Barefoot Scrub, Overnight Foot Treatment and Nature's Bounty Hair, Nail and Skin Gummies | REVIEW |

Mar 19, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

I am so grateful that I am given a chance to raise two little girls. It means I can to share with them as many self-care and beauty tips that I learned along the way. I am so glad to be the one who teaches them how to put on lotion on your body, plus it is quite a fun activities to pamper ourself, together. We have been to numerous salon and pedicure date. Can't wait till they are older and we can all go for a massage day out!! 

Girls being girls, they tend to be even more excited that I do whenever I received products. Recently I was sent with 3 products, Freeman Barefoot range which is the Exfoliating Foot Scrub with Peppermint and Plum, the Barefoot Healing Overnight Foot Treatment with Maracula Oil and Cocoa Butter and the last product is a beauty supplement gummies which is known as Nature's Bounty, Hair Skin and Nails Gummies. Since they are so interested over it, might as well I use it as an opportunity to teach them about scent, texture and the wonder of natural ingredients. Since Freeman is devoted to being FREE from Harsh Chemicals, I don't mind sharing it with my girls. 

Pengalaman ke Cherating - BEST GILER

Mar 18, 2019





Assalamualaikum and Olla everyone! 




Okay, terus terang dah banyak kali pergi cherating and setiap kali pergi pun best. Sebab apa? Tak jauh sangat, tak payah nak fly, naik kereta dalam 3 jam pun dah sampai. Sebenarnya bercuti ni bagi illy ada 2 jenis. Satu yang kita memang nak explore, banyak berjalan nak tengok macam - macam. Yang ni pergi jauh berbaloi sebab banyak nak experience cuma dia punya down side memang penat kalau berjalan yang style macam ni. Walaupun penat tapi puas hati sebab banyak info baru, boleh cuba makanan baru boleh tengok benda baru boleh belajar pasal culture. 


Satu lagi bercuti adalah betul - betul nak rehat nak tenang. Kalau yang betul nak rehat salah satu cara illy paling suka is staycation. Tu pasal banyak hotel review area kl dan selangor tu kira staycation. Nak duduk hotel, nak rehat nak tidur selesa and just nak betul spend time dengan tenang. Boleh order room service, sambil baring tengok movie dengan family. MEMANG SELESA. Yang trip staycation dia tak banyak explore more pada rehatkan badan dalam keadaan paling selesa. Selain pada staycation, cuti-cuti malaysia pun boleh consider jenis cuti yang rehat. Ni kalau pergi tempat tak sesak lah yer. Kalau tempat sesak dalam malaysia pun semak jugak. Vibe tu penting. Aura bandar dia cam ada serabut tu, kalau pergi jauh sikit dari sesak bandar dia punya aura tenang tu memang terasa beza. Kepala jadi kurang bingit, mata tak serabut, takda jam, takda masalah cari parking dan pemandu kat jalan pun more tenang takda asyik nak menyondol jer. Tu suma faktor tu. Lagi plak kalau pergi pantai. Potensi chill vibe tu tinggi. Memang terbaik. 

Sensez Beauty Shampoo and Instant & Intensive Hair Treatment | REVIEW + GIVEAWAY|

Mar 11, 2019





Assalamualaikum and Olla Everyone!


If you are like me, constantly looking for products that worked and deliver its promised then continue reading. Today I would like to introduce this haircare that recently falls in love with. Have you heard of Sensez Beauty? It has been in the market for quite a while and I think to myself, why didn't I come across it earlier? Would have saved me so much money and heartache.. hahaha

You know that I have always lean towards nature wonder right? When I found out that Sensez Beauty used natural key ingredients it gets me so excited to try them out. 




Look at that, so many products to play with. Being a beauty blogger does have its perks. I remember those days when I dig my make up purse looking for items that worth sharing about. Never thought that one day, I would be lucky enough to receive lots of amazing products and being able to share my humble opinions about it with you. During this a decade ever since I started blogging, I have been showered with more products that I could ever consume personally. Hence, I decided to share the love with you! I think the best part of living is where you get to share. 

Kids Learning Activities - HP Little Makers

Mar 5, 2019



Assaalamualaikum and Olla everyone!

As mentioned on my Instagram, it has always been my wildest dream to bring my kids around the world to learn. Which is why my husband and I tried our very best to bring our kids to explore nature, going to parks and just try out new experience together. We did a mixture of some outdoor and indoor activities in order to broaden up their comfort zone. 

When the activities are indoor, it is super handy to have a printer at home. I received this printer around last year and I think it is such a great learning tool. We get to print out worksheets, decor, time table, and so much more as the possibilities are endless. 


Jimat Beli Package Percutian di Traveloka Saleabration




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Rasa macam bukan rahsia yang kitorang suka bawa anak pergi explore dan try experience baru. Tak semestinya nak kena mahal atau jauh. Kalau dapat jauh memang lagi best sebab lagi banyak terbuka kita punya mata dengan minda. Tahun ni kami dah plan nak pergi Krabi dan Can Tho. Yang Krabi tu husband illy ah nak sangat, rindu pantai katanya. Yang tu family trip bawa budak gi snokel pun okay. Bukan nak cakap apa lah, belajar pasal laut ke ikan ke sotong ke, kat dalam buku dengan duduk kat laut tengok sendiri depan mata pun kira belajar. Sebab kita ni belajar dari pelbagai deria. 

BE FABULOUS AND WIN A CAR FROM GUARDIAN

Mar 4, 2019



Assalamualaikum and Olla Everyone! 

I have amazing news to share with you today. Those who have been reading my blog would notice that I have a soft spot for Guardian. If you go to my old post in 2013 you can see that I have been very active in attending their event. I can still remember vividly The Great Guardian MakeOver event in 2013 that was held in One Utama Mall. There are many sweet memories with Guardian, from attending their event and workshop to our collaboration ever since the first Blooming with illy. 

Ulang Tahun SAHI Sarang Burung

Mar 3, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone!

Weekend baru ni illy di jemput pergi celebrate Ulang Tahun Sahi Sarang Burung HQ. Event di host dekat The Royal Chulan The Curve. Yes, suka kalau event area damansara sebab dekat dengan rumah hahaha.. boleh tak bias camtu? Actually event jauh pun illy pergi jer support kalau timing tu kena and also if brand tu illy betul-betul berminat. 





Tema 2nd Anniversary SAHI Sarang Burung HQ kali ni adalah white and gold. Apa lagi illy korek la apa yang ada kat umah, boleh lah kan? Bagi illy, salah satu cara untuk kita hormat dan hargai event organizer adalah dengan ikut tema yang ditetapkan. Walaupun tak compulsary tapi illy rasa seronok bila dapat gembirakan host. Walaupun nampak cam benda kecik tapi yang kecik tu lah yang penting kadang - kadang tau. 

Terjebak ke K Fry Urban Korean | Honest Review |

Feb 28, 2019






Assalamualaikum and Olla everyone! 

Illy telah berdosa. Ni kalau dr chee baca my blog mesti i kena membebel hahahaha.. Takpe kot sekali sekala makan menda sinful. Nak citer pengalaman pergi makan kat K Fry Urban Korean. Kami pergi cawangan One Utama. Lokasi dekat old wing bahagian LG. Kat tempat banyak kedai makan punya lorong dia sebaris dengan sushi tei, kenny rogers. Kalau pergi old wing one utama confirm jumpa la. 

Kitorang pergi time dinner, memang expect ramai orang sebab kedai ni tengah hip sekarang ni. Tapi takda la sampai kena beratur lama. Still reasonable. Illy kalau dah nak kena beratur sejam lebih memang sorry la aku nak layan. Tunggu dah redha hype baru pergi. 

Kedai dia punya atmostphere, ala lampu malap tapi ada banyak jugak neon punya lampu, macam happening la juga. Seating ada, yang tall table ada normal seating. Kami ambik normal seating senang nak letak babyseat. 

Satu nak puji, kat sini pakai staff local. Bukan nak racist ke apa, tapi kalau kita order pastu yang mengambik nyer blur pastu nak citer pun cam tak paham, agak potong di situ. Bila pakai staff local, kita nak tanya senang nak communicate tu mudah. Kalau nak pakai non-local staff pun boleh jer, tapi pastikan dia punya communication level tip top. Banyak jer tempat yang pakai non-local tapi mudah nak berurusan. Training main peranan penting. Illy tgk kat sini memang rasa puji manager dia. Sebab staff kat sini nampak cukup training. Sopan, sabar pastu proper sop, tangkas dah tahu nak buat apa. 

Flower Fun Brunch | Tanamera Malaysia + Bloomingwithilly |

Feb 24, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

Hari ini illy ada nak share pasal Flower Fun Brunch. Kita ni kadang - kadang terlalu sibuk dengan hal kerja, hal rumah tangga sampai lupa bertapa penting untuk kita pamper diri. Pamper diri tak semestinya pergi massage jer, luang masa untuk bergaya dan jumpa kawan pun boleh release stress tau. Sebab tu baru ni, illy host Flower Fun Brunch semperna bulan Mar ni ada sambutan International Women's Day. 

Kali ni, Tanamera sweet sangat sebab sudi nak sponsor Flower Fun Brunch. Illy kan, kalau orang baik dengan illy, lagi illy rasa nak try my best untuk balas berlipat kali ganda. Masa Catherine contact illy cakap nak bekerjasama, memang happy sangat. Sebab illy rasa ada peluang untuk kongsi kegembiraan ni dengan kawan - kawan yang sudi support perjalanan blog illy selama ni. Sambil boleh meet up kawan lama, boleh juga kenal kawan baru. Kalau selalu nya asyik contact kat instagram kali ni boleh jumpa face to face. illy suka kenal kawan baru sebab illy realised banyak illy boleh belajar dari setiap orang yang illy jumpa. 





Event kali ni buat di Two Sons Restaurant di The Starling Mall. Senang just depan tu jer dah kedai Tanamera. Lepas habis event boleh terus visit Tanamera punya official shop. Illy suka bila orang sekeliling illy happy. On that day, illy sengaja datang awal nak decor dulu lunch table. Biar tetamu rasa happy dan dihargai. Harap dorang suka la dengan decor simple ni.  Tema pun flower, kena lah ada flower atas meja baru matching. 

Super Nice High Tea + Free Flow @ The Stripes Hotel |HONEST REVIEW|

Feb 22, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone!

Nak citer sikit pengalaman kitorang pergi high tea bawa budak-budak. Ni first time anak illy nak merasa high tea. Sekali sekala bagi dorang happy perasan princess. Husband i jenis memang control pemakanan anak, nak bagi gula ke jalan memang payah. Kalau fruits atau benda yag non-process takpe yang dia sokong. Tapi kali ni exeption la bagi la juga anak nak merasa makan dessert. Kesian la pula asyik kena makan sayur jer kan hahaha.. Hidup kena lah balance. Mak dia tang cari alasan pandai LOL 

Okay sambung citer, kitorang pilih nak spend time dengan budak dekat The Stripes Hotel sebab utama dia punya high tea free flow. Anak - anak boleh makan dengan puas. (ALASAN). MAk ayah dia pun dah berapa lama diet eat clean ni nak baru nak merasa buka pantang sikit hahaha.. Yer korang kalau tak caya tanya orang kat office illy. Memang minimum 3 kali seminggu I minum juice jer for lunch. Kat sini the price for HighTea RM55 per person (feb 2019) kebetulan masa pergi tu ada promo chinese new year agaknya tiba dorang cakap eh.. buy 1 free 1 tau. Okay bagus, rezeki jangan tolak. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)