Doclab Face Ampoule Review

Oct 5, 2015

 

image

 

Assalamualaikum and Olla everyone!

Harini illy nak citer pasal ampoule dari Doclab. Pernah try pakai ampoule tak? First time illy try dulu my kawan Angela ada bagi try but that one brand lain. This is actually my second time guna ampoule. This one Caroline yg introduce. Illy pun cuba la pakai kat rumah. Selalu kalau pergi facial beautician yang letak kan. So, takde la pakai sendiri. Best juga pakai sendiri ni sebab rasa macam scientist plak nak kena snap ampoule hehe

 

Okay, sebelum nak citer pasal kebaikan this product kita kena paham dulu apa itu ampoule. Ampoule ni sebenarnya nama glass containers that are filled with a concentration of highly active ingredients. Selalu kalau medicine line banyak pakai container jenis macam ni sebab less contamination punya percentage. Lepas tu tak payah nak letak banyak preservative sebab packaging dia air tight so less possibilities untuk contaminate.

Ampoules pun ada banyak jenis, normally dalam tu either gel or liquid or oil. Cara pakai pun banyak, bole pakai letak dalam steamer atau pun soak dalam mask sheet. Tapi illy prefer pakai direct kat muka. Sayang la all the good properties might as well serapkan sebanyak mungkin kat kulit kan? Kalau ada lebih tu illy siap satu kat leher sekali alang – alang. Ada lebih lagi sapu kat tangan.

 

image

What makes this Ampoule from Doclab interesting sebab this one specifically formulated untuk fight wrinkles. As you can see dorang ada masukan witch hazel, ginseng root extract and vitamin E and hyaluronic acid. All these ingredients memang well known to be good for anti aging as well as to fight wrinkles. Siapa cakap org tua jer ada wrinkles zaman sekarang muda pun ada juga. So, best to treat it as early so that severe sgt nanti.

 

image

Cara nak pakai pun dorang ada share kat dalam box. Actually kan illy tengok ramai mak andam yang prepare ampoule ni untuk future bride. Sebab dorang akan pakaikan before make up application. Yer la nak make up kan nak kena a good canvas/skin so kalau bride yg kulit kering or stress memang akan affect nanti make up. So, the best option pastikan kulit bride hydrated enough is to pakai ampoule then baru la kulit ready nak pakai make up and make up pun akan tahan lama.

image

Satu box ni ada 5 pcs and harga dia RM128 satu box. Kiranya satu ketul RM25.60 kan best kalau mampu pakai hari2 hahaha takpe la buat masa ni illy pakai kalua ada macam special occasion ke nak gi event ke gi orang kahwin ke or important meeting bole la pakai before put on make up. Baru dewy and flawless kan?
 
 

Snapping ampoule bottle neck by #dr.lab

A video posted by @illyariffin on

Di sebabkan ampoule ni dari glass container so nak buka dia kena ada cara. The best way is to letak kan macam tisu pastu lipat kat leher ampoule tu then just snap. You put a lil bit of pressure and then siap! Kalau confuse juga tu illy dah buat insta video share macam mana nak buat. Hopefully it will be beneficial to all.

 

Okay tu jer la illy nak citer harini. Korang macam mana? Dah pernah try tak brand ni? Kalau berminat bole check out fb  or website dorang for more details. Link dah bagi kat bawah ni tinggal nak click jer k? 

 

http://www.doclabkr.com/

http://instagram.com/doclabkr

https://www.facebook.com/doclab.my

 

 

* I am not paid to write this. Product courtesy by Doclab . I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

11 comments:

  1. nice the face Ampoule same like facial center the ampir

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lots of facial center been using ampule as one of the treatment :)

      Delete
  2. Replies
    1. thank you for visiting and for commenting Vicky! :)

      Delete
  3. i very love this ampoule because use at skin so fast repairig for dry skin n moisturizing type

    ReplyDelete
    Replies
    1. glad to know that you tried it as well :) hehe and agreed it is moisturizing indeed :)

      Delete
  4. bgs nya .. mg dari sekarang kena jaga bab2 wrinkles ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah liyliz, it is never too early to take care of our skin. Sebelum banyak wrinkles kita tackle dulu siap2 :)

      Delete
  5. Replies
    1. no problem :) thank you for dropping by!

      Delete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)