so much easier for me. Just dump it in my skincare bag and it is ready to go. 

Mickey Go Local - Limited Edition Tin - 7 Eleven

Mar 21, 2019






Assalamualaikum and Olla everyone! 

I have interesting news to share today. Have you heard about the Mickey Go Local Tin Campaign? I am going to share all the details and also run a giveaway on my Instagram. Before we get to that, let's talk on how you can own these super cute tin collection. 

For those who are familiar with 7-Eleven campaign, you might know about the sticker method. Basically, all you need to do is spend RM5 in a single receipt to get 1 sticker. You may obtain additional bonus sticker if you purchase any of the partner products. I'll share the poster shortly.  By collecting 16 stickers you will be entitled to redeem FREE Mickey Go Local Mini Tin or you may also buy it at RM9.90 with 6 stickers. 

Barefoot Scrub, Overnight Foot Treatment and Nature's Bounty Hair, Nail and Skin Gummies | REVIEW |

Mar 19, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

I am so grateful that I am given a chance to raise two little girls. It means I can to share with them as many self-care and beauty tips that I learned along the way. I am so glad to be the one who teaches them how to put on lotion on your body, plus it is quite a fun activities to pamper ourself, together. We have been to numerous salon and pedicure date. Can't wait till they are older and we can all go for a massage day out!! 

Girls being girls, they tend to be even more excited that I do whenever I received products. Recently I was sent with 3 products, Freeman Barefoot range which is the Exfoliating Foot Scrub with Peppermint and Plum, the Barefoot Healing Overnight Foot Treatment with Marula Oil and Cocoa Butter and the last product is a beauty supplement gummies which is known as Nature's Bounty, Hair Skin and Nails Gummies. Since they are so interested over it, might as well I use it as an opportunity to teach them about scent, texture and the wonder of natural ingredients. Since Freeman is devoted to being FREE from Harsh Chemicals, I don't mind sharing it with my girls. 

Pengalaman ke Cherating - BEST GILER

Mar 18, 2019





Assalamualaikum and Olla everyone! 




Okay, terus terang dah banyak kali pergi cherating and setiap kali pergi pun best. Sebab apa? Tak jauh sangat, tak payah nak fly, naik kereta dalam 3 jam pun dah sampai. Sebenarnya bercuti ni bagi illy ada 2 jenis. Satu yang kita memang nak explore, banyak berjalan nak tengok macam - macam. Yang ni pergi jauh berbaloi sebab banyak nak experience cuma dia punya down side memang penat kalau berjalan yang style macam ni. Walaupun penat tapi puas hati sebab banyak info baru, boleh cuba makanan baru boleh tengok benda baru boleh belajar pasal culture. 


Satu lagi bercuti adalah betul - betul nak rehat nak tenang. Kalau yang betul nak rehat salah satu cara illy paling suka is staycation. Tu pasal banyak hotel review area kl dan selangor tu kira staycation. Nak duduk hotel, nak rehat nak tidur selesa and just nak betul spend time dengan tenang. Boleh order room service, sambil baring tengok movie dengan family. MEMANG SELESA. Yang trip staycation dia tak banyak explore more pada rehatkan badan dalam keadaan paling selesa. Selain pada staycation, cuti-cuti malaysia pun boleh consider jenis cuti yang rehat. Ni kalau pergi tempat tak sesak lah yer. Kalau tempat sesak dalam malaysia pun semak jugak. Vibe tu penting. Aura bandar dia cam ada serabut tu, kalau pergi jauh sikit dari sesak bandar dia punya aura tenang tu memang terasa beza. Kepala jadi kurang bingit, mata tak serabut, takda jam, takda masalah cari parking dan pemandu kat jalan pun more tenang takda asyik nak menyondol jer. Tu suma faktor tu. Lagi plak kalau pergi pantai. Potensi chill vibe tu tinggi. Memang terbaik. 

Sensez Beauty Shampoo and Instant & Intensive Hair Treatment | REVIEW + GIVEAWAY|

Mar 11, 2019





Assalamualaikum and Olla Everyone!


If you are like me, constantly looking for products that worked and deliver its promised then continue reading. Today I would like to introduce this haircare that recently falls in love with. Have you heard of Sensez Beauty? It has been in the market for quite a while and I think to myself, why didn't I come across it earlier? Would have saved me so much money and heartache.. hahaha

You know that I have always lean towards nature wonder right? When I found out that Sensez Beauty used natural key ingredients it gets me so excited to try them out. 




Look at that, so many products to play with. Being a beauty blogger does have its perks. I remember those days when I dig my make up purse looking for items that worth sharing about. Never thought that one day, I would be lucky enough to receive lots of amazing products and being able to share my humble opinions about it with you. During this a decade ever since I started blogging, I have been showered with more products that I could ever consume personally. Hence, I decided to share the love with you! I think the best part of living is where you get to share. 

Kids Learning Activities - HP Little Makers

Mar 5, 2019



Assaalamualaikum and Olla everyone!

As mentioned on my Instagram, it has always been my wildest dream to bring my kids around the world to learn. Which is why my husband and I tried our very best to bring our kids to explore nature, going to parks and just try out new experience together. We did a mixture of some outdoor and indoor activities in order to broaden up their comfort zone. 

When the activities are indoor, it is super handy to have a printer at home. I received this printer around last year and I think it is such a great learning tool. We get to print out worksheets, decor, time table, and so much more as the possibilities are endless. 


Jimat Beli Package Percutian di Traveloka Saleabration




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Rasa macam bukan rahsia yang kitorang suka bawa anak pergi explore dan try experience baru. Tak semestinya nak kena mahal atau jauh. Kalau dapat jauh memang lagi best sebab lagi banyak terbuka kita punya mata dengan minda. Tahun ni kami dah plan nak pergi Krabi dan Can Tho. Yang Krabi tu husband illy ah nak sangat, rindu pantai katanya. Yang tu family trip bawa budak gi snokel pun okay. Bukan nak cakap apa lah, belajar pasal laut ke ikan ke sotong ke, kat dalam buku dengan duduk kat laut tengok sendiri depan mata pun kira belajar. Sebab kita ni belajar dari pelbagai deria. 

BE FABULOUS AND WIN A CAR FROM GUARDIAN

Mar 4, 2019



Assalamualaikum and Olla Everyone! 

I have amazing news to share with you today. Those who have been reading my blog would notice that I have a soft spot for Guardian. If you go to my old post in 2013 you can see that I have been very active in attending their event. I can still remember vividly The Great Guardian MakeOver event in 2013 that was held in One Utama Mall. There are many sweet memories with Guardian, from attending their event and workshop to our collaboration ever since the first Blooming with illy. 

Ulang Tahun SAHI Sarang Burung

Mar 3, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone!

Weekend baru ni illy di jemput pergi celebrate Ulang Tahun Sahi Sarang Burung HQ. Event di host dekat The Royal Chulan The Curve. Yes, suka kalau event area damansara sebab dekat dengan rumah hahaha.. boleh tak bias camtu? Actually event jauh pun illy pergi jer support kalau timing tu kena and also if brand tu illy betul-betul berminat. 





Tema 2nd Anniversary SAHI Sarang Burung HQ kali ni adalah white and gold. Apa lagi illy korek la apa yang ada kat umah, boleh lah kan? Bagi illy, salah satu cara untuk kita hormat dan hargai event organizer adalah dengan ikut tema yang ditetapkan. Walaupun tak compulsary tapi illy rasa seronok bila dapat gembirakan host. Walaupun nampak cam benda kecik tapi yang kecik tu lah yang penting kadang - kadang tau. 

Terjebak ke K Fry Urban Korean | Honest Review |

Feb 28, 2019






Assalamualaikum and Olla everyone! 

Illy telah berdosa. Ni kalau dr chee baca my blog mesti i kena membebel hahahaha.. Takpe kot sekali sekala makan menda sinful. Nak citer pengalaman pergi makan kat K Fry Urban Korean. Kami pergi cawangan One Utama. Lokasi dekat old wing bahagian LG. Kat tempat banyak kedai makan punya lorong dia sebaris dengan sushi tei, kenny rogers. Kalau pergi old wing one utama confirm jumpa la. 

Kitorang pergi time dinner, memang expect ramai orang sebab kedai ni tengah hip sekarang ni. Tapi takda la sampai kena beratur lama. Still reasonable. Illy kalau dah nak kena beratur sejam lebih memang sorry la aku nak layan. Tunggu dah redha hype baru pergi. 

Kedai dia punya atmostphere, ala lampu malap tapi ada banyak jugak neon punya lampu, macam happening la juga. Seating ada, yang tall table ada normal seating. Kami ambik normal seating senang nak letak babyseat. 

Satu nak puji, kat sini pakai staff local. Bukan nak racist ke apa, tapi kalau kita order pastu yang mengambik nyer blur pastu nak citer pun cam tak paham, agak potong di situ. Bila pakai staff local, kita nak tanya senang nak communicate tu mudah. Kalau nak pakai non-local staff pun boleh jer, tapi pastikan dia punya communication level tip top. Banyak jer tempat yang pakai non-local tapi mudah nak berurusan. Training main peranan penting. Illy tgk kat sini memang rasa puji manager dia. Sebab staff kat sini nampak cukup training. Sopan, sabar pastu proper sop, tangkas dah tahu nak buat apa. 

Flower Fun Brunch | Tanamera Malaysia + Bloomingwithilly |

Feb 24, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

Hari ini illy ada nak share pasal Flower Fun Brunch. Kita ni kadang - kadang terlalu sibuk dengan hal kerja, hal rumah tangga sampai lupa bertapa penting untuk kita pamper diri. Pamper diri tak semestinya pergi massage jer, luang masa untuk bergaya dan jumpa kawan pun boleh release stress tau. Sebab tu baru ni, illy host Flower Fun Brunch semperna bulan Mar ni ada sambutan International Women's Day. 

Kali ni, Tanamera sweet sangat sebab sudi nak sponsor Flower Fun Brunch. Illy kan, kalau orang baik dengan illy, lagi illy rasa nak try my best untuk balas berlipat kali ganda. Masa Catherine contact illy cakap nak bekerjasama, memang happy sangat. Sebab illy rasa ada peluang untuk kongsi kegembiraan ni dengan kawan - kawan yang sudi support perjalanan blog illy selama ni. Sambil boleh meet up kawan lama, boleh juga kenal kawan baru. Kalau selalu nya asyik contact kat instagram kali ni boleh jumpa face to face. illy suka kenal kawan baru sebab illy realised banyak illy boleh belajar dari setiap orang yang illy jumpa. 





Event kali ni buat di Two Sons Restaurant di The Starling Mall. Senang just depan tu jer dah kedai Tanamera. Lepas habis event boleh terus visit Tanamera punya official shop. Illy suka bila orang sekeliling illy happy. On that day, illy sengaja datang awal nak decor dulu lunch table. Biar tetamu rasa happy dan dihargai. Harap dorang suka la dengan decor simple ni.  Tema pun flower, kena lah ada flower atas meja baru matching. 

Super Nice High Tea + Free Flow @ The Stripes Hotel |HONEST REVIEW|

Feb 22, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone!

Nak citer sikit pengalaman kitorang pergi high tea bawa budak-budak. Ni first time anak illy nak merasa high tea. Sekali sekala bagi dorang happy perasan princess. Husband i jenis memang control pemakanan anak, nak bagi gula ke jalan memang payah. Kalau fruits atau benda yag non-process takpe yang dia sokong. Tapi kali ni exeption la bagi la juga anak nak merasa makan dessert. Kesian la pula asyik kena makan sayur jer kan hahaha.. Hidup kena lah balance. Mak dia tang cari alasan pandai LOL 

Okay sambung citer, kitorang pilih nak spend time dengan budak dekat The Stripes Hotel sebab utama dia punya high tea free flow. Anak - anak boleh makan dengan puas. (ALASAN). MAk ayah dia pun dah berapa lama diet eat clean ni nak baru nak merasa buka pantang sikit hahaha.. Yer korang kalau tak caya tanya orang kat office illy. Memang minimum 3 kali seminggu I minum juice jer for lunch. Kat sini the price for HighTea RM55 per person (feb 2019) kebetulan masa pergi tu ada promo chinese new year agaknya tiba dorang cakap eh.. buy 1 free 1 tau. Okay bagus, rezeki jangan tolak. 

Blooming with illy 2.0 | Fancy Hat Picnic Party |

Feb 12, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

How are you? Hope you are feeling wonderful. Today I would like to share with you my experience organizing Blooming with illy 2.0. The theme was voted by some of my lovely friends on instagram and it we came up with a Fancy Hat Picnic Party theme! On every #Bloomingwithilly, the plan is to host a knowledge sharing session. As I said it before and I am going to continue saying it, we can always learn from each other. All of us goes through a different kind of experience in life, with that we gain info. After all, our current human intelligence and knowledge depend on how we collect and use sharable resources. Sharing knowledge has always been a key part of human evolution. Come to think of it, it seems like we have this strong urge to do a knowledge transfer even from the ancient time. If not then why would those ancient Egyptians spend their time to craft those symbol on the walls? It is for the sake of knowledge sharing. 

Maybe that is the same reason why many people started a blog a decade ago. Look around. The conversation we had, the book we read, the video we watch, the song we listen to. We crave for all kind of information and we are just genetically programmed to then spread the knowledge to people around us.

My Weight Loss Journey with Dr Chee from Signature Clinic

Jan 30, 2019







Assalamualaikum and Olla everyone!

How are you? Hope you are doing great. Today I would like to share with you my weight loss journey. You will get information on what I did, who I went to get a consultation, what I eat and the treatment I did. It started on Oct 2018 so it means I took me nearly 4 months to achieve my target. 

A brief background, I am 32 years old age is one of the factors influence our basal metabolic rate (BMR)). I gave birth twice hence I have stretch marks and flabby tummy. I tried to go on diet and did some exercise after my first child is born with no professional help or consultancy. I did manage to lose some around 12kg (gained 35kg during pregnancy by the way LOL). Then I got pregnant again. This time I decided to better seek for professional help from a doctor at a registered aesthetic clinic so I can become healthier and slimmer more efficiently without hurting my body system. I am glad I pick this path as it really open up my mind about how important it is to go meet an expert. 



I went to Signature Clinic located at Damansara City and meet Dr. Chee. This is the picture I took on my first visit. Have to cross the leg to look slimmer hahaha This is the visit that change my life. The moment I walk in they asked me to fill up a form with all of my personal details. Then I was lead to the InBody Machine (talk about it shortly) then I went to Dr. Chee’s room to get the consultation.   
                                
First, she saw my result ( I have no idea what is written in the test result actually). She helped to explain that my overall body score is 48 (very bad she said hahahaha) my visceral is 17 (dangerous as it can lead to health problems such as heart problem, high blood pressure and diabetes) my muscle mass is low. My body fat percentage is 46.2 (banyak giler). My BMI was 24 (overweight). Then she gave me a target to achieve so that I can improve my overall body condition. 

The minimum aim is to get my BMI to 22, to lose 22kg body fat, to gain 9.7kg muscle mass, to achieve 56kg body weight and to bring my overall body score to 60, Do I achieve all of it?
YES!! SUPER HAPPPY!!  


Pengalaman ke Kellie’s Castle Ipoh Perak

Jan 17, 2019


Kellie's Caste Ipoh Perak


Assalamualaikum and Olla everyone!

Berapa puluh tahun duk Malaysia, ni first time pergi Kellie’s Castle. Dulu pernah dengar citer pasal tempat ni sebab my brother ada shooting citer kat sini. Dia kata cam seram sikit. Maybe sebab dia shoot malam kot. Kitorang gi siang okay jer. Ada la vibe bangunan lama standard tapi takda la seram. Illy rasa the energy banyak love and macam ada sedih sikit.

Lepas baca sejarah dia baru paham kenapa ada rasa energy sedih tu. Apa la baru start blogpost dah citer sedih LOL. Okay kembali kepada topic. Kami pergi bercuti ke Tambun, semperna birthday weekend my second daughter Zandria. Hari pertama kami pergi The Lost World of Tambun, ni hari kedua lepas check out. Before gerak balik kl kami singgah Kellie’s castle. Nak bawa pengalaman pergi The Lost World of Tambun boleh baca kat sini.

Kellie's Caste Ipoh Perak


Masa sampai tu panas giler weyh. Tapi okay la alhamdulilah, better dari hujan kalau tak lagi payah nak berjalan. Kami pergi time weekend yag bukan cuti sekoah so tenang la sikit takda crowded. Kereta pun senang cari parking. Ni anak illy yang first si Sofea bukan main happy masa citer kat dia nak pergi castle. Dia tengah budget princess ler tu.

Pengalaman ke The Lost World Tambun |HONEST REVIEW|

Jan 15, 2019

Assalamualaikum and Olla Everyone!
Kali ini illy letak vlog video kat atas terus senang, pape korang tengok video dulu. Baru boleh dapat gambaran lagi jenas senang sikit nak bercerita. Ke suka illy letak end of post? Okay, malas nak citer banyak. Nak share kali ni kami baru balik dari cuti cuti malaysia. Simple jer dan tak jauh dekat jer. Kami gi Ipoh. Semperna Zandria punya second birthday. Kenangan la kiranya. Tahun lepas kami pergi Club Med Cherating. Tahun ni pergi ke The Lost World Tambun. Actually budak bukan kesah luxury ke tak, yang dorang nak just attention kita as parents. Kali ni pakai budget tak sampai 10% dari pada aa yang kami selalu spend. Tapi still boleh enjoy sangat and tengok anak – anak illy pun happy jer. Alhamdulilah. Nak berseronok tak semestinya kena pakai duit banyak yang penting orang yang kita spend tu.

Tanamera Ageless Facial Serum |Honest Review|

Jan 9, 2019


Tanamera Ageless Facial Serum
Assalamualaikum and Olla Everyone!
I have been using this Tanamera Ageless Facial Serum for 2 months plus now since Nov 2018 and I think it is about time for me to share some insight. Well, those who know me would understand that I am always looking for the most botanical options. Tanamera is one of those brand that I love because of its commitment to use only natural ingredients.
I have tried their confinement sets (for both deliveries), their herbal massage oil, scrubs, body lotions, body showers and the list can go on and on and on. Not only they are cost efficient for the quality they provide but also they do work. Anyway, let’s get back to Tanamera Ageless Facial Serum. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)