Resepi Ayam Masak Kicap - Senang, Sedap Makan Bertambah!

Jun 30, 2020



Assalamualaikum and Olla Everyone! 

Sekarang memang 90% masak kat rumah, sebab lagi jimat lepas tu pula boleh control letak apa jadi lebih sihat lebih bersih lebih yakin. Kadang tu sampai takda idea nak masak apa dah sebenarnya hahaha.. nanti illy rasa macam nak buat jadual terus food menu planning jadi tak pening nak masak apa. illy suka yang simple tapi sedap. Kali ni nak share resepi ayam masak kicap. Anak illy makan bertambah - tambah. hehe.. 

Resepi Salmon Sedap dan Simple - Masak Asam Jawa

Jun 22, 2020


Dah tak tahu nak masak apa, boring asyik masak sama jer. illy nak share idea buat salmon masak asam jawa. sedap!! macam makan kat cafe. Bahan pun tak banyak, simple tak susah nak buat. Selamat Mencuba. 


Bahan - Bahan Salmon Masak Asam Jawa Special 

1) Salmon - 1 Keping
2) Bawang Merah - setengah biji (nak banyak boleh letak lebih kalau suka)
3) Bawang Putih  - kisar 2 sudu
4) Halia - kisar 1 sudu
5) Daun Sup - setengah genggam
6) Cili Padi - 4 biji potong tengah
7) Garam - secubit
8) Asam Jawa - setengah cawan
9) Fish Sauce - 2 sudu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)