The Best Seafood Restaurant in Bangsar Kuala Lumpur Ombak Kitchen

Oct 4, 2020

 


Ombak Kitchen is The Best Seafood Restaurant in Bangsar. Invariably present you with The Best Halal Seafood in Bangsar and genuinely serve up affordable seafood, fresh from the shores. Ombak Kitchen is a fun-filled family restaurant with the famous seafood boil concept originating from the state of Louisiana, USA to maintain freshness and juiciness.  


ombak kitchen

Assalamualaikum and Olla everyone! 

Kalini nak share pengalaman kami pergi makan kat Ombak Kitchen Bangsar. Terima kasih Ombak Kitchen sudi jemput kami menjamu selera. Actualy, excited lah juga nak try. Mula tu risau pakring sebab location kat bangsar. Tapi dah sampai tu senang juga parking area tu sebab dia menghadap dalam and ada area parking yang selesa. Tengok gambar seafood atas ni, mengiurkan tak? 

Ni seafood set makan cajun. Suka sebab terasa dia punya herbs tu. Seafood pun juicy and fresh. Udang pun besar puas makan. Ada banyak lagi flavour kat sini sebenarnya. Nanti ily share kat bawah. 


Ni antara appetiser yang korang boleh pilih. Ni oyster bake cheese ke macam tu lah nama dia. Dalam tu ada purple cabbage (banyak giler khasiat) and also dorang letak cheese and herbs. Flavourful, sedap! Tapi yang memang wajib kena try illy suggest seafood buttermilk.  Boleh tengok video dalam instagram post illy kat sini . Yang tu budak makan pun bertambah. Tak pedas more towards creamy tapi tak muak. 


Say cheese!! Hehe.. kenalan kawan- kawan illy. Anak illy tu korang dah kenal lah kan. Miera, Reef dan Aqalili. First time jumpa Reef + Aqalili sebenarnya so cam segan sikit. Thank you Miera organisekan food review ni. Seronok juga jumpa kawan baru, makan together. Macam celebrate birthday pulak. 



ombak kitchen


Certia pasal birthday, kat Ombak Kitchen ni teramat sesuai untuk buat birthday celebration. Decor cantik, catchy. Lepas tu memang ada balloon Happy Birthday sentiasa kat wall. Tak perlu susah nak order baloon nak bawa nak tampal kat dinding. Memang dorang dah sediakan. Tinggal nak bawa perut jer datang enjoy. Harga pun okay, set lunch RM19.90. Kalau macam seafood kat atas tu tak silap RM100 macam tu boleh makan 2 orang kalau yang selera besar lebih dari cukup. 


 



Ni antara favour yang ada, nanti korang pergi la visit Ombak Kitchen mana tau ada sauce menarik yang baru lagi ke kan? Teringin plak nak makan seafood perasa creamy tom yam plak lepas ni. 



ombak kitchen menu harga seafood

Lagi best, ada premium menu tau kat sini. Tinggal nak pilih jer. Boleh try seafood yang special. Kena dengan kualiti, harga bagi illy berpatutan sangat. Next time nak bawa my parents nak belanja makan seafood kat sini. Mesti dorang suka! 



seafood sedap bangsar murah

ombak kitchen

Dessert pun special, cantik. Nanti boleh la nak selfie ke nak tangkap gambar kenangan untuk instagram. So far, bagi illy boleh repeat lai Ombak Kitchen ni. Puas hati, balik tu happy and tak sabar nak pergi lagi. 


Okay tu jer la illy nak share kali ni for more info nanti boleh visit insta Ombak Kicthen 

Till next blogpost, dont forget to take it easy and smile! 

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)