Pengalaman Bersalin di Tropicana Hospital Kota Damansara

Feb 19, 2017

 

_1020176

Assalamualaikum and Olla everyone!

Lagi 2 weeks cuti bersalin illy dah nak habis dah nak kena masuk kerja balik. Sedih juga rasa nak tinggalkan anak kat nursery tapi tawakal lah sebab niat pun nak cari rezeki kan? Ni sementara baby Zandria tengah tidur illy ingat nak update blog sikit, cerita pasal pengalaman bersalin kat Tropicana Hospital.

Sebenarnya ni dah kali kedua illy bersalin kat sini, memang betul orang cakap setiap moment bersalin tu memang berbeza tak kisah lah bersalin berapa kali pun. Kalau nak baca pengalaman bersalin illy yang first masa dengan Sofea dulu boleh baca kat sini . To be honest illy sebenarnya tak kisah sangat nak bersalin kat mana, yang penting selamat and baby sihat tu dah sangat bermakna bagi illy. Cuma suami illy yang insist illy beranak kat Tropicana ni jadi illy turutkan jer la. Antara sebab nya dekat dengan rumah. Tak sampai 10mins. Dia takut illy beranak dalam kereta ke or kat parking ke kang dia panick tak tahu nak buat apa.

Dengan Zandria ni illy mengandung lebih 10 bulan. Sabar jer la hahaha… dia tak nak kuar syok sangat duk dalam perut. Sabor jer la. Tapi ada lebih 2 kali illy kena false alarm. Masa tu macam dah start contraction. Illy timing pakai contraction apps. Dari 10mins gap pastu 5 mins gap masuk 2mins gap terus gi hospital tapi rileks jer sampai hospital contraction jadi irregular hahaha

Dia buat prank plak dah.

|THE FACE SHOP Yehwadam | Beauty Secret from Herbs, Plant and Flowers

Feb 13, 2017

16508664_951677751630864_2055553617208476439_n

Assalamualaikum and Olla everyone!

I am back with another beauty review. This time around I tried out Yehwadam Revitalizing Anti-aging and also luxurious Yehwadam Snow Lotus Brightening Pearl Capsule Cream. I always been facinated about the power of nature when it comes to well being and also cosmetic usage. If you are wondering Yehwadam means Yeh (Herbs & Plants) Wa (Flower) Dam (Story) = representative of Korean traditional herb line in Korean.

In this range, 3 exclusive botanic ingridients were used and it is Korean Ginseng (which helps for skin revitalization), Safflower (improve skin tone and complexion) and also Goji berry (aid to control skin cell aging and create natural glow). The trio power of the ingridients work together to give you the best  skin complextion while maintaining the youthness of your skin.

Since I just gave birth to my second child and also in my thirties, it is a best for me to keep a close eye and give the care that my skin deserved. I am glad that I came across Yehwadam series as it allowed me to pour as much love to my skin.

Set Bersalin Danita | Review |

Feb 9, 2017

image

Assalamualaikum and Olla everyone!

Lepas balik dari pusat berpantang hari tu, illy banyak spend time duduk rumah menghabiskan waktu berpantang and cuti bersalin yang company bagi. Aktiviti illy kat umah memang setiap masa dengan Zandria mostly. Weekend ada lah husband illy kat umah. Kalau weekdays, pagi jer Johan dan siapkan sofea pergi sekolah sekali Johan gi kerja. Jadi kat umah memang illy dengan Zandria jer.

Mula tu payah lah juga sebab belum 100% sembuh nak gerak sangat pun tak boleh badan tengah sakit-sakit lagi yang jahit luka pun belum betul-betul sembuh. Tapi alhamdulilah dipermudahkan semuanya oleh Allah. Anyway, ni menaip entri pun sementara Zandria tengah tidur lepas minum susu nenen hehe..

Kali ni illy nak share pasal Set Bersalin Danita. Dia ada 3 jenis set which is Daisy, VIP dan Premium. Yang illy punya set VIP. Beza jenis set adalah apa barang dalam tu, kat hujung post ni nanti boleh tengok apa barang yang beza. Bagi illy set Daisy tu pun dah okay cukup. Tapi kalau ada budget lebih sikit boleh ambil set VIP atau set Premium. Bukan apa, tak salah rasanya spend sikit untuk kesihatan badan kita juga. Kalau mak sihat baru lah boleh jaga anak dan suami kan?

image

|The Wedding Heritage| Wedding Planner Pilihan Pengantin Bijak!

Feb 7, 2017

16231501_10208675066253426_874825429_o

Assalamualaikum and Olla everyone!

Ada sesiapa yang tengah merancang nak berkahwin? Semua orang nak yang terbaik lebih lagi untuk hari bersejarah. Sekali seumur hidup. Kalau boleh nak semuatetamu happy, tak nak mak ayah juga sedara penat, sebab hari tu bakal jadi kenangan sampai tua nanti. Kalau korang tengah mencari dan survey illy ada suggestion. Boleh cuba khidmat The Wedding Heritate (TWH). Mereka adalah wedding planner. Nak tahu apa yang best pasal TWH? Okay jap illy citer.

TWH ni konsep dia tak payah nak pening. Bagi illy lah. Suka hati panggil concept tak payah pening haha. Tapi serious memang tak payah pening sebab dorang urus serba serbi. Harga pun bermula dari RM9,500. Mula- mula korang kena pilih nak buat kat lokasi mana, dorang ada 2 jenis lokasi :-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)