Resepi Daging Black Pepper Mudah dan Amat Sedap

Jan 6, 2016

Alang2 tengah tunggu nasi masak, illy share recipe daging black pepper yg senang nak masak pastu sedap!
Daging Black Pepper
Bahan :
Minyak
Bawang putih, bawang besar (potong)
Daging (potong nipis lagi sedap, cepat masak n nak makan tu lebih feeling haha)
Daun bawang
Black pepper sos
Oyster sos

Cara :
Tumis bawang dgn minyak. Dah naik bau masuk sos black pepper dan oyster sos. Pastu letak daging. Daging dah nak masak masuk daun bawang.
Tak sampai berapa minit siap, sedap dan berkhasiat. Selamat Mencuba!
Tips : Daun Bawang tu kalau beli kan banyak nak pakai sikit jer kan? Okay cara tak membazir dan bagi dia tahan lama.. korang boleh potong semua sekali daun bawang. Yang nak pakai asing.. yg nak simpan tu masuk dalam zipper bag n letak bahagian frozen kat peti ice. Next time nak masak bole pakai mudah tak yah potong2 dah.


Harap bermanfaat 

6 comments:

  1. Terima kasih la kak bagi tips. Selalunya alasanx beli sayur sbb tkt rosak. Ptg ni nk bt ayam black pepper

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Liyliz sudi datang and komen kat sini :) harap bermanfaat. hehe cam sedap jer ayam black pepper tu selamat memasak!

      Delete
  2. sedapnyaa. kalau buat makanan pantang pun sesuai kan T_T

    ReplyDelete
  3. Favorite qisti ni! Ayue klu buat mesti die tambah nasi. Hehe.

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)