Resepi Tauhu Sumbat

Aug 17, 2010

This week ingat nak buat tauhu sumbat la.. sempena bulan puasa ni..

actualy ade 2 sebab kenape tetibe nak buat tauhu sumbat ni

1) Johan teringin nak makan tauhu sumbat Homemade

2) tgk kat bazzar tu cam seciput je..pastu cam da sejuk je tak crispy.. chewah pandai je komen


so decide untuk buat tauhu sumbat yg sedap crispy dan yummy!

so just nak share resepi ily kali ini, weeknd ni ily buat =) nanti ily uplouad la pic


Tauhu - Goreng garing2 then potong segitiga and belah tengah

Bahan inti - Timun mayang, taugeh (rebus dulu) ,carrot mayang,cili merah mayang


Sos/Kuah

1) Goreng cili kering and bawang putih then blender, then masuk kan air suam and sos cili and gula and garam.

Ta..Da.. settle!

nyum nyum


p/s : sorry typo malas nak adjust =P

2 comments:

  1. semalam mum cikhel buat tahu sumbat tapi tak makan sebab gastrik :(

    ReplyDelete
  2. alamak mesti sedap kan? hehe

    takpela cikHel makan kuih lain la yer.. jaga kesihatan bulan2 puasa ni

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)