Restaurant Cerana Cheras Review =)

Jul 13, 2010



ok kali ni nak review restaurant cerana di cheras.. pernah dgr tak? actually kalau nak makan seafood yg yummy! boleh la try kat restaurant ni kenape?

1) Lebih dekat kalu nak di bandingkan dari nak kene pergi PD or pelabuhan kelang yg Tanjung Harapan tu

2) SEdap,, yummy! seriously

3) ade live band and permandangan cantik sebab terapung atas tasik



Ok mule2 nak cari restaurant ni tak la susah mane, kalau you all familiar dgn area Cheras lagi senang.. die just depan sikit dari Plaza Pheonix tuh, pastu ade petronas, haa... yg Retaurant Cerana ni betul2 belakang Petronas tuh.. ade tasik yg comel skit..


Mule2 sampai tu you all kene la pilih dulu nak ikan yg mane, udang berape ekor,sotong ke ketam ke... boleh la pilih2..

lepas pilih tu mereka akan timbangkan.. ha.. mase timbang tu you all boleh la decide nak masak ape dgn seafood yg you all da pilih td tu..

So aritu mase ily pergi dgn Johan.. Kami ambik

1) KetaM Stim (sebab kalau georng nanti tak juicy)tp ikut selera you all la nak macam mane kan

2)Butter Prawn -(yummy! thumbs up!)

3) Ikan siakap 3 rase - yg special kat sini, ikan die goreng tepung dulu pastu baru curah kan kuah.. so ikan more crispy =)

4) Kalaau nak sayur, macam2 pilihan ade.. tp kami pilih asparagus goreng belacan.. (sedap juga)



So secara kesimpulan nya, kalau you all ade ape2 event nak celebrate birthday ke ape ke,, boleh la dtg sini sebab at 8.30 die ade live band yg perform seronok gak..
Boleh la request2 song and dedication..


Enjoy the Pic =)










6 comments:

  1. your blog is awesome, take a look on mine
    http://sketchbooksix.blogspot.com/
    Maybe we can follow each other?

    ReplyDelete
  2. harga die macam mana eh?
    berpatutan tak?
    macam menarik jer tempat neh.
    :)

    ReplyDelete
  3. Harga die ikut kilo..

    bagi ily bepatutan la, sebab SEDAP

    die ade list tulis, ikut kg, pastu mase timbang tu die bg tahu la berape.. tp ikan tu ily ambik size sederhana besar baru dlm rm25 so ok la kan =) die tak kesah masak ape.. semua harga ikut kg je =)

    ReplyDelete
  4. Hai iLLy... sye mmg suka g mkn sane... paling sye suke mkn kat sane...ketam masak chese ah... sedapp...

    ReplyDelete
  5. wah... ade sedap nyer.. ni yg terliur ni =)

    ily tak pernah rase ketam masak cheese... macam sedap je.. nyum! nyum!

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)