Nak shopping? PGMall ada Promo TERBAIK punya!

May 26, 2020



Assalamualaikum and Olla everyone! 

Pernah dengar pasal PG Mall tak? illy pun baru tahu. Rupanya PG Mall ni dah established dari 2017 lagi. Satu - satunya e-com platform kat malaysia ni yang di usahakan oleh anak tempatan. Mereka dah beroperasi dari 2017 lagi. 


Kalau check traffic dan ranking di Iprice, PG Mall ni top 3 tau. Boleh check report tu kat sini. Hebat juga tu, tengok kat atas tu banyak juga monthly visit kat website dia. Kalau korang nak berniaga nak list barang pun boleh cuba list kat PG Mall. 

The 8 Colours of Malaysians this Raya Season!

May 20, 2020


The Raya celebrations is a perfect opportunity for those celebrating to give their home a new look. Just like your taste in music, clothes, food and everything in between, there isn’t just one way to do this as everyone has different preferences.

Have you ever wondered then, what your Raya designs say about you? Well, look no further as we’ve got the answer to your question! In this article, we’re exploring 8 different personalities and the best Raya colour palette to cate to these unique personalities! All you have to do is look out for the personality trait that speaks directly to you.


Resepi Lala, Sedap dan Simple Giler

May 11, 2020


Resepi Lala Sedap and Simple Giler
Dah boring lala goreng pedas la, goreng kam heong, rebus? Kali ni illy share resepi lala sedap dan simple giler. Ni mat salleh panggil clam yang jenis tebal kulit dia tu. Warna putih tu sebab illy garas hahaha...

Kids Timetable Template + Cut Out Sticker + Tracker

May 4, 2020



It have been almost 2 months that my family havent go out from our home. I decided to came up with a simple timetable for my kids. Sharing it here just incase you want to use it too. Just right click on the image and then click open in new window. Or you can also double click on the picture. Then just print them out on landscape A4 paper. Simple as that! 

I used picmonkey to create them. You can create your own too. If you want. 

Life Update - Corona Virus and what not

Apr 14, 2020



Assalamualaikum and Olla everyone! 

Writing this while the majority of the world is currently on lockdown or or mco or whateva name they call it. Basically, we could not go out unless for necessities like buying food. Just want to document this in my blog because we are living in such an extreme time. In fact there are more people dying everyday that expert are expecting the number of death may exceed number of death in world war 2. Didnt mean to put such scary intro but it just need to be mentioned to put things into perspective. 

Pengalaman ke Pesta Angin Timur di Perlis - BEST GILER!

Mar 4, 2020




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Rasa nya before korang start baca blogpost kali ni better pergi buat air dulu. Entry kali ni panjang sebab banyak yang best kat Perlis sebenarnya. Last time illy datang Perlis dengan family ada urusan sikit sekali dengan berjalan masa tu musim padi baru nak naik semua tempat menghijau. Korang kena check musim apa before datang tau. Mana tau time nak pergi tu musim harum manis perghhh.. Citer dia datang dua kali tapi dua pengalaman berbeza. Perlis is so small but have sooo much to offer! 

Kali ni illy datang join Tourism Malaysia, thank you Kak Wawa! Okay sambung citer, kitorang gerak pagi boleh expect 7 or 8 jam perjalanan. Tengok la kalau korang drive cam F1 mungkin 10 minit. LOL gurau.. 

Pengalaman ke Johor - 8 List Tempat Menarik, Wajib Singgah!

Dec 3, 2019

Pengalaman ke Johor List Tempat Menarik, Wajib Singgah!

Assalamualaikum dan Olla Everyone! 

Ni dah musim cuti sekolah kan? Kalau ada yang plan nak ke Johor, illy ada cadangan beberapa tempat menarik yang korang boleh masuk list wajib singgah. Serious best and paling penting family friendly. Sesuai nak bawa anak berjalan dan cuba aktiviti lain dari yang lain. 


No 1 : Laman Mahkota Istana Bukit Serene 

Laman Mahkota Istana Bukit Serene

Ni tempat wajib datang kalau ke Johor. Nak datang tengah hari pun boleh, nak santai datang malam pun boleh. Ada parking luas disediakan yang lokasi betul depan istana. Mahkota tu adalah replika sebenar Mahkota Sultan Johor yang di reka khas oleh pereka yang sama untuk Mahkota Queen Elizabeth. Cantik permandangan di sini dan kat tepi tu pun ada air panjut, bawa budak seronok boleh main tepi air pancut dan ambik gambar. Kalau nasib baik mungkin boleh jumpa Sultan Johor sendiri sebab dikatakan Sultan kadang ada keluar dan datang jumpa rakyat di bawah replika mahkota. 


Mental Health @ WorkPlace Forum - Qualitas Health

Nov 27, 2019




Assalamualaikum and Olla everyone! 

Recently I was fortunate enough to be invited to attend an insightful panel session themed  “Mental Health @ Workplace: The Unspoken Truth that was organized by Qualitas Medical Group. As a HR Consultant by day, I realized that this is an important matter at hand. Throughout my humble journey as a HR practitioner, it is important for an employer to recognize that employees are entitled to request for medical leave or take a rest day when they are feeling under the weather or physically unfit for work. However, sick leave or medical leave for employees is suffering from mental health issues is almost unheard of. This is a common stigma that needs to be urgently addressed amongst Malaysian, employers, and not merely swept under the carpet

Tempat Makan Best Giler di Johor | Wajib Datang Sesuai untuk bawa Family |



Assalamualaikum and Olla everyone! 

Kalau korang ada plan nak ke Johor, illy ada cadangan baik punya untuk port makan yang wajib korang try dan sesuai untuk bawa family. Nak tahu kat mana? Jemput baca... 



Kedai Makan Best Kat Johor No 1 : Restoran Kari Kambing 40 Hari - Yong Peng 

Dorsett Hartamas - Honest Review

Nov 21, 2019


Assalamualaikum and Olla everyone! 

Recently my family and I went to Dorsett Hartamas for a 2 nights staycation. They have few types of room we went for the Dorsett Room because it include a bathtub. Sometime I dont get it why dont all hotel rooms just have bathtub? It is a priority for me to look for bathtub since we don't have one at home. Anyway, the place is new and it is near to the Plaza Damas making it very accessible. 



The check-in process is smooth, it takes us a couple of minutes before we are handed with our room key. 


This is our room number. I like the detailing of this hotel, with a garden feel on the carpet up to the room number is decorated with a garden feel. With birds and branches all around. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)