Excited Sangat- Sangat nak gi Maldives

Feb 18, 2016

Pic Credit

Assalamualaikum and Olla everyone!

Illy tengah terlebih excited ni. Nak share lah kegembiraan dengan korang semua. Actually, kurang dari seminggu from today illy and husband nak bercuti ke Maldives. Kitorang dah plan agak lama dah berbulan, asyik tengok calender jer punya tak sabar. Kami anak beranak memang suka sangat pergi pantai.

Bila ada jer peluang and rezeki, kami memang kalau boleh nak lepak kat Pantai jer. Berangan nak ada house beside the beach nanti in the future. Amin2 hehe tapi kali ni tak sure lagi nak bawa sofea ke tak, for many reason. Ramai yang nasihat tak payah bawa sebab tak sesuai plus jauh kali ni flight dalam 5 jam setengah. Tapi illy berat hati lah nak tinggalkan anak. Risau rindu. Tak pernah berjauh dengan dia lama sangat. Sebab kali ni pergi seminggu. Rasa sebak pula nak tinggal dia.

Semenjak ada anak ni, kalau pergi mana takda dia rasa macam tak lengkap. Over tak?Apesal eh rasa macam ni? Last year illy pergi Bangkok atas urusan kerja 2 malam tu pun dah menangis tengah malam rindu kat anak. Kali ni 5 malam, macam mana ni?  ish.. tengok lah macam mana. Ticket dia dah beli dah sebenarnya, boleh jer kalau nak bawa. Husband illy nasihat tinggal kali ni sebab kecik lagi tak sesuai travel jauh. Hati ku serba salah T.T

Anyway, punya lah kami excited nak pergi jalan… siap plan tu beli barang, dari berbulan lepas..  swimming suit yang muslimah, pastu cari waterproof cover xiaomi yi, beli tri pod, macam2 lah sampai new swimming cap pun beli juga. Plan berbulan, beli sikit2. Jadi tak terasa sangat kuar duit. Insya Allah, nanti ada masa illy try buat video and share apa yang kitorang packing. Siap beli instant food tu hahaha plan nak bawa magic cooker sekali.

Kat sana mostly muslim, tak risau sangat pasal makan cuma dengar cerita mahal makan kat sana tu yang kami prepare siap bekal skit jadi boleh spend kat activities instead.

Pic credit

Nanti, illy akan document the travel journey macam biasa but this time nak buat kelainan skit. Tengok lah nanti k? Yer la nak cari the best way untuk share dengan korang, jadi mudah lah kalau next time korang pula nak pergi. Mana tau bole bantu2 buat rujukan ke kan?

Macam biasa, illy akan buat room tour nanti illy share kat youtube. Dah Subscribe kat youtube illy tak? Meh laaaa…. boleh kita kawan – kawan. Ni link kalau berminat lah  Illy’s Youtube pastu illy pun akan buat live update kat snapchat my id : illy.ariffin or boleh click terus senang citer.

Kalau ada sesiapa yang berminat nak minta illy buat produk review, sempat lagi sebab illy fly 25hb Feb, Kalau barang sampai before illy fly, illy akan bawa ambik gambar kat Maldives. jeng jeng jeng.. 

Minta jasa baik korang semua doakan perjalanan kami. Semoga dipermudahkan dan selamat pergi selamat kembali. Terima kasih sebab selalu doakan yang baik2 untuk kami sekeluarga. Hanya Allah jer dapat balas.

Okay tu jer lah nak citer kali ni, till next post. Insya Allah, and as usual dont forget to take it easy and smile!

 

* I am not paid to write this. As usual,  I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain

6 comments:

  1. Replies
    1. insya Allah :) thank you Innanie <3 <3 doakan yang baik2 k?

      Delete
  2. wah...
    bestnya illy
    tapi tu la kita mak2 ni...emosi sangat kalau nak tinggai2 anak lama2 kan...
    tapi tu la 5 hrs flight tu pulakk kan..
    apa pun have fun dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Alia :) doakan perjalanan kitorang tau <3 next time Alia bole gi pula :)

      tahu takpe, illy dok sedih memikir, belum pergi lagi dah sedih pikir kang rindu T.T

      Delete
  3. Nanti update tau kak and update jugak akak beli swimming suit muslimah kat mana sebab memang sedang mencari ni.

    Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zayani, thanks singgah sini. by the way swimming suit muslimah tu boleh beli kat ebay.com.my murah cuma kena tunggu skit :)

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)