PerfumeBerry.com.my a heaven for Perfume lovers!

Nov 24, 2015

 

image

 

Assalamualaikum and Olla Everyone!

Illy ada cerita best harini, especially untuk peminat tegar perfume.. hehe nak share skit pasal www.perfumeberry.com.my Kalau korang suka perfume please bookmark dorang punya website sebab barang dorang paling murah dalam market! Yang penting original and mostly imported directly dari US.

Macam perfume ada on top of that gift set pun ada, shower gel dan macam – macam lagi la.. actually illy tengok dorang punya perfume gift set memang sesuai untuk buat hantaran. Ni dah hujng tahun ni ramai yang prepare nak kahwin kan? apa lagi bole cuci – cuci mata tengok collection yang dorang bawa masuk.

Why Mustela is my choice for my baby

Nov 22, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

How are you today? Hope you are are having a great week ahead. Thank you for spending your precious time to visit my humble blog and today I would like to share with you on why Mustela is my choice for Sofea. Honestly, I always try my very best to look for the best product for my baby as she tend to have a sensitive skin right after she was born.

The first time I bump into this brand is when I saw it at one of mummy’s clothing shop at one utama and I have been curious ever since. Then my bestie from blogging world Ayna shared that she been using this brand for her son, Ammar.

Guess what, one day I got an email from the brand saying that they would send me Mustela product for a review and I am like yes!! Dont get me wrong, even if they don't send it over I would still go out to purchase and try it out for my baby. After all, the main reason I get this blog up is to share my 2 cents of insight of services or product that worth to be shared.

Our Love Story

Nov 19, 2015

 

Gambar tunang kitorang, over kan? macam gambar nikah.

 

Assalamualaikum and Olla everyone!

Nervous nya, first time tulis kisah cinta kat blog. Risau apa orang kata.. tapi takpe illy niat nak tulis ni sempena ulang tahun perkahwinan special untuk my dear husband. Kitorang kenal dah 7 tahun dan Alhamdulilah hari ini genap 4 tahun kami lalui alam perkahwinan. Sekarang dah ada Sofea. Bersyukur sangat pada Ilahi sebab bagi peluang bagi illy untuk rasa semua ni.

Harini nak jiwang skit la nak cerita pasal our love story.. jangan muntah hijau k? Kalau tak nak baca come again esok or next week for beauty reviews and other write up.. Today illy jiwang, mood in love la kata kan. Masa dulu illy kerja kat Nokia pastu malam illy ada ajar tuition kat Pusat Tuition Math Clinic di setiawanga. Kebetulan Math clinic tu sepupu johan yang punya dan masa tu kawan baik dia kerja kat situ. Then Johan pun selalu lah datang.. dah kata sepupu dan kawan dia ada situ kan?

Collection of PocketBac by Bath & Body Works

Nov 16, 2015

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Today, illy nak share dengan korang my latest favourite product which is the PocketBac from Bath&BodyWorks. I remember last couple of years masa tengok video youtube mesti ada jer beauty blogger yang mention about this product tapi masa tu takda jual kat Malaysia. Nak order dari oversea pula mahal pastu nak kena tunggu lagi, jadi masa tu lupa kan jer la hasrat nak try. Kalau nak sangat kena tumpang order kawan2 yang beli jalan oversea.

Restaurant Chillis Crab Kota Damansara

Nov 15, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Actually kan dah lama tak makan this mud crab tau. Last time masa mengandung dulu ni sekarang anak umur setahun 6 bulan dah baru dapat merasa lagi haha.. Haritu pergi dengan my bro and Sofea since my husband takde dia ada urusan. Anyway, nak cerita kitorang try yang dekat Restaurant Chillis Crab Kota Damansara. Kalau korang tau Sunway Giza mesti tau kedai ni sebab memang nearby situ jer.

image

Jus Pati Delima BURCU


 


Assalamualaikum and Olla everyone!

Today nak share pasal new produk yangi lly cuba this one is actually Pomegranate Juice atau lebih kita kena sebagai jus buah delima. Pernah dengar tak kebaikan buah delima? Mesti pernah kan?

 

Antara Khasiat Jus Pati Delima "BURCU"

-Merawat kencing yang tidak puas dan meleleh.

-Melancarkan pembuangan kecing dan air besar.

- Menambah tenaga bagi ibu mengandung dan kesihatan kulit bagi ibu dan kandungan.

-Merawat dan memcegah kulit kering.

Resepi Homemade Playdoh Paling Senang nak buat, tanpa cream of tartar

Nov 12, 2015

2015-10-17 13.56.42

Assalamualaikum and Olla everyone!

Harini illy nak share a very simple recipe untuk buat homemade playdoh yang paling senang nak buat tanpa perlu masak atau pun cream of tartar. Most important, it is save for our kids. Actually kan, best sangat main playdoh ni nak buat pun tak sampai 10 minit sebab terlalu mudah. Bahan dia pun murah. Selain bole jimat, kita dapat spend time dengan anak kita untuk enchance lagi dorang punya living skill dengan kita bantu mereka with sensory play macam ni.

YoGood Junior - The Best Snack for your kids!

Nov 9, 2015

 

image

image

 

Assalamualaikum and Olla everyone!

All the parents that I personally knew off wanted the best fro their kids. From clothes, to toys to food. But do you know that the best gift we could give them is actually time spent with them? Yes, that is right. I found lots of article on the net saying so and from personally experience totally agreed. Well, it is telly with my goal this year where I pledge to spend as much memorable time with love ones.

BioTHIK Product Launch, Avillion Port Dickson Nov 2015

Nov 5, 2015

 

12052033_10152987471617563_1058580009_n[4]

Photo Credit : Yukiko Tan

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Today I would like to share with you an amazing experience that at BioTHIK Product Launch. Before I start, let me briefly introduce BioTHIK. Have you heard of them? If you are a frequent salon visitor, then you might have. Because BioTHIK have been in the salon industry for more than 15 years. Well, now they decided to tap into the consumer hair range market. About time right? Yeay!

We were ushered all the way from KL to Avillion Port Dickson for 2D1N gateway with BioTHINK. When I received the email Kar Mun and I saw Avi Spa, I am already jumping up and down. I have been to Avi Spa before and it just amazing. Such a clever decision to host an event at a beautiful place to set the mood. Anyway if you are interested about Avi Spa, do check out my old post here. I’ll share more about the journey later on. As for now I would like to focus on the Product Launch Event.

 

image

Check this out yaw!

Pengalaman ke Bangkok Thailand Nov 2015

 

2015-10-31 16.36.07

2015-10-31 21.21.40

2015-11-01 14.34.16

Assalamualaikum and Olla everyone!

Pernah pergi Bangkok tak? Jom baca blog illy, nak bawa korang jalan2 see Bangkok from my point of view. Actually to be honest ni kali yang ke 6 illy pergi thailand. Bangkok kali ni kira second trip sebab first trip bangkok dulu yang pergi dgn family illy. Dah baca ke yang tu? kalau belum takpe karang towards end of the post illy bagi link dia

Anyway, kali ni special trip sebab pergi all girls. We were sooo excited! Malam sebelum naik flight tu illy punya la happy tak sabar nyer nak makan tom yam kat thailand haha over tak? Kami punya flight dalam pukul 1pm camtu naik Thai Airways. RM 1254.39 return ticket, kalau beli time promo mungkin boleh dapat murah lagi.

Rysya Skincare Gold Serum 24K Review

Nov 4, 2015

 

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Korang pernah pakai emas kat muka tak? Illy first time cuba hehe.. best juga rupanya. Terima kasih pada Azlinda sebab introduce product ni pada illy untuk cuba. Do you know that produk Rysya ni duta dia adalah Che Ta? Cantikan dia, nampak sentiasa anggun dan muda. Actually dulu kan illy tak tahu yang Che Ta ni ada anak besar memang tak gaya langsung.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)