Inteemor Ephyra Review

Oct 26, 2015

 

image

image

 

Assalamualaikum and Olla everyone!

How are you feeling today? Harap semua sihat dan happy- happy selalu hendaknya. Anyway, pejam celik kita ni dah nak masuk bulan 11, cepat nyer masa berlalu kan? 2 bulan lagi dah nak celebrate new year dah.. Makin tua la kita. Mana ada orang makin muda kan? Hahaha apa la illy ni. Takpe jangan risau pasal tua, we embrace it and yang paling penting macam mana kita nak jaga penampilan dan bantu badan kita sihat dan muda selalu?

Itu la yang illy nak share hari ni. Kalau kita jaga badan kita dari awal kita dapat maintain muda dan sihat selalu insya Allah. Kan ill yada share dah few times kat Instagram and facebook illy pasal produk Inteemor dari Ephyra haritu pastu siap ada buat blogpost pasal product introduction kan. So, illy nak share the review pasal Inteemor ni selepas beberapa minggu cuba.

 

image

image

Honestly, memang rasa perubahan lepas minum tak sampai seminggu pun dah rasa perubahan. Bagi illy, rasa macam lebih bertenaga. Pagi bila illy sampai office antara first thing yang illy buat minum Inteemor ni satu sudu. Owh by the way, kalau korang beli Inteemor ni nanti jangan lupa dia kena pakai sudu plastic bukan sudu besi tau? Sebab dalam Inteemor ni ada mereka masukan madu. Macam biasa la kalau madu ni kena pakai sudu plastic sebab risau nanti dia punya khasiat kurang pulak. Alah, kalau takde sudu plastic tak payah kalut illy kekadang tu pakai balik penutup botol dia tu. Tuang dalam tu pastu minum senang citer jangan lupa basuh pula sebelum tutup k? Rasa nya sedap tak pahit pun walaupun banyak herba digunakan tapi rasa dia balance balik sebab ada madu, buah delima, acai beri, buah tin, durian belanda pun ada jangan main2 haha jadi rasa dia sedap bole minum tak pahit langsung.

Macam illy cerita hari itu Inteemor ni banyak kebaikan nya untuk perempuan sebab bahan yang dimasukan memang tailor made bahan yang terbaik untuk kesihatan luar dalam wanita.

Antara yang ada kacip fatimah, pernah dengar tak? Mesti pernah punya la kan.. Kacip Fatimah ni memang tak asing kalau dalam jamu perempuan. Jadi kalau korang takut nak makan jamu pahit, makan jer Inteemor ni sebab dia dah masukan siap. Kalau kita kaji secara science Kacip Fatimah mengandungi elemen antioksidan dan phytoestrogen. Jadi memang berkesan untuk bantu masalah keputihan dan sebenarnya juga banyak membantu untuk kecutkan rahim dan bagi illy most important dia bantu untuk seimbangkan hormone dalam badan.

Selain pada tu apa yang buat illy extra suka pada Inteemor ni sbeba dia juga ada masukan habbatussauda atau juga dikenali sebagai black seed. Kalau nak citer pasal habbatussauda ni memang panjang menjela kebaikan dia. Kalau tak percara pergi la google. Cleopatra dari zaman dulu pun dah pakai untuk kesihatan dan kecantikan. On top of that habbatussauda ni adalah salah satu makanan Sunnah.

Rasulullah S.A.W sendiri ada menyebut mengenai kelebihan Habbatus Sauda iaitu sabdanya: “Hendaklah kamu memakan habbatus sauda (jintam hitam) kerana ia mengandungi ubat untuk segala jenis penyakit melainkan al-Saam (mati).” (Riwayat at-Tirmizi). Tengok tu Sunnah dapat sihat dan cantik pun dapat.

Actually ada banyak lagi bahannya, ada kunyit yes jangan terkejut pula kunyit pun banyak kebaikan untuk badan tau. Ingat untuk goreng ikan jer ke? Hehe kalau nak tahu kunyit ni dalam diam dia banyak kebaikan. Salah satu nya membantu dalam pengurusan berat badan. Selain pada itu kunyit juga membantu untuk pulihkan tenaga. Patut la illy rasa macam bertenaga kalau minum Inteemor.

Kalau nak cerita habis setiap satu khasiat dalam setiap bahan yang digunakan dalam Inteemor ni memang tak cukup satu blogpost ni sebab memang terlalu banyak the goodness. Tapi satu jer illy nak cakap, memang bagus produk ni.

Bagi illy sangat berbaloi satu botol baru RM49 dan bahan yang dimasukan tu memang boleh dikatakan complete untuk jaga kesihatan luar dalam untuk perempuan. Illy sekarang ada dua botol satu letak kat umah satu letak kat office.

Jadi malam nak minum sebelum tido senang, pastu letak kat office satu sebab risau lupa nak minum pagi tu kan.. kalau Nampak depan mata atas meja mudah nak ingat.

 

image

Korang pergi la cuba, selain jaga muka jaga berat badan kita usaha la sikit lagi untuk jaga kesihatan dalaman. Suami pun makin saying insya Allah. Kalau belum kahwin pun bole minum don’t worry lagi muda jaga lagi bagus biar maintain cantik selalu. cuma masa tengah datang haid atau masa tengah hamil jer yang tak perlu minum. Lepas bersalin dan bole minum balik k?

Walaupun illy ni di beri produk ni untuk cuba review tapi kalau pakai duit sendiri pun illy rasa memang berbaloi lepas ni kalau habis 2 botol ni memang confirm illy nak repeat nak beli lagi. Kalau boleh nanti nak belikan untuk saudara terdekat biar kita semua cantik dan sihat sentiasa.

Okay tu jer la illy nak share hari ini. Harap bermanfaat la untuk semua. Yang penting kalau dah cantik luar dalam tu jangan lupa hati pun kena jaga piker yang happy dan positive sahaja baru la mantap! Hehehe bye and till next post.

Kalau berminat boleh contact Ephyra directly. Like la fb dorang kot nanti ada promotion ke boleh jimat lagi.

 

Website :

http://www.oceanlife2u.com/index.php

Facebook :

www.facebook.com/oceanlife2u

Instagram :

www.instagram.com/ephyra2u

Hotline Ephyra :

019.3999.238 / 03.4141.7889

 

 

 

*This is sponsored post. Product courtesy by Inteemor. I spent personal time and put in personal effort on this blogpost. As usual, I will test and review products or services regardless of whether they have been sent to me/paid for me or not with honesty. Unless stated so in the post or marked with an asterisk, all products featured on this blog have been bought with my own hard-earned pennies. I started this blog to give my two pennies worth of thought and have fun along the way and that is exactly how this blog shall remain.

6 comments:

  1. sedap dan banyak makanan sunnah di dalm nya

    ReplyDelete
  2. Bestlah produk terbaru daripada Ephyra. Boleh try nanti kalau ada duit lebih. Mana tau terus melekat dengan Inteemor ni.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Hai kenapa x bole minum masa period

    ReplyDelete

Thank you so much for taking the time to comment :)

I love reading it <3 Big hug!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Design by illy ariffin (© Copyright)