Smile and the world will smile with You =)

Apr 20, 2010

Ok semalam ily pergi ngajar tuition macam biasa la after work, ily direct pergi teach tuition...


So semalam kene ngajar year 4 science (8pm-8.50pm) and then form 5 chemistry (9pm-10.20pm)


Semalam nak dijadikan citer, mase ily tgh mengajar anak2 murid kesayangan tuh.. tengah rakan comel lote itu sedang rajin menyalin... tetibe je... I heard Uwa....... Uwaa.. Ily pun ape lg segera la toleh... tup tu ade sorang anak murid ily yg comel2 ni tgh nangis teresak...



Yg kawan die dari tgh kusyuk menyalin terus berusaha pujuk2 si nangis tu.. ily pun sebagai seorang guru yg prihatin dan sgt menyayangi anak2 murid nye pun cuba la memujuk budak kecik tu..

Miss illy : Sayang, kenape nangis?

Nangis Boy : Uwa... Uwa... Uwa...

Miss illy : Kawan kamu buat kamu ke? Ada kawan kacau kamu ke?

Nangis Boy : Uwa.. Uwa... (sambil pejam mate)

Miss illy : Mama or papa marah kamu ke? Sh... jgn nangis ay... kite turun bawah kat bilik staff nak?

Nangis Boy : tak mahu... Uwa.... Uwa.....

Budak kecik lain : Die nak susu kot teacher..

Miss illy : Ish kamu ni... jgn la kacau die.. lepuk kang

Another bdak kecik : Die putus cinta kot

Miss illy : sayang, buat dek je kawan kamu tu gurau je tu...



Ily pun blur (-___-) tetibe ily pun rasa nak nangis je.......................................



End of story, nangis boy Berjaya dipujuk, rupe2 nya die demam so rasa badan tak selesa and Direct nangis je.. huhuhu So Comel So Honest.. Crying his heart out, even though demam je,, proved that it’s the Privileged that all the little kids have... They could CRY out loud, where ever when ever, when they feel like it...


They are very freely to express their emotion... but we grown up ladies.. Have to be polite and all and shut our feeling away whenever we feel like crying or shouting..
We have to be fun and elegance all the time.. How I wish we could get back being kids! =)


FYI = Next time if you saw me crying loud, it might be because my heels do cause CRAZY BUNCH of pain sometime! Argh...... =p

2 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)