Chameleon sejati

Feb 23, 2012



Tersebut la kisah sekor chameleon, ade seorang mamat ini di office, paling hebat kalau tang berlakon rajin.

Bakkate member2 office ily LLB (look like bz), kalau dtg awal skit pasti akan update di fb kasi satu dunia tahu die dtg awal, keji? Hehe tak cukup lg tu... Ade lagi

Tang dtg lambat tak tulis plak, padahal satu office memang paham dan arif sgt dgn tabit nyer yg curi2 masa itu :) tp tak le nak kate ape gak sebab di office kami peraturannyer, janji masuk kerja seminggu cukup 44 jam kire ok. Tak kisah la nak masuk pkul berape pun janji cukup hours la..

But mostly orang masuk pkul 8.30 then balik more or less 6.15, nak balik awal pun bole janji cover balik the next day. But thats not the point of this post. Post ni nak citer betapa poyo nyer sifat chameleon ini.

Yang lebih mendasyatkan adalah... Jeng jeng jeng! Ade ke patut die tolong member ily sorang ni, ingatkan ikhlas.. Last2 panggil org tu dok pantry pastu minta budak tu tolong send compliment email kepada boss die n cc bos chameleon tu, bahawa kerja yg dibuat tu cam extra initiative la.. Bla bla bla MOTIF?

For those yg pikir, apesal la bos die tak perasan yg chamelon ni bermaharaja rela? Owh.. Jawapannyer sebab most bosses regional, jd tak semestinya base kat malaysia. Jadi payah la skit kantoi tang work ethic.

For me la kan, da tolong tu patutnyer ikhlas, kalau harapkan balasan tu namenyer business. Baik ko bg invoice je kat member ily tu. Sian die ingat hang ikhlas :) tak baik tau. Da la hang tolong tu die tak minta pun.. Die appreciate tp bile hang buat perangai pelkk2 yg motif meragui ini.. Hurm.. Sorry to say, its very hard for us to look at you the same way before...


Dengar citer, die ni jugakalau bantu org, work related la.. Actually bukan bantu pun.. Memang da job scope die.. Mesti nak minta upah. If dapat upah, next time org tu akan special treatment punyer.. Ini ily tak pernah kena n tak pernah jd depan mate just dgr citer org...


Tp tu la,, no wind, no goyang2 tree. :)

P/s : tujuanmenulis bukan untuk menghina tp hanya untuk expression n berkongsi my taught on what i see based on situation :)

2 comments:

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)