Stylish and comfortable hijab, Owl by Nora Danish

Feb 9, 2016

12647301_741733312625310_182413616308888354_n

Assalamualaikum and Olla everyone!

How are you today? Okay ke? Harap semua happy dan sihat always. Hari ini illy nak share sikit pasal tudung shawl dari Nora Danish nama brand dia OwlbyND. Illy pun baru tahu Nora Danish ada syarikat tudung sendiri. Masya Allah cantik nyer. Suka sangat tengok koleksi tudung – tudung. Dah kata pun perempuan, mana tahan kalau nampak yang cantik yang comel yang sweet. hehe.. Actually ada juga illy nampak dorang jual jubah and other muslim fashion wear. Terima kasih pada my blogger friend Ruby sebab introduce kat illy.  Nak tengok tak?

This collection nama dia ND LOVE ME NOT dia macam corak abstract geometric. Mula tu illy rambang mata nak pilih yang mana sebab semua pun cantik. Finally, illy pilih yang warna purple ni. Material dia printed satin, suka sebab selesa pastu kat tepi dia tu ada detailing jahitan yang macam sulam sikit tu. Illy tak tahu nama dia apa tapi suka bila ada detailing macam tu sebab rasa macam stylish. Dia tak tebal dan juga tak jarang. Just nice dia punya material. Illy pun paham kalau tebal panaskan? Tapi kalau nipis kang jarang pulak. So far, pakai tudung ni illy selesa.  Selesa sampai posing titanic haha

image

The next tudung, illy pilih yang corak floral. This collection nama dia ND BLOSSOM FOR US. Di sebabkan warna pink dengan hijau macam dah banyak kat rumah. Kali ni illy ambik yang peach ni. Masa lepas order tu terus google hijab tutorial, berangan nak bergaya hahaha over tak?

Cantik kan? Bila pikir balik rasa nak lagi 2 colour tu boleh lengkapkan koleksi hehe.. Sekarang ni pun baju – baju illy banyak yang plain so boleh lah matching senang. Illy kalau pakai baju corak illy akan cari tudung yang plain. Tapi kalau baju plain bila tudung corakdia macam nampak outstanding skit. Ni kira ikut selera illy lah. Kita selera maybe berbeza, yang penting happy dan selesa. Kalau kita suka semua pun corak takpe boleh. Just be yourself and wear anything that makes you feel happy. Tu pucuk pangkal dia.

 

image

Taaa daaaa.. dah pakai. Ni illy gayakan dgn kain putih satin pastu baju hijau mint. Sebab kat tudung tu macam ada warna green skit so nak matching2 kan. Illy pakai baju ni pergi dating dengan husband aritu hehe.. For me, personally illy rasa selesa pakai tudung ni pastu rasa macam confident tu yang sampai posing gedik tu hahaha

Okay tu jer lah nak cerita kali ni. Harap bermanfaat and bagi korang inspirasi nak bergaya. Ingat tau salah satu tanggung jawab isteri pada suami adalah untuk berhias. Nak shopping? check out dorang punya instagram k? Gi lah cuci-cuci mata. 

www.instagram.com/owlbynd

 

 

 

* I am not paid to write this. Product courtesy by #owlbyND .  I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

 

8 comments:

  1. Bestnya but yeah pricey skt na. Tp corak diaaa mg rare mcm signature of only kt nd je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. for the quality and the design it justify :) <3 sekali sekala reward diri as hadiah hehee.. comel kan siap ada signature

      Delete
  2. Nice je kak illy gayakan tdung tuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pika, i shy2 cat nak ambik gambar ootd hahahaha nak belajar ngan pika lah :P <3

      Delete
  3. Cantik plak design nya. Boleh la follow pasni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sheAyang sebab visit my humble blog :) memang cantik2 design dia have fun browsing!

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)