Island Escape ADDICT

Sep 24, 2012




I am addicted to island vacation……………….. OMG so fun so serene.. total opposite of your every day routine J

Waking up to the sound of waves, seeing beautiful sea instead of building is a total therapy for mind n soul…………


Swimming with fishes  J snokelling it seriously fun, you will forget about time and get carried away… As you see the ocean from the top is like flat n blue…
But when you take a dip n swim into it…. There is another beautiful world underneath, so beautiful n so serene……… It will give you a great sensation J

At least that is how I felt, which is why I am going to Tioman again tomorrow night, I’ll take a bus to mersing n take the ferry to Kg. Tekek in Tioman.. OMG I cant wait

Spend a nice 5 days 4 nights there, relax n enjoy all the way!!!  Then take a flight back to KL on the Oct 1, 2012.. if naik flight kejap je 45 minutes da sampai subang airport..

Going masih banyak tenaga lagi sebab excited, on the way balik tu confirmed da penat tu la decided to take flight je cepat sikit, tak la penat travel.



I CANT FREAKING WAIT

Soalan MELALUT

Sep 18, 2012


 Kali ini ily nak discuss sikit pasal orang2 yg suka tanya soalan melalut yang ily rase tak patut tanyer la..

Bukan ape bile tanyer tu mcam, mem”brag”kan keter”lebih” pandaian diri.. tak rasa segan ke? Tanya soalan2 mcam tuh? I mean seriously????

Ily da berapa kali come across all this nonsense. Ily layan kan aja, be patient n just smile gracefully..

Normally org yang lebih berumur “yang selalu nya kite kena hormat” ex. Elderly n such Tanya soalan2 melalut ni.. tapi ade juga yg muda2 pihak pelapis yg terikut – ikut n continue tradisi ini… my personal opinion.. tak berapa manis la.. bukan apa, mungkin soalan2 kite tu menyinggung hati orang lain …..


Contoh soalan melalut : Dulu2 tanya Bila nak kahwin? Now,  Bile nak beranak? (I just have a miscarriage 2 months ago) Gaji sebulan berape? Awak ade bonus? Mertua kerja ape? Bayar duit rumah berapa?  Eh….. da gemuk ay?

Maybe dorangn I concern la… but for me tak payah la Tanya soalan unnecessary macam ni kan baik kalau tukar soalan tu to more general.. and continue the conversation form there…  niat tu penting =)

Contoh soalan yg patut ditanya : sihat ke? Dah solat? Hows life? Talk about good things =) for example eh.. anak makcik tu baru je habis exam Alhamdulilah.. harap2 bagus keputusan nya =)   I would like to reiterate that NIAT itu penting…


Apa yg kite cakap tu dating dari pemikiran kite.. tanya la soalan2 baik dengan niat bertanya khabar n merapatkan silaturahim.. kurangkan Tanya soalan2 yg menyingung perasaan orang lain.. apa yg kite cakap kan itu melambangkan hati kita…. So asyik nak Tanya menda buruk2 tu adakah hati kite ini busuk dan hanyir? Kite same2 tanya diri sendiri…


Ily pun kekadang ade tersalah bahasa org tersinggung hati orang lain.. with or without my concern.. from now on, I’ll try my best to be a better person =) NIAT ITU PENTING

My Jalan2 Trips are scheduled!!!

Sep 2, 2012

yeay! I am so excited =)


I have planned many things =) n Insya Allah everything will go smoothly =)

Untuk bulan sept ni ily nak gi Tioman lagi! yeay babeyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. I am so freaking excited to have my reunion with all the cute fishes!! nanti ily update for this trip my second trip review, stay tune!

then on November ni on the 28th pulak, ily da booked Tune hotel nak pergi Kota Bharu Kelantan.. yang ni pun ily tak sabar gak.. last sekali pergi Kelantan mase tu kecik lagi ikut ayah.. this time pergi dgn husband pulak =) kali ni kitorang nak pergi road trip, mula2 tu ingat nak ambik flight je.. tapi lepas di kira2 mcam mahal la,, pastu nak cari public transport kat sane pulak pastu kan? cam tak berbaloi.. so kitorang nak road trip je... berape jam eh agak nyer from KL? takpe la yang penting best jalan2 tengok negeri orang pastu bole  beli buah tangan n bole mamam sedap.. yummy!

The next trip yg da confirmed pulak nak pergi Penang on next year March 28th, yang ni pun da booked kat Tune Hotels website... seriously murah... ily book 3 hari baru RM99............. best kan? duit lain bole di budgetkan untuk melantak try Penang food pastu beli buah tangan  =)


So looking forward to all of my pre planned Holidays!!

p/s : cuti yang bulan 9 je da apporved.. yang lagik 2 tu tak apply lagik, esok masuk office nak apply straight =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)