Picnic di Lake Garden KL

Sep 25, 2010


Sabtu ily pg Lake Garden buat Steamboat.. selalu nya kalau org pergi picnic mesti ade nasi lemak la.. mee kari la.. sandwich la.. etc. tapi kali ini kitorang decide nak buat STEAMBOT huhuu best nyer!

tp jangan la cuaca panas nanti berpeluh2 pulak.. so Alhamdulilah cuaca menyebelahi kami hari itu.. mendung dan selesa je.. nasib tak hujan hehe

Bahan nak buat steamboat

1) any fresh seafood (udang, ketam, sotong)
2) dory fish fillet yg yummy!
3) fish ball, ketam ball dan segala jenis ball yg korang suke hehe
4) wantan (kalau suka)
5) fish cake
6) chicken fillet
7) meat fillet
8) kailan,sawi ,pak choy (up to you)
9) mushroom

Soup
1) ingat nka buat tom yam tp rasa nye kalau buat simple soup air tambah garam dah cukup sebab semua flavour seafood tu da sedap nanti.. lagi pun ada udang kan..

sos aka pencicah
1) cili padi potong, sesame oil dan kicap

2) cara nak buat - tumis cili kering then letak fresh cube tomatoes banyak2 then tos kan.. ambik yg gravvy pekat only.


ok sampa kat sane you all boleh la nka pilih nak berkelah kat mane.. ade banyak bangku dan temapt disediakan..

sape yg bawak anak tuh lagi la sesuai dtg sini sebba ade banyak mainan.

kami pilih nak picnic di taman herba di lake garden. cantik facilities pun ok. siap ade kipas lagi.

ade tong sampah dah persekitaran bersih. well maintained. thumbs up!

kalau malas nak bawa makanan.. ade gerai disitu so boleh la makan kat sana.

Enjoy the pic yer! hugs



ni ondaway balik hafiz dan danish tertido kekenyangan
ni semua tiga - tiga tido berjemaah

ni time da nak balik
nyum nyum!
sedap tau.. nanti korang try yer
the view

kami posing
sedap tu da la fresh
ni tgh set up

ni baru sampai
on daway pergi lake garden

2 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)