DIY Kids Room Make Over - Featuring Nippon Paint Momento Series!

Apr 29, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 


As I was on my way back from the Nippon Paint workshop, I couldn’t wait to start the makeover process for my daughter's room. Then.....the weekend came, weee hoooo! I put on my overalls, pulled my hair back and started planning for the makeover. I asked my husband help to purchase Nippon Paint Washi Tape, but he accidentally dropped it off somewhere hahaha.. It did not stop me from pursuing the project though. 





The first step is to prime the surface and then wait for it to dry. You have to wait for around 2 hours to ensure that the primer is really dry. If you are using the Nippon Paint Enhancer series, you have to start with the 5200 Interior Sealer instead of the Momento Primer. 

Nippon Paint - Inspi Raya Warna Raya - Workshop with Ben Firdaus!

Apr 24, 2019



Assalamualaikum and Olla everyone!

This is my third year attending the workshop by Nippon Paint and I am always learning something new from each session. This time around the workshop name is Nippon Paint - Inspi Raya Warna Raya - Workshop with Ben Firdaus! First of all, I would like to thank Nippon Paint Malaysia team for having me. 

Pengalaman ke Pulau Pangkor - Coral Bay Resort, Seafood Dinner Sedap + Murah, Rojak Udang Besar Tepi Pantai

Apr 22, 2019



Assalamualaikum and Olla everyone! 

Banyak benda yang kami satu family spend, everytime kalau spend untuk pergi bercuti memang tak pernah menyesal. Tahun ni kami aim nak saving banyak nak cover balik duit simpanan yang pakai lepas kes rumah terbakar haritu. Jadi, kita kena jadi creative untuk spend masa dengan anak. Kalini kami pergi trip budget yang selesa untuk satu family. Kami ke Pulau Pangkor. Walaupun dari kecik dah berapa kali pergi pangkor dan dua tahun lepas pun ada pergi masa tu baru lepas keguguran.. Tapi tak pernah tulis pasal pengalaman ke Pangkor. Husband tersilap gi delete gambar satu memory card, jawapan dia nak tulis blog apa kalau gambar semua delete hahahaha.. 

Panjang nyer intro, sian korang.. Sorry la.. I sebenarnya rindu nak free write. Okay sambung citer. Kami pergi Pangkor ni agak terhad masa sebab just pergi sabtu balik ahad. Weekend Short Gateway. Walaupun short tapi cukup untuk bagi nafas baru. Rasa recharge. Kami bergerak dari rumah tak sampai 3 jam dah sampai ke Jetty Lumut. 





Sedap keropok udang ni. Siapa pernah makan? Daripada makan jajan banyak chemical baik makan keropok udang buatan sme. Boleh support local industry. Dah la sedap, anak illy pun enjoy makan dalam kereta. 


Asam Pedas Premier - Setia City Mall - Review





Assalamualaikum and Olla everyone!

When is the last time you had a mouth-watering meal with your family? If you are looking for a place that is pocket-friendly that served yummy Asam Pedas then you need to try out Asam Pedas Premier at Setia City Mall.  



The restaurant is located at LG-75 Lower Ground Floor of Setia City Mall. It is very easy to find the restaurant just walk ahead toward the end and you'll find Asam Pedas Premier shop at the same area of other eateries. As you can see the design of the shop is very welcoming and suitable for a family gathering. I personally like to wooden table top, it somehow reminds me of a kampung feel. 

Buffet Buka Puasa di Íntercontinental Hotel Kuala Lumpur (17 GAMBAR)

Apr 11, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Baru ni kami sekeluarga di jemput untuk Preview Buka Puasa di InterContinental Kuala Lumpur. Sebenarnya hotel ni agak banyak memory. Dulu the same building is Hotel Nikko. Ingat zaman sekolah lalu depan hotel ni sebab nak pergi bangunan sebelah tu CitiBank kat tingkat 30 ada library Japan Foundation. Banyak la juga memory termasuk pergi high tea dengan kawan - kawan. Kali ni pergi cipta memori baru dengan family dan kawan - kawan baru. Terima kasih Miki Tan atas jemputan. 



Apa yang menarik buka puasa buffet di Intercontinental Hotel ni? Illy masuk jer terus terpandang lemang pulut hitam ni. Bagi illy ni menarik sebab bukan selalu jumpa. Rasa dia pun sedap dan moist. Boleh pairing dengan pelbagai serunding yang di sediakan. 


Tengok la tu, ada tahu sumbat dan pecal juga. Popiah basah dan ulaman pun ada. Illy sampai rambang mata sebenarnya nak makan mana dulu ni. Semua pun nampak sedap. Di sini tema Buka Puasa Buffet, Warisan Tradisi di Serena. Memang ngam nama dia warisan tradisi sebab kebanyakan resepi di sini di turunkan dari family Chef. Japgi illy citer lagi, jom tengok apa lauk next.. 

BLOOMING with ILLY 3.0 - Under The Sea High Tea




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Hope you re doing great. I still remember the Blooming 1.0 and now look where we are! Today, I would like to share with you my humble experience hosting blooming with illy 3.0. This time around we are doing knowledge sharing regarding beauty. The event was hosted on 4 April 2019, last weekend.

The initial plan is to host a bbq on a rooftop, however since I can't be able to get a sponsor for the food, the best I could afford is to bring 30 pax for a nice High Tea at Hilton Garden Inn Puchong. The reason why I pick Hilton Garden Inn is that our family have stayed there before plus we genuinely like the services there. Instead of just sharing it on my blog, I guess it would be a better idea to bring my friends to come to experience it too! 

ROOM TOUR - illy ariffin

Apr 2, 2019


Sebenarnya banyak juga la video illy upload kat youtube tapi ada yang tak share kat blog lagi. Kali ni illy share room tour. Jemput la tengok hahaa.. Bilik illy simple jer, sebab illy dan suami memang suka macam ni. Sedap kami pandang and tak serabut, paling penting senang nak maintain bersihkan. 

Tips dan Cara Handle Duit

 Assalamualaikum and Olla everyone!

Before illy start, nak bagitau awal yang illy bukan expert in finance. Illy just share tips berdasarkan pengalaman sendiri Mana yang baik korang ambik yang tak baik, jangan ambik.

First before kita boleh simpan mesti kita kena dapatkan duit dulu. Macam illy dah biasa memang dari start keja dulu memang illy sentiasa ada part time job. Masa first kerja dulu di Nokia (masa tu kemain gah nokia macam apple lah sekarang ni dah tak strong sangat), okay masa tu pun illy memang dah start ajar tuition lepas balik kerja dan juga weekend. Sebab apa? Sebab illy tahu konsep dia. Kalau kita makan gaji kita akan trade kita punya time untuk duit. Jadi nak ke tak nak, masa memang tetap akan berlalu, so alang – alang tengah muda baik illy guna sebanyak masa untuk start kumpul. 




Let's Recycle and Rewarded with Bare for Bare

Apr 1, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

IF you are looking for natural based products that are also easy on your wallet then you have to try out Bare for Bare. This brand is not new to me as I have tried them before and I think their quality is quite impressive. You can read my previous blogpost about their green tea range here.  This round, I have amazing news to share with you. But before that, allow me to introduce some of my new discoveries with the latest Bare for Bare range. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)